Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Turbo padło, nowe z srodkiem ARL + wykres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i ? :) Hamownia hamowni nierowna...

Opublikowano

hm 400 nm to teraz juz mam :tongue4:[br]Dopisany: 17 Marzec 2008, 00:56 _________________________________________________wykres wkleje później, wyszło 172 Koniki i 416 NM dalej by sie dało ale to jest tak bezpiecznie przy umiarkowanym zadymieniu i spalaniu.... :th:

A czujesz różnicę po wczesniejszym programie?Mam się powołac na Ciebie ?

Opublikowano

No i ? :) Hamownia hamowni nierowna...

ale niutki sie zgadzają :gwizdanie:

oto mój wykres

d909af06f64486bd.jpg

waskipl powołaj sie na A4-klub.pl :naughty:

Opublikowano

Szkoda, ze ten max moment Ci tak szybko opada...

Fajniej byloby jakby auto ciagnelo rownomiernie w mozliwie pelnym zakresie obrotow. :cool:

Opublikowano

Szkoda, ze ten max moment Ci tak szybko opada...

Fajniej byloby jakby auto ciagnelo rownomiernie w mozliwie pelnym zakresie obrotow. :cool:

hm.... jest duuuuzo lepiej niż bylo na seryjnej suszarce , hm zwryfikujemy to pewnie na najbliższym spocie jak bedzei sucho z rexem.....

Opublikowano

Idealnie byloby gdyby wykres byl mozliwie plaski, auto ciagneloby rowno az do odciecia, a teraz traci powera juz po 2500obr...

Opublikowano

kicha ten wykres .... :confused4: [teraz juz sie takich nie robi ..... ]

Opublikowano

Idealnie byloby gdyby wykres byl mozliwie plaski, auto ciagneloby rowno az do odciecia, a teraz traci powera juz po 2500obr...

wiadome ze było by idealnie aby moment byl jak najbardziej płaski...... :kox:

Spanky a jakie sie teraz robi ?? moze ktoś wrzuci jakis pokazowy od jakiegos thebesiaka tunera :gwizdanie:

Opublikowano

Grześ nie chodzi o tunera...nie rozpatrujmy tego od tej strony pliss :wink4:

Opublikowano

Tak spytam ile auto z orginalnym turbo ARl ma w serii? Gdzie te turbo montowali, w A3??

W Seatach Leonach.. :kox:

Montowane były w Leonach i Golfach IV a moc dokładnie 152km (inny intercooler i jeszcze parę innych zmian w silniku), mam kolege z takim leonem i po modach wyszło mu 190km - bardzo ładnie chodzi ten Leonik

Opublikowano

hm.... jest duuuuzo lepiej niż bylo na seryjnej suszarce , hm zwryfikujemy to pewnie na najbliższym spocie jak bedzei sucho z rexem.....

Nie to zebym faworyzowal Rogala, ale lukasza avf jezdzi bardzo fajnie...

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=729b338c85e61553

Opublikowano

Montowane były w Leonach i Golfach IV a moc dokładnie 152km (inny intercooler i jeszcze parę innych zmian w silniku), mam kolege z takim leonem i po modach wyszło mu 190km - bardzo ładnie chodzi ten Leonik

a moze poprosisz kolege i Ci uzyczy wykresiku to byś go tutaj wkleił :naughty:[br]Dopisany: 17 Marzec 2008, 14:46 _________________________________________________Panowie pytanie jest takie czy lukasza faktycznie ma tyle koni co na wykresie :mysli:

Opublikowano

cuber, w klubie Leona jest sporo ARL'i po modach, poszukaj...

Jak bylem u Rogala to mowil, ze sporo takich aut robil osatatnio.

Opublikowano

Spanky a jakie sie teraz robi ?? moze ktoś wrzuci jakis pokazowy od jakiegos thebesiaka tunera :gwizdanie:

bardziej płasko ... wykresów bylo juz mnostwo na forum ...

osobiscie po co przekraczac 400 Nm w osce .. trzeba bylo sobie zazyczyc max 380 i pociagnac jak najbardziej przy wyzszych obrotach ....

Opublikowano

cuber, w klubie Leona jest sporo ARL'i po modach, poszukaj...

Jak bylem u Rogala to mowil, ze sporo takich aut robil osatatnio.

no tak tyle ze popatrzcie na to ze ja mam turbawke normlana tylko srodek inny i nic wiecej.... a przydalo by sie jeszcze wtryski zminic coolera itd

Opublikowano

jeżeli chodzi o pomiary to jest w wawie obciazeniówka ktora wypluwa wysze wartości i NM i KM niż poamiar na kole u rogala...

Opublikowano

A ja mam pytanie co było przeszkodą żeby troszke więcej km zrobić??? Bo wiem że pompki na więcej starczą, turbo z ARL więc też powinno na więcej wystarczyć. Cooler za mały????

Opublikowano

jeżeli chodzi o pomiary to jest w wawie obciazeniówka ktora wyplówa wysze wartości i NM i KM niż poamiar na kole u rogala...

sprawdzałem autko które zrobił Rogal i wyszło o 15 koni mniej niz na wykresie..............

dobra koniec tych głupich gadek bo sie zaczyna znowu robic niepotrzebna zadymy ,

Opublikowano

cuber, nie przesadzaj, jakie glupie gadki? Poprostu komentujemy Twoj wykres, ktory moglby byc nieco lepsziejszy :cool:

Opublikowano

cuber, wydaje mi się że masz ciutkę mniej Nm i więcej koników.. Zazwyczaj (podkreślam zazwyczaj) tak trochę przekłamuje inercja.

Tu przydałaby się próba cuber vs lukaszr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...