HeresR32 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 nie mam pojecia co jest nie tak, ale u mnie tez mialem podobne objawy przy hamowaniu i gwaltownym przyspieszaniu
tomek29 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Witam. Z góry przepraszam za taki archeologizm, ale nie było chyba sensu zakładać nowego tematu. Otóż też mam problem z xeno, w zasadzie BiXeno jeśli ma znaczenie. Problem pojawia się przy hamowaniu. Nie zawsze, ale bardzo często, przy wciśnięciu pedału hamulca gasną xenony. Czasem zapalają się bardzo szybko, czasem minie chwilka. Dziwnie się czuję jak jadę i co jakiś czas mrugam tymi światłami. Wtedy świecą się tylko pozycyjne. Barwa światła jest normalna, więc raczej żarniki nie wykazują nadmiernego zużycia. Po za tym gasną oba xenony, a chyba rzadkością jest aby oba żarniki kończyły się równocześnie? Nie mam efektu stroboskopu, ani nic z tych rzeczy. Dziękuję za ewentualną pomoc. Witam.Mi zaczęły mrugać przy hamowaniu, najpierw jedan potem drugi az w końcu wogule gasły.Wymieniłem i już dwa lata spokuj.
radio22 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam posiadam Audi A4 B6 z fabrycznymi światłami Xenon ale od jakiegoś czasu mam problem z wyskakującym komunikatem na FISIE ( ABBLENDLICHT PRUFFEN ) z tego co patrzałem na forum to komunikat dotyczący sprawdzenia świateł. Podczas jazdy co jakiś czas wyskakuję ten komunikat na FIS i mrugają światła mijania czyli Xenon. Pytanie co może być przyczyną żarnik, przewody czy przetwornica ? Proszę o jakieś wskazówki i pomoc. Z góry dziękuję
tomek29 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 up miałem ten sam komunikat ...czas na pnowe palniki
radio22 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Jeśli to żarniki to na jakie mam wymienić jaki typ żarników idzie do A4 b6 z 2002 roku ?
radek21 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 D1s lub d2s. Wyciągnijcie stary i sprawdź nr na nim
radio22 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Ok tak będę musiał zrobić i sprawdzić jakie żarniki są zamontowane u mnie w lampach. Aha jeszcze jedno przypomniało mi się że mogą być jeszcze wypalone odbłyśniki bo trochę krótko świecą mi światła mijania. Mam pytanie kto z forum zajmuje się regeneracją lamp Xenon czyli odbłyśniki itd. ?
tomek29 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Ok tak będę musiał zrobić i sprawdzić jakie żarniki są zamontowane u mnie w lampach. Aha jeszcze jedno przypomniało mi się że mogą być jeszcze wypalone odbłyśniki bo trochę krótko świecą mi światła mijania. Mam pytanie kto z forum zajmuje się regeneracją lamp Xenon czyli odbłyśniki itd. ? U mnie D1S...jeżeli masz dostep do tych elementów zamów jedne i drugie...potem oddasz
blade13 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Witam. Mam podobny problem ze swiatlami biXenon ale mrygaja mi zawsze dwie strony (efekt jak stroboskop na sekunde, do konca nigdy nie zgasly). Palniki nowe... No i przewaznie jak wlaczam auto w garazu na swiatlach to rano wyskakuje blad spalonych zarowek za 1 razem pomimo iz swieca...
phoenix1996 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Udalo sie komus rozwiazac problem? Nowe zarniki oryginalne OSRAM zaczlely mrugac po roku tyko przy mocnym przyspieszaniu do kilku minut pod odpaleniu silnika. Edytowane 11 Listopada 2020 przez phoenix1996
Muskel1 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Przetwornice. Nie trzymają napięcia.
phoenix1996 Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Da sie naprawic czy wmiana? Jesli tak to na co?
Fido Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 Możliwe że da się naprawić. Ja naprawiałem tu Hidserwis - xenony naprawa przetwornic i oświetlenia LED WWW.HIDSERWIS.PL Profesjonalny serwis samochodowych modułów świateł xenonowych i oświetlenia LED Dzwoń,pytaj.
Rekomendowane odpowiedzi