Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 1.8] - wysokie spalanie .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok. dziękuje za odpowiedż, w poniedziałek umówiłem sie na pełną diagnostykę w ASO Audi (179zł, ale może to jakoś przełknę), byłem u dwóch mechaników którzy nie podłączając pod VAGA chcieli od razu wymieniać pół silnika, normalnie geniusze. pozdrawiam

To daj znać po wizycie co było nie tak :)

Opublikowano

Ok. dziękuje za odpowiedż, w poniedziałek umówiłem sie na pełną diagnostykę w ASO Audi (179zł, ale może to jakoś przełknę), byłem u dwóch mechaników którzy nie podłączając pod VAGA chcieli od razu wymieniać pół silnika, normalnie geniusze. pozdrawiam

Tez jestem ciekaw co ci wykaze ...poniewaz rowniez mam wysokie spalanie i nic z tym zrobic nie moge ;/ A tak apropo smrodow to ostatnio u siebie tez zauwarzylem ze zaras po wlaczeniu auta rano strasznie smierdzi nawet w srodku ale tylko przez moze 3min - ale to chyba normalne co ? :)

Opublikowano

Mam to samo :confused4:- ale ktoś kiedyś napisał mi w tym temacie że czego sie spodziewałem - zapachu lawendy :)

Takze jestem ciekawy komentarza pejek39 po wizycie ASO.

Opublikowano

Byłem w ASO i sprawa wygląda tak:

Gość powiedział żebym zaczął od wymiany czujnika G62, ten smród z rury to jest niewłaściwa mieszanka (zimna mieszanka), a para z wydechu to jest normalna sprawa (tak musi być przy takiej temperaturze otoczenia jaka jest teraz) , co chodzi o spalanie to gość powiedział że to czujnik wysyła błędne dane do komputera przez to silnik jest nie dogrzany i dlatego więcej pali, u mnie dodatkowo auto łapało muła po wykasowaniu błędów jest cacy, aż sie chciało deptać jak wracałem z ASO :polew:

a i miałem rozłączone jakieś kostki z przodu auta, ale nie wiem o jakie kostki chodzi, miałem błąd jakiś z regulatorem napięcia itd to może właśnie te kostki miały coś z tym wspólnego.

czujnik zamówiłem 111,78zł a z ciekawości zapytałem ile kosztowała by u nich wymiana tego czujnika i usłyszałem 199,90 + czujnik 111,78 = 311,68 więc pięknie podziękowałem

takie błędy mi wyskoczyły

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/136db77109df26a0.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d604d33de8c672ba.html

spalanie przed wykasowaniem błędów i po wykasowaniu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc24a37ffa403310.html

pozdrawiam

Opublikowano

G62 - to czujnik temp. płynu więc jedna z opcji które obstawiałem ;) Pozatym i inne krzaczki były.

Opublikowano

Podepne sie pod temat,zeby nie zakladac nowego. Ma ktos Vaga ze slaska,zeby mi sprawdzic autko? Tez to spalanie jest jakies dziwne. Prosze o kontakt na gg.

Opublikowano

Nie wiem czy jest to mozliwe, ale w moim przypadku zwiekszone zuzycie paliwa spowodowane było przez to, ze zuzyly się klocki i nie odbijał tłoczek hamulca. Felga szybko sie zagrzewala, az czuc było spaleniznę. Kolo ledwo się obracalo.

Po wymianie tarcz i klocków oraz wymianie opon na wezsze z 205 na 195 (zimowki) w ostatnich pomiarach wyszło mi 9,1 - 9,2 l LPG w tym 90% trasa. Wczesniej palil tak z 2,5 l LPG więcej.