tomgrom Opublikowano 11 Marca 2008 Opublikowano 11 Marca 2008 Mam problem z tempomatem, który objawia się tym, że jak jestem na dłuższej trasce to tempomat uruchomi sie ale na około max 5min, po czym aby ponownie dał się uruchomić musze przejechać około 40-50km. Co dziwne, prawie zawsze objawia się to taką sekwencją zdarzeń. Jak już tempomat uda mi się włączyć to działa wszystko jak należy tylko niestety na max 5min. Byłem na komputerze ale brak błędów. Na oko wygląda wszystko jak należy. Słyszałem jeszcze o szczelności instalacji podciśnienia tempomatu-czy w mojej A4 jest coś takiego, ewentualnie gdzie tego szukać bo faktycznie objawy pasują do sytuacji jakby gdzieś co jakiś czas uchodziło podciśnienie.
kgru Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Mam bardzo podobny problem. Czy kolega już znalazł przyczynę ? Z góry dziękuję za odp.
mareks84 Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 oturz sprawa twki w gruszce-dziurawa i podcisnienie ucieka.Zamocowana jest do niej linka od przepustnicy a z tyłu podpiety wezyk podcisnieniowy wystarczy ja odkrecic, 1 sruba i na 100% jest rozerwana guma i mnie jest ten problem wlasnie i szukam gruszki takowej
hipppek Opublikowano 15 Maja 2010 Opublikowano 15 Maja 2010 oturz sprawa twki w gruszce-dziurawa i podcisnienie ucieka.Zamocowana jest do niej linka od przepustnicy a z tyłu podpiety wezyk podcisnieniowy wystarczy ja odkrecic, 1 sruba i na 100% jest rozerwana guma i mnie jest ten problem wlasnie i szukam gruszki takowej podpinam się pod temat. jeżeli mógłbyś coś bliżej napisać o tej gumie i gdzie jest to będę wdzięczny
Wojak Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 A u mnie wcale nie działa tempomat. Żadnych błędów. Co z tym zrobić? jakieś pomysły? Czy jest taka możliwość, że coś gdzieś jest niepodłączone?
Rekomendowane odpowiedzi