KamisG Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam problem jest nastepujacy.... nie zawsze dziala mi klakson... czasem zadziala za pierwszym razem czasem po trzecim wcisnieciu... usterki doszukiwac sie przy samej kierownicy czy predzej przy samym " brzeczniku " dodam ze auto nie jest bezwypadkowe Czy B6 mialo jakas typowa wade z tym zwiazana?
Lukasz_mk2 Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 nie wiem jak jest w B6 bo nie mam z tym problemu, ale w innych autach przy klaksonie są dwa piny podpinasz pod nie 12V (oczywiście + i -) i jak sygnał się pojawi za każdym razem to znaczy, że coś w połączeniu między sygnałem a kierownicą. Próbowałeś podłączyć VAG'a może on coś pokaże.
sopel_prusa Opublikowano 12 Listopada 2011 Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja miałem problem w podłączeniu klaksonu w poliftowej kierownicy, a dokładniej problem tkwił w masie, + podpiołem pod kostkę a masę bezpośrednio pod kolumnę kierownicy, więc uważam że problem będzie tkwił albotam albo w przewodach pod samym klaksonem.
Rekomendowane odpowiedzi