NyGusA4 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam mam taki problem iz,gdy jade lub stoje i gazuje auto do 2 tys ,przy spadajacych obrotach słychac szum w silniku.Mi sie wydaje ze to jest z prawej strony ale nie jestem pewien.Wiecie moze co to jest ?? Rozrząd wymieniony kompletny i rolka od alternatora tez.Czekam na pomysły
flex78 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Nie wiem jak w silnikach AVF, ale w AJM jest wiatrak na visco i on tak szumi, stań przed autem i niech ktoś naciśnie na gaz, podczas spadających obrotów powinien być słyszalny szum powietrza, fizyka....(-:
MarianekZg Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 NyGusie może to alternator niech ktoś przygazuje a ty stań przed autkiem i słuchaj :gwizdanie:
NyGusA4 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Opublikowano 9 Listopada 2011 Ok ale to nie jest zawsze ale w 70% procentach jazdy i gazowania na postoju. A moze szumiec filtr ?
MarianekZg Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 jest również opcja - jeśli siedzisz w aucie i słyszysz szum z prawej strony to może to jedno z połączeń turbina-cooler jest gdzieś nie szczelność i słyszysz szum
NyGusA4 Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 Teraz to sie przeistoczylo w jakby chrobotanie gdy jest zimny to strasznie,myśle takze nad sprzegłem .
gados82 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Czy kolega rozwiązał ten problem bo mam wrażenie że mam to samo... ;/
dziadek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Czy kolega rozwiązał ten problem bo mam wrażenie że mam to samo... ;/ http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/b6-awx-niepokojacy-dzwiek-11005/
nastradamus Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Czy kolega rozwiązał ten problem bo mam wrażenie że mam to samo... ;/ http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/b6-awx-niepokojacy-dzwiek-11005/ dokładnie
ocinus Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Problem wałkowany od dawna i chyba nie rozwiązany. Z mojego doświadczenia wiem że po założeniu nowej turbiny było trochę mniej słyszalne ale z przybywaniem kilometrów jest tak samo jak przed wymianą. Ja bym się tym nie przejmował.
Rekomendowane odpowiedzi