Hugo Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Serwer , na którym aktualnie stoi forum jest już niewystarczający i aktualnie przegraczamy limit prawie 7 krotnie i chyba trzeba będzie zmienić serwer na większy i z większymi limitami.Dostałem propozycje od klubowicza wrzucenia forum na jego serwer bez żadnych ograniczeń za free , ale właśnie mój kolega odwiódł mnie od tego pomysłu.Miał taką samą sytuacje , wrzucił forum i strone na serwer jednego z klubowiczy i wszystko było cacy do czasu aż ten koleś nie rozbił fury i nie odszedł z klubu.Wtedy automatycznie wypalił z taką ceną za serwer , że kumplowi się nogi ugięły i znowu trzeba było kombinować z serwerem.Ja oczywiście nie mówie , że tak musi być , ale jestem zdania , że lepiej wydać te kilka złotych na serwer i mieć umowe i się nie martwić.Także jak macie jakieś ciekawe oferty serwerów to dawajcie.Wybierzemy najlepszą.Ja na jutro mam obiecane 2 oferty.
Gość Tomboy Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Teoretycznie ja moge postawic serwer (ale to tez kosztuje) - i nie zamierzam odchodzic z klubu - ale rzeczywiscie ja glosuję za zrzutkowym serwerem - w pewnej firmie.
bratpit Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Trzeba zrobic ściepe narodową i wrzucić wszystko na serwer niezależny od nikogo z umową itd. Ja sie moge dołożyc pare zł. Każdy zrzuci sie pare forintów i będzie super. W końcu wszyscy korzystamy z tego dobrodziejstwa.
pre_pl Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 serwer zrzutkowy, ale też pytanie gdzie ? w Polsce ? u sąsiadów ? czy w Stanach ? Jak poza tym ma to wyglądać od strony księgowej ?
Lukas Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 juz dawno powinnismy zrobic zrzute i jakos to normalnie zalatwic nie bylo by problemu tygodniowego jestem za wplatami :!:
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 juz dawno powinnismy zrobic zrzute i jakos to normalnie zalatwic nie bylo by problemu tygodniowego jestem za wplatami :!: tylko trzeba cos ustalic kto bedzie placil zaplaci 50 a 1000 bedzie kozystac :?:
Gość Tomboy Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Jak poza tym ma to wyglądać od strony księgowej ? buahahhahaha - co Ty myslisz ze to jakas fundacja albo że Hugo ma firmę na którą można księgowac forumowe wydatki???
Kunio Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 a ile teraz zuzywa forum transferu i ile Ci potrzeba ?
Lukas Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 zaplaci 50 a 1000 bedzie kozystac no mysle ze wplaci 10% no a reszty i tak nie zmusisz takie zycie a tu sa normalni obywatele
pre_pl Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 co Ty myslisz ze to jakas fundacja albo że Hugo ma firmę na którą można księgowac forumowe wydatki nie wiem, ale wiem że jest kilka sposobów żeby to uregulować. W klubie powinny się znaleźć osoby, które tylko wpłaciły. Informacje o rabatach w różnych firmach powinny być tylko dla klubowiczów, ale powinno być wyraźnie info o tym, żeby ludzi zachęcić. Różne kluby mają rózne zniżki w firmach....
Hugo Opublikowano 25 Października 2006 Autor Opublikowano 25 Października 2006 a ile teraz zuzywa forum transferu i ile Ci potrzeba ? Marzec 1,48GB Kwiecień 1,56GB Maj 2,73GB Czerwiec 3,82GB Lipiec 3,62GB Sierpień 5,29GB Wrzesień 6,42GB [ Dodano: 25-10-2006, 22:16 ] co Ty myslisz ze to jakas fundacja albo że Hugo ma firmę na którą można księgowac forumowe wydatki nie wiem, ale wiem że jest kilka sposobów żeby to uregulować. W klubie powinny się znaleźć osoby, które tylko wpłaciły. Informacje o rabatach w różnych firmach powinny być tylko dla klubowiczów, ale powinno być wyraźnie info o tym, żeby ludzi zachęcić. Różne kluby mają rózne zniżki w firmach.... Proszę bardzo http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=3096
pet3r Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 a ma ktos juz na oku porzadna firme, zeby nie bylo jak z AKP przez pewien czas... ile to bedzie kosztowac??
Kunio Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 Hugo, moge udostepnic serwer. Powiedzmy 15GBtransferu/mies - tak na poczatek. Serwer jest dobry bo Dual Opteron. Sam hosting tez za***isty - od kilku lat mam tam strony i nigdy nie bylo problemu. Do tego dobrze znam admina Jakbys byl zainteresowany to priv albo GG#56429
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 zaplaci 50 a 1000 bedzie kozystac no mysle ze wplaci 10% no a reszty i tak nie zmusisz takie zycie a tu sa normalni obywatele dlatego trzeba ograniczac dostep do części działów osobom spoza klubu pelny dostęp mają tylko klubowicze czyli płacący skladke i już
pre_pl Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 ograniczac dostep do części działów ale jakie to mają być niby działy.... ? Też się nad tym zastanawiałem, ale nie mam pomysłu
Lukas Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 jak zamkniemy klubowe to lipa najlepiej techniczny :mrgreen:
Hauzer Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 dlatego trzeba ograniczac dostep do części działów osobom spoza klubupelny dostęp mają tylko klubowicze czyli płacący skladke i już Zgadza się szczególnie, że koszt niebędzie az taki duży, jak będzie kilkanaście osób.
Gość zdeniu Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 przedewszystkim Forum klubowe np. dzial Warsztat - zrob to sam np. dzial Zakup kontrolowany i cos sie jeszcze wymyśli podobnie gdy będą już WWW
Lukas Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 np. dzial Zakup kontrolowany ten to nie bo tam sa ludziska nie wiedzacy czym beda jeszcze jezdzic
pre_pl Opublikowano 25 Października 2006 Opublikowano 25 Października 2006 rzedewszystkim Forum klubowenp. dzial Warsztat - zrob to sam np. dzial Zakup kontrolowany a najlepiej, żeby widoczne były tematy, ale nie można już ich czytać ależ ja jestem wredny :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi