Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kasowanie inspekcji olejowej oraz serwisowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a zauważyłeś, że temat tyczy się B8? :whistling:

no zauważyłem, pytanie dotyczy B8 :decayed:

Opublikowano

to zwracam honor, wnioskowałem po danych w Twoim profilu :wink:

Opublikowano
to zwracam honor, wnioskowałem po danych w Twoim profilu :wink:

to że jeżdze B6 to nie znaczy że nie można zapytać w temacie B8 :naughty:, znajomemu chciałem inspekcje skasować :decayed:, i pierszwa próba niestety zakończyła sie fiaskiem :facepalm:

---------- Post dopisany 04-02-2013 at 15:42 ---------- Poprzedni post napisany 30-01-2013 at 22:16 ----------

wkoncu udało się opanować service due :banan:

Opublikowano

pochwal się jak to zrobiłeś?

chciałem skasować inspekcję serwisową tylko bo jestem w połowie przebiegu olejowego i jego nie chciałbym kasować a jak użyje SRI reset to skakuje mi wszystko tak?

bądz co bądz w kanale 02 nie mogę wbić wartości 01 bo to zamieniane jest na wartość 1.

pomoże ktoś?

Opublikowano
pochwal się jak to zrobiłeś?

chciałem skasować inspekcję serwisową tylko bo jestem w połowie przebiegu olejowego i jego nie chciałbym kasować a jak użyje SRI reset to skakuje mi wszystko tak?

bądz co bądz w kanale 02 nie mogę wbić wartości 01 bo to zamieniane jest na wartość 1.

pomoże ktoś?

ja przez sri a potem w kanale 02 dałem 00 -> test -> save i po kłopocie:decayed:

00 - kasujemy inspekcję olejową i techniczną

10 - kasujemy inspekcję olejową

01 - kasujemy inspekcję techniczną

to daj w kanale 02 nową wartość 01 -> test -> save powinno zniknąć inspekcja techniczna

Opublikowano

tak jak pisałem wartości 01 nie można tam wpisać gdyż zamieniana jest od razu na 1,

poradziłem sobie kombinacją: mileage based service reset ( Rest of World) ---> Perform SRI

zmieniło mi wartości w kanałach 53 oraz 54, teraz mam 30000 do następnego serwisu "service due" zniknęło - pytanie tylko czy taka wartość ma tam być? (chodzi o serwis fabryczny nie o olejowy)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, czy w b8 można serwis skasować manualnie jak w np. b6?

Opublikowano
  • Autor

Tak :wink: opcje masz w funkcji CAR

Opublikowano

Tak :wink: opcje masz w funkcji CAR

Zgadzam się mam w funkcji car ale tylko olej, a mi chodzi o service czy można jakoś skasować manualnie przyciskami przy zegarach jak w np. b6?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak skasowac tylko inspekcje techniczna ??

wpisuje w kanale 02 wartos 01 - test - save i d*pa .... Nic to nie daje

Opublikowano
  • Autor
Jak skasowac tylko inspekcje techniczna ??

wpisuje w kanale 02 wartos 01 - test - save i d*pa .... Nic to nie daje

Na kanale 02 mogą pojawić się takie wartości:

01 - konieczny przegląd olejowy

10 - konieczny przegląd techniczny

11 - konieczny przegląd olejowy i techniczny

Inspekcję można kasować też selektywnie, tzn. zapisując na kanale 02 jako nową wartość:

00 - kasujemy inspekcję olejową i techniczną

10 - kasujemy inspekcję olejową

01 - kasujemy inspekcję techniczną

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kasowanie SERVICE DUE :wink:

Oprócz RSI reset VCDS , zerującego serwis olejowy, należało zrobić jeszcze dwa resety:

A ręczne ustawianie tych adaptacji nic nie daje.

mileage based service reset ( Rest of World)

Time based service reset

SCR_1233.jpg

Opublikowano
Kasowanie SERVICE DUE :wink:

Oprócz RSI reset VCDS , zerującego serwis olejowy, należało zrobić jeszcze dwa resety:

A ręczne ustawianie tych adaptacji nic nie daje.

http://s19.postimg.org/61q5gx4tb/SCR_1233.jpg

Oczywiście poszło.

Bardzo dziękuję i pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. Zapala mi się "service due" czy to oznacza inspekcje Serwisową? Czy poprzez vcds i wybraniu opcji SRI reset załatwi sprawę? Z góry dziękuję za informację

Opublikowano

Witam. Zapala mi się "service due" czy to oznacza inspekcje Serwisową? Czy poprzez vcds i wybraniu opcji SRI reset załatwi sprawę? Z góry dziękuję za informację

nie załatwi, SRI reset a potem jeszcze dwa resety jak na obrazku dwa posty powyżej. Proszę ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki. W jaką opcje wchodzimy w vcds aby dokonać tych dwóch resetów?

Nadal nie mogę sobie poradzić z "service due " Wkurza mnie ta sygnalizacja dźwiękowa . Gdzie muszę dokonać tych dwóch resetów aby to załatwiłem sprawę?

Koledzy, mogę prosić bardziej łopatologicznie??? W k....wia mnie już te service due. W końcu forum jest po to aby sobie pomagać a nie robić sobie pod górkę. Wiem, że ten już to zrobił wydaje mu się to proste i się śmieje z tego, ale ja niestety nie moge tego ogarnąć. A więc proszę o wyrozumiałość i o pomoc...?

A więc wchodzę w SRI reset otwiera mi się http://www.fotosik.pl/zdjecie/9cd96d9e0deab6cd Następnie kiedy wchodzę w Time based service reset otwiera mi się http://www.fotosik.pl/zdjecie/d0f5a440799804cc i co mam zrobić wtedy dalej? Przy zaznaczeniu mileage based service reset ( Rest of World) wychodzi to samo http://www.fotosik.pl/zdjecie/3c2544458f5d734b

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam 

Czytałem wątek i zrobiłem tak jak opisujecie RSI Reset potem jednak trzeba wybrać z listy co należy zmienić, z artykułu wynika ze należy wybrać SERVICE  RESET u mnie natomiast jest tylko SERVICE RESET (USA ONLY) 

SERVICE RESET (CANADA ONLY) 

chciałem skasować jedynie inspekcje serwisowa, olejowa żeby pozostała, co mam wybrać? 

Kabel to VCDS 16.8.0

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepiej podjechać do dobrego warsztatu poprosić o skasowanie dożywotnie inspekcji servisowej a zostawić tylko wymianę oleju która sami kasujemy w mmi zapłacić 50 zł i mieć rozwiązany problem raz na zawsze ja tak zrobiłem po zdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzieki za instrukcje. SRI reset super prosta sprawa :-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie

Mam taki problem że jeszcze rok temu wszystko ładnie poszło poprzez SRI reset i było spoko , teraz nie chciało, tzn mimo użycia tej funkcji na fisie dalej widniał napis serwis , więc w adaptacjach skasowałem liczniki dni od ostatniego serwisu i przez dwa dni było spoko, a teraz coś się rypło i za każdym razem kiedy odpalam auto albo gdy go gaszę wyrzuca komunikat serwis 15000 km 365dni no i oczywiści z każdym dniem lecą i km i dni w dół , tak jak by mnie za każdym razem informował ile zostało mi do następnego serwisu.  Chciałem to jeszcze skasować w adaptacjach na kanale 02 ale tam mam wartość "2" a w podpowiedziach nawet nie ma takiej wartości i wprowadzanie 0, 00, 01 czy 1 nic nie daje bo nie chce mi przyjąć tego kodowania , cały czas wraca do wartości 2 
I co ja mam z tym zrobić ?  Jakieś pomysły ?

Edytowane przez Skruszo