topor Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Oto moj bolid -Audi A4 B5 1999 AVG FWD sedan, kolor zielony (Lorbeergrun) sprowadzony z Berlina. Po kupnie total seria + 18" Rondell. Przez 2 lata poprawilem nieco serie i oto wynik ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ WYPOSAŻENIE: -skórzana kierownica S4 -1/2 Quattro -pakiet chrom -elektryczne szyby -domykanie szyb z pilota -dogrzewane zamki -pakiet dod. oświetlenia wnętrza. -elektryczne lusterka -podgrzewane lusterka -podłokietnik -klimatronik -podgrzewane fotele -lakier LORBEERGRÜN SILNIK: -1.9TDI AVG -Turbo AWX GT1749VA -Wtryski Fratello Bosio 0.216 -Kolektor ssący AWX -Custom Fmic -Flansza z wyjściem na BOOST (usunięty i zaślepiony EGR) -Silikonowe węzyki podcisnienia -DP -Motul 6100 syngerie -Zestrojone na 155KM i 348NM by GoodHope -Wszystkie osłony silnika maznięte białym lakierem ZAWIESZENIE: Gewindefahrwerk AUDIO: -Alpine CDA 9885 -Głośniki seryjne Wnętrze: -Carbon S4 z niebieska nitką -Zegary S4 -dod. wskaznik TURBO BOOOST w kratce nawiewu -Funk -wynderbaum:D Nadwozie: -Zderzak przód S4 + spryski -Zderzak tył S4 z dyfuzorem z carbonu -Progi S4 -Listwy drzwiowe S4 -Grill S4 -Klapa USA/japan -Tablica 30,5x15cm -Blenda USA 30x15 -ramka pod tablice USA -xenon 5000K Wydech: -Kat zastąpiony DP -brak srodkowego tłumika -Dedykowany tłumik końcowy REMUS Felgi i opony: -Mae MONOBLOCK 18" 8,5j z oponami Michelin 215/40 ZR18 PLANY: -Tapicerka RECARO -Lampy przód US -Turbo timer S4 TDI: kolektor AWX i testpipe.
Nowak_zg Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 no i nareszcie ktos znajomy na forum a4 z a4 ladny polifcik. .... ladna felga .... ale ci powiem ze skoro chcesz zmieniac na ori 17" to tez nie bedzie zle tylko gleby jej dac ... bo az sie o to prosi pozatym pozytywnie :th: :th: :th:
Wąski Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Bardzo ładna tylko troszkę za wysoko stoi. :gwizdanie:
topor Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 jak tylka ja zarejstruje:) to pojdzie ku ziemi:)
KrzyHo Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Ładne autko, tylko trochę w dół musiało by opaść. Napisz co ma na wyposażeniu i co planujesz w nim zrobić. Tylko nie przesadź z dodatkami bo łatwo popaść w WT. Pozdrawiam
trujson Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 kolorek to wypas jak dla mnie :th: autko bardzo ladne :th: tylko mala gleba by sie przydala
topor Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Opublikowano 24 Marca 2008 nie nie WT nie ma mowy! chcewymienic alu na oryg AUDI 17" s-line albo S3/S4, ku ziemi o -35mm, ciemne szyby, virus, grill od S4 i chromowane lusterka:) i koniec:) no i oczywista sprawa to wymiana radio na conecert ze zmeniarka plyt cd. Auto na wypozaszeniu ma elektryczne szyby, lusterka, climatronik, podgrzewane fotele, 4 poduchy, ABS wiecej grzechow nie pamitam;p
Nowak_zg Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Auto na wypozaszeniu ma elektryczne szyby, lusterka, climatronik, podgrzewane fotele, 4 poduchy, ABS wiecej grzechow nie pamitam;p ja widze jeszcze pakiet oswietlenia, kiere "s" :gwizdanie:
KrzyHo Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 I jeszcze chromowane obramówki okien, halogeny z przodu (chyba ze to jest ten pakiet oświetlenia), bodajże 1/2 FIS (jeśli dobrze widzę), kluczyk scyzoryk :>
topor Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Opublikowano 24 Marca 2008 dobrze widzisz:) ale dalej nie rozumiem tego pakietu oswietleniowego :gwizdanie:
KrzyHo Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 ja też nie wiem o co chodzi z tym pakietem oświetleniowym, może Nowak_zg miał na myśli halogeny z przodu, bo nie w każdym były
Nowak_zg Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 nie nie nie nie chodzilo mi o halogeny pakiet oswietlenie to jest podswietlane pokretla do nawiewow ( bo nie kazda b5 fl to ma ) oraz rozbudowana lampka na podsufitce KrzyHo ... 1/2 fis chyba kazda b5 FL miala ;P [br]Dopisany: 24 Marzec 2008, 21:48 _________________________________________________http://moto.allegro.pl/item328905918_audi_a41_9_tdi_110_navi_parktronik_alu_pdc_piekna.html <-- a4 b5 poliftowa bez pakietu oswietleniowego ( zwroccie uwage na pokretla przy nawiewach/ nie sa podswietlane i nie maja na sobie bialych kropeczek )
Marekpl Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Miło się sie prezentuje :th: , kierownica też jest miodzio, fajnie leży w rękach.
topor Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Opublikowano 24 Marca 2008 ooo racja:D pokretelka sie swieca;p lampa z przodu i z tułu w podsufitce.
KrzyHo Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 KrzyHo ... 1/2 fis chyba kazda b5 FL miala nie każda, oglądałem kilka i miały zwykły licznik z kontrolkami a co do pakietu oświetlenia myślałem że w B5 to standard, wiem że nie we wszystkich B6 były, czyli wychodzi na to że ja tez mam pakiet oświetlenia
topor Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Opublikowano 25 Marca 2008 zagary zegarami... ale chyba mam spier**** plywak w baku..:/
KrzyHo Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 co sie stał, czasami źle wskazuje ilość paliwa?? U mnie tak było, czasami pokazywało 1/4 zbiornika czasami 1/2 a po chwili zapalała sie rezerwa, ale zatankowałem do pełna pod korek i narazie jest wporządku. Możliwe że przed zakupem auto chwile stało z jedną ilością paliwa w zbiorniku i mechanizm z pływakiem się zastał.
topor Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Opublikowano 26 Marca 2008 dokladnie tak jak mowisz... przy 1/2 zapala sie kontrolka przy nastepnym tankowaniu zaleje do pelna i zobaczymy, moze sie poprawi [br]Dopisany: 25 Marzec 2008, 22:39 _________________________________________________chlopaki... HELP!!;p mam okazje zaminic moje kola na kola z oponami w super stanie od AUDi TT.. tyle ze w TT rozstaw to 5x100..? czy po zamontowaniu dystanow rozwiaze to ten problem?? i czy jest sens w ogole??
Nowak_zg Opublikowano 26 Marca 2008 Opublikowano 26 Marca 2008 topor pytaj kolegi o nicku IVERSON on z tego co wiem mial dystanse.... wiec cos o tym wie. z tego co ja wiem takie dystanse sa dosc drogie ;p
Rekomendowane odpowiedzi