Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Avant EbonyPearl quattro Schwarzer Himmel SolarDach ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ależ oczywiście, narazie na harmanie, niebawem na bose

thx, w takim razie w poniedziałek podmieniam serie na BOSE, ciekawe czy będzie różnica na samych wooferach.

Tweeterów bose na tył nie mogę nigdzie znaleźć ...chyba pozostaje ASO

Opublikowano

rożnica odczuwalna, ale chyba z tweeterami jest problem, poczytaj bo było na forum o tym

Opublikowano

Fajna furka.... sporo działasz... pozdrawiam

będę wypatrywał na mieście :) jak Cię obtrąbi brązowy Touran to się nie zastanawiaj :)

Opublikowano
Artur daj znać czy jest duża różnica od seryjnych:whistling:

Dzisiaj podłączyłem same woofery i musze przyznać, że zaskoczyłem się bo różnica jest spora. Przede wszystkim czuć, że woofer niżej schodzi od serii, kick jest wyczuwalny i zwarty. Wałkuje od początku te same płyty w aucie więc mam porównanie.

Oczywiście drzwi będę wytłumiał bo przy większym poziomie głośności pompuje już zauważalnie i tutaj wytłumienie i porządne zaklejenie otworów technologicznych poprawi sytuacje.

---------- Post dopisany 08-11-2012 at 12:08 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2012 at 15:52 ----------

BOSE Stage I & III wyrezane

asuqyqun.jpg

Wysłane z mojego MT11i

Opublikowano

To teraz gra :naughty: kodowałes ma A4 Cabrio ? porownywałes ?

Opublikowano

kodowania nie ruszałem, a pownienem?

Nie sądziłem, że tak szybko pójdzie ze swapem wzmaka i suba - odcięcie starej wtyki i lutowanie 10-ciu przewodów kolor w kolor.20 minut i po zawodach :) Różnica jest kolosalna, teraz tył mi napierd...a zdrowo, trzeba szybko rezać Stage II coby przód mógł ze wzmaka zagrać

Opublikowano

a wlot powietrza zaklejony żeby nie "pierdziało" ? :decayed:

Opublikowano
a wlot powietrza zaklejony żeby nie "pierdziało" ? :decayed:

Nie, ale nie lepiej wywalić tą kratkę przy wlocie ? W końcu jednak służy to wentylacji/przewietrzaniu w Avantach

Opublikowano

ja ją zakleiłem, na razie wszystko ok, szyby się nie parują itd.

Opublikowano

kodowania nie ruszałem, a pownienem?

Nie sądziłem, że tak szybko pójdzie ze swapem wzmaka i suba - odcięcie starej wtyki i lutowanie 10-ciu przewodów kolor w kolor.20 minut i po zawodach :) Różnica jest kolosalna, teraz tył mi napierd...a zdrowo, trzeba szybko rezać Stage II coby przód mógł ze wzmaka zagrać

Nie wiem czy aż taka różnica jest i gra warta świeczki :whistling:

Opublikowano

Zima przyszła więc głównie ogarniam sprawy eksploatacyjne typu wymiana świec żarowych, paska alternatora itp. Na modzenie nie ma czasu, głownie zbieram fanty.

Ostatnio wpadły długo poszukiwane osłony przeciwsłoneczne w kolorze czarnym ze sterowaniem bramy garażowej tzw. Homelink

bm1Ny.jpg

Wiązki PDC przód i tył z Kufatec.de

vdaIp.jpg

nIqvi.jpg

Opublikowano
Zima przyszła więc głównie ogarniam sprawy eksploatacyjne typu wymiana świec żarowych, paska alternatora itp. Na modzenie nie ma czasu, głownie zbieram fanty.

Ostatnio wpadły długo poszukiwane osłony przeciwsłoneczne w kolorze czarnym ze sterowaniem bramy garażowej tzw. Homelink

http://i.imgur.com/bm1Ny.jpg

Ty gadżeciarz znajdź mi lepiej dokładkę s-line ale z mocowaniem:naughty::decayed:
Opublikowano

ja pierdziu.... nawet nie wiedziałem, że tak to ładnie rozwiązane w audi :)

niezły czad... powodzenia w montażu!!!

A to jeszcze coś musisz dokupić żeby zabanglało??? jakiś sterownik, antenka (to chyba antenka nawi rozwiązuje, tak???) podeślij jakiegoś manuala.... chyba, że już jest na forum... :)

Opublikowano
ja pierdziu.... nawet nie wiedziałem, że tak to ładnie rozwiązane w audi :)

niezły czad... powodzenia w montażu!!!

A to jeszcze coś musisz dokupić żeby zabanglało??? jakiś sterownik, antenka (to chyba antenka nawi rozwiązuje, tak???) podeślij jakiegoś manuala.... chyba, że już jest na forum... :)

Potrzebuje jeszcze sterownika Homelink + mocowanie do zderzaka, adtapter wiązki między komorą a kabiną i kilka kabelków. Sterowanie bramą mam kompatybilne z Homelink więc dlatego wpadnie ten modzik.

Opublikowano

Gdzie Ty się zaopatrujesz??? może być pw.... :)

Opublikowano

http://i.imgur.com/bm1Ny.jpg

Nawet wiem gdzie to kupiłeś :decayed: u kogo :P

Opublikowano

gadżeciarz z ciebie

Opublikowano

turzol , zaktualizuj w wolnej chwili pierwszego posta co już w autku zrobione:naughty: bo zdaje się, że nie mało :thumbup1:

Opublikowano
gadżeciarz z ciebie

Oj tam ja tylko realizuje plany :wink:

Ale trochę gadżetów w aucie będzie :) Ostatnio wpadły listwy progowe

2SRRv.jpg

Opublikowano

teraz już wiem kto mi je sprzątnął z przed nosa :whip2::whip2::whip2::whip2:

:decayed: