electrofinger Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Więc puka mi coś głucho z lewej strony z przodu. Mechanik na słuch stwierdził że to nie przeguby ani wahacze lecz łożysko. Diagnosta powiedział to samo. Jadąc do mechanika na wymianę chciałbym mieć wszystko co można wymienić tzn. co może być uszkodzone. Powiedzcie mi po prostu co tam siedzi pod spodem - foto w załączniku.
A-rek Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 odkręć te dwie śrubki (zaznaczone na żółto) i zobaczysz co tam jest pod spodem jest gumowa poduszka amorka
electrofinger Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 odkręć te dwie śrubki (zaznaczone na żółto) i zobaczysz co tam jest pod spodem jest gumowa poduszka amorka Zdjęcie jest poglądowe, znalezione gdzieś na forum. Autem jeżdżę i nic nie jest zdemontowane. Części chcę kupić zanim pojadę do mechanika. Pytanie bonusowe: poduszka czy łożysko? Czy to i to? Coś jeszcze?
Mauros88 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 tamnie malozyska bo amor nie jest skretnyjak wmcpersonie. Tylko poduszka tam sie znajduje i nic poza tym
dante0018 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Czemu nie zrobisz tak że pojedz\iesz do dobrego warsztatu który ci sprawdzi co i jak i da części??
luzur Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 ETKA mówi że tam jest łożysko 4d0 412 377 f ale wygląda to jak poduszka, tylko guma. Ktoś rozkręcał ? Jest tam jakieś łożysko ?
tomaszstn Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 Tak jak już wcześniej koledzy napisali, nie ma tam żadnego łożyska, tylko guma.
A-rek Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 ETKA mówi że tam jest łożysko 4d0 412 377 f ale wygląda to jak poduszka, tylko guma. Ktoś rozkręcał ? Jest tam jakieś łożysko ? ja to rozkręcam min 2 razy do roku :> tam jest tylko część gumowa i nazywa się ją albo łożysko albo poduszka, a wygląda tak (na 3 zdjęciu) http://moto.allegro.pl/gwint-kw-audi-a4-b5-avant-combi-i1935154023.html
turbobastard Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 koledzy ja ostatnio wymieniałem amorki z tyłu i coś mi zaczęlo stukać i wogóle jakieś takie dziwne ogłosy jakby guma trzeszczała no i niby z mechanikiem uznaliśmy że to te gumy, drogie są ? Ciężko jest z ich wymianą?
tomaszstn Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Z tyłu jest jeszcze łatwiej niż z przodu, żaden problem, na forum masz fotostory jak wyciągnąć tylne amorki a gumy nawet w ASO nie są drogie. Z tego co pamiętam to było coś około 15-30zł
ficjor Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Czyli przy wymianie amorków z przodu wymienia się też te gumy? są tam jeszcze jakieś pierdółki do wymiany coby wszystko za jednym razem zrobić?
luzur Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Jeżeli te gumy są dobre to można nie wymieniać, ale z drugiej strony po tylu latach. Niewielki koszt więc ja bym wymienił.
pioteros Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 kolega Tom77 ma te łożyska/gumy gorne amorkow przod Lema nr 17662 01, zaraz je pewnie bede zamawial bo u mnie nawala przy ostrzejszych hamowaniach i obstawiam ze to ono, co do kosztu to taniocha
Rekomendowane odpowiedzi