Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Prośba o pomoc przy Vagowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skasowanie nic nie da do puki usterka nie zostanie zlikwidowana, z którego roku masz auto?

Opublikowano

No wychodzi, ze ma auto z 1999... jakbys nikogo nie znalazł... zapraszam na PW.

Opublikowano

mi się zdaje ze w 99r to już był AVG a nie AFN, dla tego spytałem o rok,no bo jak to AFN np. z 97r no to pękł wężyk w ecu i olej w ecu powoduje błąd, a jak auto jest z 99r no to trzeba posprawdzać instalacje 12V i zasilanie ECU

Opublikowano

hej sory wszystkich ale nie miałem dostępu do neta dlatego nie odpisywałem.Mój rocznik to 99 AFN ostatnie wersje,więc tak patrzyłem ten wężyk w ecu nie mam,ładowanie po nocy aku pokazywał 12.4 po odpaleniu pokazywał 13.7 wężyki podcisnienia wymieniłem ewentualnie posprawdzałem jak był dobry zostawiłem,błędu jak wcześniej nie da się skasować,pomysły mi się koncza a przeglądu jak niema tak niema

Opublikowano

hej sory wszystkich ale nie miałem dostępu do neta dlatego nie odpisywałem.Mój rocznik to 99 AFN ostatnie wersje,więc tak patrzyłem ten wężyk w ecu nie mam,ładowanie po nocy aku pokazywał 12.4 po odpaleniu pokazywał 13.7 wężyki podcisnienia wymieniłem ewentualnie posprawdzałem jak był dobry zostawiłem,błędu jak wcześniej nie da się skasować,pomysły mi się koncza a przeglądu jak niema tak niema

Zrob zrzut ekranu z vaga z tym bledem

Opublikowano

Panowie podpinam się pod temat , zostawiłem kilka dni temu auto na polu podczas mrozu i rano zapalając samochód zaświeciła się poducha i Vagiem nie da się jej usunąć .

1.9 TDi 2000 r Avant AVG .

Pozdrawiam :hi:

Poniżej zrzut ekranu z błędem i sterownikiem .

poduszka_1.jpg

poduszka_2.jpg

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia akumulatora, bo klęka.

Potem do wymiany albo naprawy sensor poduszek.

Opublikowano

przeflashowanei albo wymiana sensora :)

Opublikowano

Aku ma niecały rok i auto normalnie stoi w garażu cały rok . Co mogę zrobić z tym sensorem sam ?

Opublikowano

mi się zdaje ze w 99r to już był AVG a nie AFN,

Witaj Damian

AFN, byl produkowany do lipca 1999, nastepnie od sierpnia byl juz AVG

Pozdrawiam :)