Szati 1991 Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 Witam Mam taki problem w B6 taty, że przy puszczeniu gazu i dodaniu szarpnie silnikiem, nie zawsze jest ten objaw ale już coraz częściej;/ auto było u mechanika, miał sprawdzoną dawke paliwa i ogólnie cały komputer ale mechanik nic nie wykrył. Czy to może być objaw od sprzęgła? Jeżeli ktoś już sie z tym spotkał to prosze o pomoc:) Pozdrawiam
Jey_Di Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 puszczeniu gazu i dodaniu szarpnie silnikiem, Witam. Może być uszkodzona któraś z poduszek. Najlepiej to podnieść maskę wbić bieg 3 (oczywiście na wyłączonym silniku) i popychać auto do przodu do tyłu obserwując odchylenia silnika. To sprawdzenie nic nie kosztuje a może dać odpowiedź na Wasz problem. Pozdrawiam
kograman Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Być może dwumas? Też obstawiam. Ale chyba lepiej żeby to poduszkę wywaliło niż dwumas boooo ;(
Lulek Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Być może dwumas? Też obstawiam. Ale chyba lepiej żeby to poduszkę wywaliło niż dwumas boooo ;( Wiadomo, że lepiej poduszkę dlatego warto sprawdzić takim sposobem jak kolega wyżej napisał
zbuntowany Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 witam kolego,warto tez sprawdzic wachacze dolne szczegolnie tzw. banany-u mnie to bylo powodem takich objawow-pozdrawiam
MarianekZg Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 witam kolego,warto tez sprawdzic wahacze dolne szczegolnie tzw. banany-u mnie to bylo powodem takich objawow-pozdrawiam dokładnie u mnie też jest lekko wybity "banan" i mam właśnie takie objawy
Dev Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 zajezdzone popychacze hydrauliczne ostatnio miałem AVF-ie, było to samo
Lulek Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 zajezdzone popychacze hydrauliczne ostatnio miałem AVF-ie, było to samo To, że w jakimś tam aucie było To nie oznacza, że od razu w każdym. Nie raz przerabiałem auto z takim objawem gdzie był rozwalony dwumas, czasem poduszki a czasem popychacze
MarianekZg Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 zajezdzone popychacze hydrauliczne ostatnio miałem AVF-ie, było to samo To, że w jakimś tam aucie było To nie oznacza, że od razu w każdym. Nie raz przerabiałem auto z takim objawem gdzie był rozwalony dwumas, czasem poduszki a czasem popychacze generalnie trzeba brać każdą sugestię pod uwagę w sumie m.in. po to tu wszyscy jesteśmy żeby sobie pomagać, podpowiadać, doradzać żeby nie becalować nie wiadomo ile $$$ do jednego lub drugego ASO a i oni pewnie czasem nie pomagają
Dev Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 wystarczy zdjąc pokrywe zaworów i zobaczyc jak wygląda walek i popychacze przynajmniej tą opcję można wykluczyć
Lulek Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 wystarczy zdjąc pokrywe zaworów i zobaczyc jak wygląda walek i popychacze przynajmniej tą opcję można wykluczyć Tak jak mówisz, więc popychacze i poduszki bez większego wysiłku oraz wydatku pieniędzy można na własną rękę sprawdzić i je wykluczyć
Szati 1991 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2011 Jednak koledzy dobrze pisali, poduszka pod silnikiem do wymiany Dziekuje wszystkim za pomoc Pozdrawiam
lukaszooo Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam odkopie troche temat ale mam pytanie jak mozna rozpoznac wyrobione popychacze ????? mam taki standardowy problem w AVF telepie buda dziwną sprawa jest to ze raz chodzi rowno a raz sie trzesie i nie ma na to zadnej reguły zimny, ciepły. Jedyna sprawa jaka zauważyłem jest to ze jesli trzesie mi buda to na drugi dzien zapala tak jakby na 2 cylindrach a dopiero w 2 drugim cyklu łapie na wszystkich a jesli po trasie czekam az turbina wystygnie i nie czuje telepania to na drugi dzien nawet przy -30C pali z pierwszego obrotu. Po wklejeniu logów koledzy stwierdzili ze moze to popychacze, inni stwierdzili ze te padła tak poprostu maja. Zwykły kierowca nawet by tego nie odczuł, ale jako koneser Audi musze to ogarnac Mogł by ktos opisac jak mozna wzrokowo ocenic zużycie popychaczy i wałka
Rekomendowane odpowiedzi