Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zmiana dawki paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaka dawke ustawic do AHU z wtryskami AFN ?

nikt nie powie ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Dziś doprowadziłem autko do 90stopni i po pokazuje mi ze mam dawkę 22(nie wiem ki ciul nie mam przecinka ale tak pokazuje)

Dlaczego nie pokazuje z przecinkiem,czyżby to była za mala dawka???czy po prostu tak ma być i dawka jest 2,2???

Mam Vag 4,9.

Opublikowano

Chyba nie patrzysz w ta grupe co trzeba. 22 mg/skok to raczej dawka rozruchowa, a nie na wolnych obrotach.

Opublikowano

Patrze w 1 grupę 3 pozycję.

U mnie po dogrzaniu auta w Vag 4,9 mam 22 a u kolesia jest idealnie 3mg.

Gdzie w 4,9 powinna znajdować sie ta dawka???

Opublikowano

Grupa 01.Kanał 02.

Opublikowano

Sorry patrzałem właśnie na 2 kanał w 1 grupie.3 to przecież RSW:facepalm:

Opublikowano

kolego w 1z daj 3,nawet możesz zejść poniżej jeśli batory Ci nie przeszkadza

Opublikowano

Tylko ja nie mam Z-eta:decayed:

Na razie zostawię dawkę w spokoju,w nast tyg będę czyścił nastawnik to sobie dam na 3,5.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witajcie. Mam pytanie odnośnie jednostek. Piszecie że dawka powinna wynosić 3-9 i to są jednostki z vag com lub vcds. Ja sprawdzam blok 001 i dawka jestb31-34tak skacze.czy są porostu inne jednostki czy coś jest źle nastawione. Poprzednio dawkę miałem 23 a po regulacji nastawnika mam taką jak wyżej.

Opublikowano
  • Autor

Witajcie. Mam pytanie odnośnie jednostek. Piszecie że dawka powinna wynosić 3-9 i to są jednostki z vag com lub vcds. Ja sprawdzam blok 001 i dawka jestb31-34tak skacze.czy są porostu inne jednostki czy coś jest źle nastawione. Poprzednio dawkę miałem 23 a po regulacji nastawnika mam taką jak wyżej.

coś źle patszysz , w którym oknie masz te wartości ?
Opublikowano

blok pierwszy pozycja druga. A w bloku piątym druga pozycja dawka startowa mam 95
Opublikowano

blok pierwszy pozycja druga. A w bloku piątym druga pozycja dawka startowa mam 95

A na tej dawce 31-34 auto normalnie pali i nie jest zamulone? Bo ja mam podobny problem. W bloku 1 na pozycji 2 dawka paliwa wynosi 14. Podobno na tak niskiej dawce auto w ogóle nie powinno odpalać albo przynajmniej jeździć jak muł, a tymczasem pali normalnie i jeździ normalnie. Czym się różni dawka z bloku 1 od dawki z bloku 5?

Opublikowano

Dawka z bloku 5 to dawka rozruchowa. A z bloku 1 to dawka wtryskiwanego paliwa. Już sam zgubiłem dziś zrobię zdjęcia i wstawię z vcds Little. U mnie pali normalnie ale jeździ tak sobie. Nie potrafię wysterowac turbiny.

Opublikowano

A sprawdzałeś na rozgrzanym silniku?

No i pytanie do forumowiczów - jak to jest z dawką rozruchową? Czy jest to wartość zmienna zależna od temperatury silnika itp. czy jest to wartość stała? Bo dawka wtryskiwanego paliwa jest stała i powinna zawierać się w przedziale 3 - 9 , a jak to jest z dawką rozruchową?

Opublikowano

A sprawdzałeś na rozgrzanym silniku?

No i pytanie do forumowiczów - jak to jest z dawką rozruchową? Czy jest to wartość zmienna zależna od temperatury silnika itp. czy jest to wartość stała? Bo dawka wtryskiwanego paliwa jest stała i powinna zawierać się w przedziale 3 - 9 , a jak to jest z dawką rozruchową?

Tak. Na rozgrzanym silniku.

Opublikowano

Ja proponuje usatwic równe 3 ale kolego, jak chcesz mocy to rob program a nie kop dawka poniżej, bo zbyt duża dawka samego paliwa to załona dymna, czesto zawalajaca sie geometria i takie troche wycieranie d*py szkłem.

Nastawnik najławiej odkrecic niskej jakości nasadka nabita na tą śrubke młotkiem, chyba 9

Edytowane przez Mozgu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy w jakiej kondycji masz wtryski. Ja w AFN ustawiłem 2.8 i kierownice szybko się zapiekały.

Zmieniłem na 3.9-4.0 i problem z czyszczeniem turbiny raz na zawsze.

Opublikowano

Poniżej 3 nie ma co schodzić, tym bardziej jak masz sterownik z witaminką, bo wystarczy jak jest trochę mokro na drodze to przy bucie na dwójce chwila nieuwagi i obrotomierz zamykasz, a jest to nie zdrowe. Pomijając to, że zmieniając koła po sezonie widać, że przednie opony wypadają dużo słabiej naprzeciw tylnych( no chyba że ktoś ma Q :lol: )

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Podłacze się pod temat. Otóż zakupiłem sobie VAGa oczywiście z alledrogo. Podkusiło mnie sprawdzenie dawki paliwa ponieważ auto było strasznie czułe na pedał gazu jak i poszarpywało z lekka. Okazało się że dawka wynosiła 1.2..auto mam od nie dawna i dopiero je poznaje, zmieniłem na 3.0 i teraz wacha sie w granicach 3-3.2. Praca silnika się zmieniła i auto jest bardziej elastyczne. Pytanie moje czy tak wysoka dawka nie narobiła czegoś w silniku? Silnik bez żadnych chipów gołe 110 km. Nie wiem jeszcze jak z dawka startowa bo jest jakies 18 ustawione i czy to nie za mało? Z rana pali nawet dobrze mimo ze swiece mam do wymiany.

Opublikowano
5 godzin temu, Wasyl7151 napisał:

Witam. Podłacze się pod temat. Otóż zakupiłem sobie VAGa oczywiście z alledrogo. Podkusiło mnie sprawdzenie dawki paliwa ponieważ auto było strasznie czułe na pedał gazu jak i poszarpywało z lekka. Okazało się że dawka wynosiła 1.2..auto mam od nie dawna i dopiero je poznaje, zmieniłem na 3.0 i teraz wacha sie w granicach 3-3.2. Praca silnika się zmieniła i auto jest bardziej elastyczne. Pytanie moje czy tak wysoka dawka nie narobiła czegoś w silniku? Silnik bez żadnych chipów gołe 110 km. Nie wiem jeszcze jak z dawka startowa bo jest jakies 18 ustawione i czy to nie za mało? Z rana pali nawet dobrze mimo ze swiece mam do wymiany.

Mam podobnie ustawione, jeżdżę już tak 4 miesiąc i póki co nic się nie dzieje. :)