jurcyk_89 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Witam ! Postanowiłem pokazać moje autko choć się nad tym trochę zastanawiałem Rocznik: 1995 Wersja: podstawa 2 Air-Bag - Elektryczne lusterka - Climatronic - Wspomaganie kierownicy - Abs - Centralny zamek z alarmem Silnik: AHU 1.9 TDI 90 Ps. Aktualny przebieg: 258 tys. Autem śmigam już ponad 2 lata, kupiłem go z przebiegiem 208 tys, sprowadzone z Niemiec. W czasie tych dwóch lat wymieniłem: - rozrząd - zawiesznie - czujniki ABS (oś przednia) - zacisk hamulcowy + tarcze, klocki, prowadnice zacisku - łożyska - uszczelki pokrywy zaworów - termostat - nagrzewnice - kompletne sprzęgło - tuleje tylnej belki - kompresor klimatyzacji - chłodnice - naprawa alternatora - intercooler - pompa wspomagania Do tego wspomnę o podstawowych wymianach oleju, filtrów, nabijaniu klimy, odgrzybianiu układu itd. Auto więc w pełni doinwestowane, prawdopodobnie najbardziej doinwestowane w Piekarach W lato śmigam na 17 z polerowanym rantem ( oponka przód 225, tył 235), a w zimę na stalówkach świeżo pomalowanych w czarny mat. Co zrobiłem ? -poprawki lakiernicze + polerka -zakup cb radia -pomalowanie anteny cb w czarny mat -pomalowanie stalówek w czarny mat -wymiana lamp tylnych na CLEAR RED WHITE (stop świeci z przeciwmgielnymi) -przemalowanie ramki grilla w czarny mat Plany: -gleba w końcu musi być, to podstawa na przyszły sezon -oklejenie dekorów -renowacja alu, brak pomysłu jak, a na wymarzone brak kasy ;( -może ramki na zegary -wymiana przednich lamp, ale jak na razie to daleka przyszłość chyba że nadarzy się jakaś okazja Z obecnymi chce coś zrobić ale co ? Malowane środki ? Coś żeby wyglądały trochę lepiej, a nie było wsi ;D -zmiana kierunków bocznych. To chyba na tyle, czekam na jakieś sugestie, a tu aktualne foty klekota: ]
Armi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zacznij od wymiany bocznych kierunków na białe, mała rzecz a cieszy. Później zająłbym się przednimi lampami tj. wymienił na zespolone (+ksenon). Następnie, lekka gleba i wystarczy A i pokrowce
Murdzi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Pokrowiec na kierownicy Zdejmuj! :bicz3:
Maxcudo Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Pokrowiec na kierownicy Zdejmuj! :bicz3: Nie tylko kierownica, siedzenia również :gwizdanie:Reszta
jurcyk_89 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2011 pokrowca by nie było jakby nie przetarcia
Murdzi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Opublikowano 11 Grudnia 2011 To zmieniaj wieniec kierownicy, chłopaki często zmieniają swoje kierowniczki na te z eSy, idzie czasem tanio wyrwać skórzaną bez przetarć I w sumie nieduży koszt
davidoff82 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 To zmieniaj wieniec kierownicy, chłopaki często zmieniają swoje kierowniczki na te z eSy, idzie czasem tanio wyrwać skórzaną bez przetarć I w sumie nieduże koszt Autko ładne ale pokrowce fatalne....
Rychu1111 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Kolorek LZ5T blau perleffect???? Ładna tylko zmień środek :>
wojtek162 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 ja bym jeszcze zerwał z tylu dwa znaczki a4 i tdi
jurcyk_89 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 boje się że pójdą z lakierem ;p
wojtek162 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 nie no cos ty podważasz delikatnie i patrzysz co sie dzieje bo one sa przyklejone jakby taka pianka tak no wygląda ostatnio zdzierałem u siebie i bylo spoko bo musiałem lakierować klapę
xxxSzYbAxxx Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 ja wczoraj czy przedwczoraj zdejmowałem oznaczenia z tylnej klapy, bez obawy opalarką zdejmowałem i nawet lakier na klapie został więc spokojnie zdejmuj bez obaw
wojtek162 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wiec kolego nie czekaj i zrywaj a autko od razu zaczyna ładniej wyglądać
jurcyk_89 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Dawno mnie tutaj nie było. Dodaje aktualną fotkę po modach. Tylko czekać na lato wrrr
hary111 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Ładne autko oby się jak najlepiej trzymało i mechniorów omijało. Mam taki sam kolorek ale ADR od miesiąca. Co miałeś na myśli o poprawkach lakierniczych? Ja mam zonka na lewym błotniku na rancie nadkola i nie wiem co zrobić. Myślę na razie szczycić do czystej blachy podkład i zaprawka pędzlem. Co sądzisz???
jurcyk_89 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Opublikowano 8 Lutego 2013 Co do poprawek lakierniczych to pewne elementy były odświeżane, malowane w całości. Niestety po tej zimie też widzę jakieś drobne bomble, odpryski od kamieni i zamierzam delikatnie wyczyścić i zaprawką powalczyć. Myślę że będzie okej Jeśli mowa o mechanicznych sprawach to najbardziej doinwestowane auto u mnie w mieście ;D
Rekomendowane odpowiedzi