cacek89 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 witam szanowne grono forumowiczow pytanie dosc nietypowe... jak przebiega montaz gazu w A4 B5 widzial moze ktos jak wyglada to krok po kroku lub chociaz z grubsza co beda rozbierac itd przedewszystkim interesuje mnie czy do tego wszystkiego bedzie potrzebne sciaganie przodu tak jak w przypadku rozrządu?
grzemo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie trzeba ściągać przodu, za to warto ściągnąć kolektor w celu dobrych nawiertów.
MATIUS Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 nic nie sciagają kolego możesz przed instalką podrzucić im kpl nowych świec jak nie wymieniałeś wcześniej i zrobić miejsce na kolo zapasowe w baganikiu
cacek89 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2012 swiece wymienialem zaraz po kupnie auta na NGK, maja przejechane zaledwie 10tys km to chyba nie bedzie potrzeby je wymieniac? a co do tego kolektoru to raczej gazownik bedzie wiedzial o tym ze trzeba go sciagnac, czy raczej mu o tym "powiedziec i patrzec na ręce" co do bagażnika to zawsze panuje w nim ład i porządek
marioximus Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 U mnie zainstalowano butlę cylindryczną 60l za tylnymi siedzeniami. Koło zapasowe jest na swoim miejscu, bo butla jest dość wąska Siedzenie i tak się nie odchyla, więc wydaje mi się to rozwiazaniem idealnym.
MATIUS Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 ja też mam butle zamiast w kole za oparciem mam koło... pełnowymiarowe a dużo śmigam w trasy i tak już kupiłem gdzie zakładasz gaz kolego ?? jakie koszty?? to jak 10 000 tys to nie ma co ruszać
cacek89 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2012 miejscowosc Kwiatkowka przed Tomaszowem Maz. firma TOMGAZ, kilku forumowiczow pisalo ze warto, pozniej okazalo sie ze kilku moich znajomych rowniez tam zakladalo i sa zadowoleni... koszta. 2tys zl firmy STAG4 ale badz co badz obawy zwiazane z montazem zawsze są
klysek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 gazownik bedzie wiedzial o tym ze trzeba go sciagnac, czy raczej mu o tym "powiedziec i patrzec na ręce" [/qute] myslz ze jednak bedzie wiedzial co robic :gwizdanie: tez slyszalem o nich i slyszalem duzo dobrego
cacek89 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 no to juz jestem spokojny jak wroce wieczorem dam znac jak poszlo no ja juz jestem po... jak narazie jest ok i nie zaluje, absolutnie nie ma zadnej roznicy w jezdzie na LPG jak i na PB, montaz trwal niecale 3 godziny ale wszystko panowie robili fachowo i sprawnie, co dalej czas (km) pokaze
Slawek84 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 3 godz.? :gwizdanie: możesz zrobić zdjęcia? żeby było też widać jak są nawierty zrobione
grzemo Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 no ja juz jestem po... jak narazie jest ok i nie zaluje, absolutnie nie ma zadnej roznicy w jezdzie na LPG jak i na PB, montaz trwal niecale 3 godziny ale wszystko panowie robili fachowo i sprawnie, co dalej czas (km) pokaze Po prostu mistrzostwo, 3godz na montaż i regulację w trasie:), pochwal się kto jest taki szybki. Ciekawe jak szybko do nich wrócisz i ile jeszcze razy na regulację.
cacek89 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2012 pochwal się kto jest taki szybki.Ciekawe jak szybko do nich wrócisz i ile jeszcze razy na regulację. przeczytaj caly watek to sie dowiesz kto jest taki "szybki" i skad ta ironia w tym ze do nich szybko wroce czekalem na miejscu i widzialem ze panowie sie nie opierd...li a robili we trojke [br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 22:03_________________________________________________ 3 godz.? :gwizdanie: możesz zrobić zdjęcia? żeby było też widać jak są nawierty zrobione nie mam takiej mozliwosci jak teraz juz wszystko jest poskladane[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 22:06_________________________________________________Slawek84 chciales zdjecie ogolne pod maska prosze bardzo: chociaz nie wiem co ty chcesz tu zobaczyc
lapsik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Kurcze 3 h nawet w trzech .... Z tym ze monter wie ze kolektor sie zdejmuje to bym uwazal. Sa tacy co twierdza ze opilki sie wypala A potem maly klopot. Generalnie szybko wystroili, pewnie wgranie standard mapy, przejazdzka, wszystko gra i ok. Powinno sie zebrac pelne mapy, przeanalizowac, wprowadzoc korekty i wtedy kolejna analiza. I silnik smga jak na benzynce
cacek89 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2012 I silnik smga jak na benzynce tak tez wlasnie jest- pisalem juz nie widze jak dotad zadnej roznicy pomiedzy PB a LPG... co dalej to sie okaze po przejechaniu tys km mam do nich podjechac jeszcze
Onkel Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 U mnie BRC kładli coś około 6-7h we dwóch. Jeden wszystko pod machą a drugi butla i kable do przodu.... Od czerwca żadnego problemu.
fassi1 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 I silnik smga jak na benzynce tak tez wlasnie jest- pisalem juz nie widze jak dotad zadnej roznicy pomiedzy PB a LPG... co dalej to sie okaze po przejechaniu tys km mam do nich podjechac jeszcze Sczerze współczuję instalacji zamontowanej w 3 godziny. Kolektor na 100% nie ściągany a jest aluminiowy i ma dość gróbe ścianki, a wszystkie opiłki aluminiowe poszły w komore spalania. No i nie opowiadaj, że chodzi jak na benzynce, bo po 3 godzinach montażu i z tymi wtryskiwaczami to nigdy nie będzie jak na benzynce, a z czasem będzie gorzej i gorzej aż się wtryski wyłożą na plecy. Potem bedziesz szukał jakiegoś dobrego gazownika, żeby to wszystko ogarnął i zapłacisz jeszcze raz. Taka jest rzeczywistość, ale ludzie nie chcą sie do niej przyznawać bo jest bolesna. http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15921 Tu są fotki z montaży w A6 1.8T
lapsik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 I silnik smga jak na benzynce kolego zerkonij na mojego posta wyzej .... ja pisze o tym jak trzeba wystroic i ze te 3 godz to malo .... Cacek zacytowal koncowke mojej wypowiedzi. tak tez wlasnie jest- pisalem juz nie widze jak dotad zadnej roznicy pomiedzy PB a LPG... co dalej to sie okaze po przejechaniu tys km mam do nich podjechac jeszcze Sczerze współczuję instalacji zamontowanej w 3 godziny. Kolektor na 100% nie ściągany a jest aluminiowy i ma dość gróbe ścianki, a wszystkie opiłki aluminiowe poszły w komore spalania. No i nie opowiadaj, że chodzi jak na benzynce, bo po 3 godzinach montażu i z tymi wtryskiwaczami to nigdy nie będzie jak na benzynce, a z czasem będzie gorzej i gorzej aż się wtryski wyłożą na plecy. Potem bedziesz szukał jakiegoś dobrego gazownika, żeby to wszystko ogarnął i zapłacisz jeszcze raz. Taka jest rzeczywistość, ale ludzie nie chcą sie do niej przyznawać bo jest bolesna. http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15921 Tu są fotki z montaży w A6 1.8T
cacek89 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2012 fassi1 skad ta pewnosc ze na 100% nie wymontowali kolektoru? co do nie opowiadania jak silnik chodzi, hmmm mysle ze wiem najlepiej jak bylo.... jak jest teraz na LPG... jak bedzie? czas pokaze, ale slyszac opinie o firmie w ktorej to robilem moge stwierdzic ze bedzie ok. po krotkiej rozmowie z wlascicielem okazalo sie calkiem przypadkiem ze montowal on gaz u wielu moich znajomych czego sam nie wiedzialem na poczatku, ponadto na placu staly i czekaly juz na odbior dwie audi jedna A4 B6 druga wlasnie A6 C5 obie 1,8T gosc mowi ze przerobili ich juz dziesiatki, wiec to moze on nich dobrze swiadczyc
fassi1 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 fassi1 skad ta pewnosc ze na 100% nie wymontowali kolektoru? co do nie opowiadania jak silnik chodzi, hmmm mysle ze wiem najlepiej jak bylo.... jak jest teraz na LPG... jak bedzie? czas pokaze, ale slyszac opinie o firmie w ktorej to robilem moge stwierdzic ze bedzie ok. po krotkiej rozmowie z wlascicielem okazalo sie calkiem przypadkiem ze montowal on gaz u wielu moich znajomych czego sam nie wiedzialem na poczatku, ponadto na placu staly i czekaly juz na odbior dwie audi jedna A4 B6 druga wlasnie A6 C5 obie 1,8T gosc mowi ze przerobili ich juz dziesiatki, wiec to moze on nich dobrze swiadczyc Wiem, bo sam mam styczność z montażem LPG i kilka tych aut też zagazowałem i wystroiłem i wiem ile zajmuje zdjęcie kolektora i gdzie podłącza sie reduktor do układu chłodzenia. Ściągnij tą obudowę plastikową i porób dokładne fotki całego montażu i wklej do tematu.
cacek89 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2012 fotke po zdjeciu obudowy silnika nie ma problemu. jakie jeszcze? jak to z przebiegu instalacji? przeciez nie stalem nad nimi z aparatem fotograficznym
Rekomendowane odpowiedzi