Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APS] by czorny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Norma... A co tam masz w te kabelki wplatane?

rezystor imitujący żarówkę h7, przez to nie ma przepięc i zasłona opada za każdym razem

No właśnie bo ty masz led h7 na dzienne w miejsce długich. Bo jak jest normalnie żarówka to ten problem nie występuje.

Jakich parametrów ten rezystor, uważaj bo on się będzie mocno grzal najpierw podłącz i obserwuj co się dzieje bo ta izolację to bankowo roztopi.

---------- Post dopisany at 17:34 ---------- Poprzedni post napisany at 17:32 ----------

Czorny, ja nic więcej do tych halogenów nie mam. Będziesz musiał coś wymodzić z jakąś trzymajką na żarówkę:wink: Albo napisz do SIDa, on pewnie ma z tych rozbitków same uchwyty:wink:

Nelson co ty tam masz jeszcze za graty do sprzedania? Pompa, wtryski?

spokojnie, będziem obserwować :wink:

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A jak! Koniec zawieszajacej sie przesłony bixa

http://img.tapatalk.com/d/13/12/15/my8evuje.jpg

I przy okazji uszczelnienie przetwornic

Mam to samo...

Większość bixow z soczewka z q7 ma ten problem... Ale tylko wtedy gdy w miejscu świateł drogowych jest żarówka led jako dzienne. Zamiast zwykłej żarówki.

Opublikowano

A ja właśnie mam zwykłą H7. czasem jest dobrze, ale im zimniej tym mam większą pewność że soczewka nie opadnie po mrugnięciu:facepalm:

Opublikowano
A ja właśnie mam zwykłą H7. czasem jest dobrze, ale im zimniej tym mam większą pewność że soczewka nie opadnie po mrugnięciu:facepalm:

Masz zwykłą żarówkę i tak się dzieje? Ładnie... Zazwyczaj ten przypadek spotykałem tylko kiedy była żarówka led.

Opublikowano

Jak jest ciepło to jest ok, ale im zimniej na polu tym gorzej. Nie wiem czasem czy szwagier im nie dopomógł:facepalm: zrobił mi raz zwarcie na odpalonym aucie tak że wsio zgasło łącznie z silnikiem:facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Masz zwykłą żarówkę i tak się dzieje? Ładnie... Zazwyczaj ten przypadek spotykałem tylko kiedy była żarówka led.

ale żarówkę w długich macie podpiętą, ja mam tylko puszczone kable na przesłone, a żarówka bez zasilania, i nie ma problemu:whistling:

Opublikowano

ale żarówkę w długich macie podpiętą, ja mam tylko puszczone kable na przesłone, a żarówka bez zasilania, i nie ma problemu:whistling:

nie mam podpiętej żarówki z długich, mam tam led do jazdy dziennej, dlatego zastosowałem ten rezystor i bangla jak należy :wink:

Opublikowano

Miałem to samo:facepalm:Wywaliłem przekaźnik i problem zniknął

Opublikowano
Miałem to samo:facepalm:Wywaliłem przekaźnik i problem zniknął

Przekaźnik od czego?

Opublikowano

Jutro powiem wam jaki numer.Teraz jestem w robocie.Jak migałem długimi to on właśnie cykał.Wywaliłem go i jest ok.Przesłona cały czas opada

Opublikowano
Jutro powiem wam jaki numer.Teraz jestem w robocie.Jak migałem długimi to on właśnie cykał.Wywaliłem go i jest ok.Przesłona cały czas opada

Od halogenow zapewne taki fioletowy?

Opublikowano

Kuźwa nie pamiętam.Mam gdzieś go w garażu.

Opublikowano

A u mnie nie ma żadnych problemów z przesłoną, ale u mnie soczewica z A6ki:dancing:

Opublikowano

Z C7 są lepsze niż z B8.

Opublikowano

U mnie ani raz nie pojawił się taki problem, może gdzieś masz luźny styk?

Opublikowano
Z C7 są lepsze niż z B8.

No o to mi chodziło:decayed:

Gdy są ciepłe dni, nie mam tego problemu

Opublikowano
U mnie ani raz nie pojawił się taki problem, może gdzieś masz luźny styk?

rozmawiałem z gwertym i własnie doradził mi ten rezystor, przesłona już się nie zacina

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...