psychol1986 Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Witam, mam dość banalne pewnie pytanie. Czy jak mam w swojej Audiance żarniki xenonowe to czy mogę zamontować żarniki Bixenonowe? Czy będą działały poprawnie? Z góry dzięki za pomoc.
Kowi87 Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Witam, mam dość banalne pewnie pytanie. Czy jak mam w swojej Audiance żarniki xenonowe to czy mogę zamontować żarniki Bixenonowe? Czy będą działały poprawnie? Z góry dzięki za pomoc. a czyms sie róznia te bixenonowe od xenonowych za to czy jest xenon czy bixenon odpowiedzialna jest soczewka
YOGI3000 Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Generalnie jak masz xenon a chcesz bi to musisz wymienic całe lampy.
Arek956 Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Generalnie jak masz xenon a chcesz bi to musisz wymienic całe lampy. Nie całe lampy, wystarczy zmienić na soczewkę bix , która ma przesłonę. Bo przecież w bixach za światła długie odpowiada soczewka a w ksenonie soczewka odpowiada tylko za światła mijania.
Maxcudo Opublikowano 22 Października 2011 Opublikowano 22 Października 2011 Skontaktuj się z kolegą "Gwerty" a wszystko będzie jasne Żeby mieć bixy musisz zmienić soczewy, na biksenonowe, żarnik ten sam, tylko owa przesłonka jest, jak już koledzy wyżej pisali
Kowi87 Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Moze zmienić całe lampy na bixenonowe fabryczne
wrclaguna Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Generalnie jak masz xenon a chcesz bi to musisz wymienic całe lampy. Zgadza sie Przy takiej przerobce trzeba rozklejac lampy no i sprawa czy sie zmiesci soczewka z BIXa nie mowiac o roznych silniczkach w tych lampach ( tyczy sie B6 )
Maxcudo Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Generalnie jak masz xenon a chcesz bi to musisz wymienic całe lampy. Zgadza sie Przy takiej przerobce trzeba rozklejac lampy no i sprawa czy sie zmiesci soczewka z BIXa nie mowiac o roznych silniczkach w tych lampach ( tyczy sie B6 ) A wogóle do b5 wychodziły ori bixy? Bixy się mieszczą w ori lampy poliftowe, sam mam takie teraz założone z Bixami od Q7/5. Gwerty mi kombinował i wszystko działa aż miło [br]Dopisany: 24 Październik 2011, 10:20_________________________________________________ Oppps, nie zauważyłem ze kolega ma B6
uhu2 Opublikowano 24 Października 2011 Opublikowano 24 Października 2011 Witam, mam dość banalne pewnie pytanie. Czy jak mam w swojej Audiance żarniki xenonowe to czy mogę zamontować żarniki Bixenonowe? Czy będą działały poprawnie? Z góry dzięki za pomoc. Kolego jesli masz ori kseny i samopoziom to wystarczy ze zmienisz lampki na biksy i bedzie wszystko smigac.Rozklejanie lamp nie polecam i przekladania wnetrznosci poniewaz biksy maja wieksze soczewki.To samo ma sie do silniczka regulacji wysokosci jest inny.[br]Dopisany: 24 Październik 2011, 10:56_________________________________________________Zarniki w biksie sa takie same jak w ksenie
Rekomendowane odpowiedzi