Święty9 Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Witam tak jak w temacie chciałbym wykonać swap silnika z mojego 1.6 ahl na 1.8t , chciałbym się dowiedzieć co ewentualnie będę mógł zostawić i będzie pasować a co będę potrzebował? , zdecydowałem się na taki krok ponieważ mój silnik oraz skrzynia są już trochę wykończone i wymagają wkładu finansowego . proszę o porady
vdm Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 czy rozważałeś koszta, jakie pochłonie tego rodzaju swap?
Święty9 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Opublikowano 26 Października 2011 Co masz dokladnie na myśli mówiąc koszty?
Onkel Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Poszukaj kolego bo bylo na forum już jak ktos chciał srobić swap z 1.8 na 1.8T i koszta były takie że lepiej było sprzedać swoje a kupić 1.8T. A tak po krótce: Silnik, cały dolot, turbo kupić, ECU pewnie też, wtryski cały osprzet silnika, pompa paliwa.
radi Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Kupujesz kapletny silnik z wiazka i kompem,do tego kawalek wydechu,obudowa filtra powietrza z przeplywka napewno inna,pewnie by sie znalazlo pare innych pier**l np. immo do przekodowania,wszystko do ogarniecia,mysle ze koszt za silnik i reszta niepwinien przekroczyc 2000-2500,no i robota chyba ze sam bedziesz wymienial.
MASATO Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 2 tyś. silnik z całym osprzętem do przekładki + skrzynia biegów jakieś 250-300 zł + do tego pasuje od razu wymienić rozrząd,olej i filtry i kosztów by było na tyle pod warunkiem że kolega przełoży sobie silnik samemu co nie jest wielką filozofią
Święty9 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Opublikowano 26 Października 2011 a więc tak jak miałem na myśli nie są to duźe koszta ,a jeśli chodzi o immo elektryk mi to zrobi za jakies 30zl:-D a więc myślę źe warto.
Tomek Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 Kupuj anglika i przekładaj tylko z tego samego rocznika żebyś nie miał problemów z elektryką. Co do immo żadem problem wszystko da się zrobić. W trzy dni się wyrobisz wiem bo już robiłem :naughty:
Rekomendowane odpowiedzi