Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Robił ktoś przekładkę z AFN 110 Na AVX 130 czy osprzęt w miarę podejdzie jakie koszta ewentualne proszę o info ? :slina:

Robił, nawet w warsztacie masz opis swapu:whistling:

Opublikowano
Ja tam nie wiem czego sie boicie z tymi regenerowanymi turbo:whistling: ja mam hybryde a to podobno miało być gorsze wytrzymałosciowo niz ta cała regeneracja, zrobione juz ponad 70tys km i dalej wieje w dolot:whistling: jak kleknie to biore zwykłe BRD za 1200 które na 99% jst po regenracji, mimo że w opisie nie jest napisane:wink: kwestia aby była gwarancja i pewny sprzedawca, a nie szrot z 30dniowym rozruchem

moje regenerowane ma juz 90tys.przelotu i dalej smiga az milo,magiel tez regenerowalem a duzo osob tez odradzalo...mam juz 3 lata plyn/olej zmieniam co 2 lata i jezdze.....

Opublikowano

Koledzy mam pytanie, bo przymierzam się w swoim AFN'ie do wymiany sprzęgła na AWX'owe i tak przeglądając alldrogo trochę zgłupiałem, bo nie wiem jakie numery ma mieć ten zestaw (LUK), dla przykładu trzy aukcje:

Sprzęgło Audi A4 A6 VW Passat 130 KM AVF AWX (2609130427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sprzeglo VW Passat B5 1.9 TDI 96KW 130KM AWX Luk (2620653612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

SPRZĘGŁO LUK AUDI A4 A6 VW PASSAT 1.9 TDI AWX (2606382256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w każdym jakaś inna numeracja, a do tego w pierwszym linku inna średnica. Chodzi mi głównie o same numery zestawu sprzegła, aukcje z alleg.. tylko przykładowo podałem :wink:

Opublikowano

Takie pytanie: jeśli dorzucę fmic z orurowaniem do seryjnych gratów w AFN'ie to przyniesie to jakiś przyrost mocy ? oczywiście po tym zabiegu zmiana softa, aktualnie seria.

Opublikowano
  • Autor

nie przyniesie, a nawet powiększy laga:whistling:

Opublikowano

mysle ze lag nie bedzie odczuwalny. to nie jest duze turbo a dwa ze FMIC mysle ze 140 mm max :wink:

Opublikowano
  • Autor

co nie zmienia faktu ze bedzie wstawac minimalnie gorzej, druga sprawa przerost formy nad treścią ładowac FMIC do totalnej serii:whistling:

Opublikowano

No to lipa czyli lepiej byłoby wywalić kata i zmienić softa, tak jak pisałeś. :P Trzeba coś zrobić z tą serią bo na 4 i 5 biegu słabo się zbiera :wink:

Opublikowano
a jakiś temacik dla BPW? :D

2,0 tdi

Turbo BRD

FMIC

wywalic kata.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Magic BPW nie ma kata zamiast niego jest DPF który powinien iść out ;) w chwili obecnej zamiast BRD chyba lepiej pakować się w GTB1756vk i zmodyfikować wydech, duży FMIC np od iveco - mieści się pod zderzak b7, do tych zmian EGR też należałoby usunąć, wiem że trochę rzeźby ale z doświadczenia wiem, że BRD naprawdę różnie wstaje, jeździłem dwoma autami z BRD po sofcie w jednym jak i w drugim dół bez szału, natomiast GTB robi robotę. Dla lepszego wyniku można pokusić się o zmianę pompek z seryjnych BJ na BQ, do tego sprzęgło od BRD, skrzynia HCK i miód malina....

Jednak co by się nie zrobiło to zawsze będzie wysilone R4 2.0 TDI, które zawsze ustąpi 3.0 TDI ASB po samym sofcie i wydechu...

Opublikowano

myslałem ze ma kata:wink:

A napisałem zeby BRD wsadzic bo jest bez duzego rezania. a GTB to juz inna bajka...

za nieduza kase mozna miec 190 Km albo wpakowac 5K++ i miec 210-215

Opublikowano

Seryjne ASB nie da rady objechać R4 tdi zrobionego na okolice 200ps.

Jeżeli chodzi o koszta montażu BRD vs GTB to do kosztów montażu GTB dochodzi tylko połączenie lub zespawanie jej z kolektorem no i przerobienie podciśnienia. Spokojnie można się zmieścić w 500zł.

Wydech moim zdaniem powinno się robić czy przy BRD czy GTB bez znaczenia. A, i warto też pomyśleć nad wymianą N75 przy gtb.

Opublikowano
  • Autor

A ja czekam na wykresy z tym GTB u nas na forum, bo póki co montują montują, ale wykresów nie ma, a najbardziej interesuje mnie finlany program dla VP wzdlóżnego z 11ką 216/230:wink:

Opublikowano

Dawid uważasz, że ASB w budzie B7 po sofcie i wydechu dłubnięte na 270-280ps, nie objedzie b6/b7 r4 zrobionego na okolice 200ps?

Jak kiedyś liczyłem koszta zakupu i włożenia GTB vs BRD nie są dużo większe o ile w ogóle są, a chyba łatwiej znaleźć GTB w dobrym stanie niż BRD jeśli chodzi o używkę.

Opublikowano
Dawid uważasz, że ASB w budzie B7 po sofcie i wydechu dłubnięte na 270-280ps, nie objedzie b6/b7 r4 zrobionego na okolice 200ps?

Jak kiedyś liczyłem koszta zakupu i włożenia GTB vs BRD nie są dużo większe o ile w ogóle są, a chyba łatwiej znaleźć GTB w dobrym stanie niż BRD jeśli chodzi o używkę.

Ach myślałem, że mówimy o serii ASB. Po modzie na pewno odskoczy, ale nie jakoś bardzo gwałtownie. Zależy jakie masy aut będą. Ja jechałem rolkę z A6 ASB sedan po modzie to był śmiech...

Opublikowano

Nie no jasne, że ASB w serii polegnie, lecz po modzie mimo wszystko na bank będzie górą ale mniejszym nakładem włożonej pracy i kasy. Wiadomo, że z Tobą żadne A6 3.0 TDI nie ma najmniejszych szans bo będzie ważyć ponad pół tony więcej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy warto robić stage 3.1 dla AWX 5 biegów??

Jeśli tak to jakie sprzęgło wytrzyma ok 420-450Nm?

Ile Nm wytrzymuje zwykłe sprzęgło 228 z dwumasą sachs'a lub luk'a?

Opublikowano
  • Autor

450 to nie wytrzyma, a jeśłi to przez krótka chwile:wink: