maciekg Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Do wczoraj bylem zwolennikiem oleju Elf jednak dzisiaj po zalaniu mobila 10W40 (z beczki) normalnie jestem w szoku. Motorek jest cichutki jak nigdy. Jakis czas temu zalany byl rowniez mobilem, ale z 4 litrowej banki. Wtedy bardzo czesto stukaly mi popychacze. Smiem twierdzic, że produktów w większych opakowaniach sie nie podrabia..... ?
voxan69 Opublikowano 13 Marca 2008 Opublikowano 13 Marca 2008 Ale często się przelewa. Widziałem w jednym warsztacie jak przelewali z beczki Lotos do beczki Mobil i Castrol - nie ma reguły - jak się uda - najlepiej wymieniać olej w zaufanym warsztacie :th:
Hugo Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Dokładnie.Na to nie ma reguły.Wszystko zależy gdzie kupujesz.Gadałem kiedyś z facetem i mówił , że pojawili się kiedyś u niego w kolesie i chcieli puste opakowania po olejach.Do jakich celów to można się domyślić
Dzo-Dzo Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 no jak to do jakich cełów HUGO no co ty ja zabierałem takie beczki na złom z maszyn czyli wióry z frezarki tokarki i tal dalej , duza beczka duzo wiór wejdzie
Hugo Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 no jak to do jakich cełów HUGO no co ty ja zabierałem takie beczki na złom z maszyn czyli wióry z frezarki tokarki i tal dalej , duza beczka duzo wiór wejdzie Dzo-Dzo , ale oni zbierali małe opakowania po olejach.4 i 5 litrowe
marinero Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Najlepiej samemu kupic albo beczke albo opakowanie 20 litrowe i zawozic olej do warsztatu - oczywiscie zawsze istnieje ryzyko ze ci cos innego wleja ale juz mniejsze!! a najlepiej chyba oleje i filtry wymieniac samemu - chyba ze ktos ma auto na gwarancji albo zmuszony jest do serwisowania w ASO z innych przyczyn.
Reggi Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 Dzo-Dzo , ale oni zbierali małe opakowania po olejach.4 i 5 litrowe :wink4 Tak. Po małej modyfikacji służą jako pojemniki na śrubki , nakrętki itp.
maciekg Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Opublikowano 17 Marca 2008 A moze się zdarzyć, ze Intercars ma podrobki w 4 l opakowaniach? Czy raczej jest to wykluczone?
viktor098 Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 kiedys slyszalem ze prawie wszystkie oleje pakowane w 4,5 litr banie to sa rozlewane w rafinerii gdanskiej oprocz inportu z USA puszek z Texaco
dzik Opublikowano 17 Marca 2008 Opublikowano 17 Marca 2008 kiedys slyszalem ze prawie wszystkie oleje pakowane w 4,5 litr banie to sa rozlewane w rafinerii gdanskiej oprocz inportu z USA puszek z Texaco Motul rozlewa olej tylko we Francji, w PL nie rozlewany na pewno jest także valvoline i agip.
Rekomendowane odpowiedzi