Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lancer EVO X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

nie to zwykły GSR, nie wiem czy ma bilsteina w sumie - eibacha sprężyn na pewno nie..

nie ma sensu kupować tych wersji od autogt - takie same zmiany robi się za 50% różnicy w cenie :wink4: do tego te programy są podobno niezbyt dobre :wink4: tak jak seria przelane i mało momentu, żeby było bezpiecznie :wink4:

gorzej z gwarancją - te wersje od autogt, niby ją mają, ale tylko w autogt :)

dzisiaj zrobiłem traskę 400km - ciężko trochę bez 6, spalanie średnie >15, wszystko trzeszczy, piszczy, ale jak widzę zakręt to o wszystkim tym się zapomina :>

różnica w prowadzeniu pomiędzy B7 jest tak kolosalna, że aż ciężko opisać :wink4:

Opublikowano

pakiety auto GT sa bardzo kiepskie , zwlaszcza programowo.Zdecydowanie lepiej kupic serie i zrobi samemu dobry program.

Opublikowano

sam doceniłem 4x4 dzisiaj :) tylko mam inną klasę wagową i długościową więc upalanki na rondach raczej odpadają ale start to bajka

Opublikowano

jak w tym aucie wyglada ukłąd przeniesienia napedu ???? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

no właśnie napisz trochę o osiągach bo tak się przyglądałem danym technicznym i mitsubishi 295 koni ma tylko 366 nm? i przysp 6,3 oraz 242 km/h hmm to są dane fabrycznego A4 2.0T 200PS (przysp tylko 7,2) a że miałeś B7 260ps to czy jest w ogóle jakaś różnica w tym temacie, zawieszenie pomijam bo sztywniejsze więc wiadomo że jak po szynach :wink4: no piątka skrzynia to jak w motorze u mnie, często szukam 6tki a tu tylo :decayed: kolor nice, już pisałem więc jeszcze raz... kolor NICE :good: a spalanie jest w stylu ... a nie mówiłem? :shocked:

Opublikowano

X zaczyna jezdzic dopiero po mapie , jeszcze inni mowia ze dopiero jak sie zrobi 4XX z przodu :wink4: , niestety w serii szalu nie zrobi bo nie ma czym przy tej masie , ale i tak jest szybsza od bajkowej B7 tego sie nieda ukryc , natomiast jezli chodzi o prowadzenie to lezy zwyczajnie w innej galaktyce

Opublikowano

Jak spalanie w serii przy normalnej jeździe :mysli:

Opublikowano
  • Autor

jak w tym aucie wyglada ukłąd przeniesienia napedu ???? :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

http://blog.perrinperformance.com/?p=96 - w sekcji drivetrain masz opisane

X zaczyna jezdzic dopiero po mapie , jeszcze inni mowia ze dopiero jak sie zrobi 4XX z przodu :wink4: , niestety w serii szalu nie zrobi bo nie ma czym przy tej masie , ale i tak jest szybsza od bajkowej B7 tego sie nieda ukryc , natomiast jezli chodzi o prowadzenie to lezy zwyczajnie w innej galaktyce

nie ma tragedii w serii też :wink4: jedzie dużo lepiej niż audi, które de facto miało większy moment, w szczególności 100-200 jest duża różnica na plus dla evo.. poza tym nie liczy się maksymalny moment tylko jego przebieg :wink4:

Jak spalanie w serii przy normalnej jeździe :mysli:

seryjny program jest strasznie przelany dla bezpieczeństwa silnika - jadąc stałą prędkością 100-120 spalanie waha się pomiędzy 9-11L, więc da się na tych 10-11 jechać w trasę, ale poniżej 150 to auto stoi :evil:

Opublikowano

No no, piękna sztuka, biały robi robotę :) gratuluje spełnienia marzeń :good:

Opublikowano

Przeniesienie napędu jest ideowo takie samo jak w IX... czyli ACD... aktywny centralny dyfer który spina bardziej lub mniej koła.

Fajnie działa, do tego można w nie wgrywać inne programy i np. zrobić sobie latające bokiem EVO z praktycznie spiętym na 100% tylnym napędem ;)..

Co do autka ... bajk gratuluje... co z tego że trzeszczy piszczy itp ma zapierniczać, a to robi nieźle. GSR ma już przyzwoite osiągi 5,3 do paczki.

Zmiana wydechu i softu i masz 380-390 KM, a wówczas poczujesz różnice :-) Szczególnie niutkiem. U mnie podniosłem niutka o ponad 100Nm to jest kozak różnica. Jesli chcesz zachować gware to pytaj o pakiet GT400, Maćka z AutoGT, obecnie właśnie zmieniają wydech i soft, robi to inna firma i robią to bardzo fajnie. Nie pamiętam jakiej firmy jest wydech ale stawiam że HKS.

Ale zobacz sobei wydech Arkapovic... :witch::slina: :slina:

Co do pakietów AutoGT, największą wadą tych pakietów była nie cena, a firma strojąca te auta. Robione to jest nie na rolkach a poprostu mieli jedno auto i przygotowywali gotowca i lecieli z daną wersją programu do danej limitowanej edycji. Programy tworzone były przez Mapteka, który nie popisał się, auta są przelewane, turbiny "rozkręcone" na 100% + zwężki itp. oczywiście rozbierzności przez to były w mocach spore.

Sam miałem dobry przykład na swoim EVO IX, które może wkońcu zaprezentuje po 5 miesiącach jazdy ;)... dodam że mega zadowolony jestem.

p.s. jeszcze raz gratuluje zakupu bajk :)

Opublikowano
  • Autor

W X jest nowa technologia jeśli chodzi o napęd - S-AWC, więc już tak nie do końca jest taki sam :wink4:

Nie musisz mi pisać rzeczy o wydechu i programie :polew: Póki co jednak jeżdżę serią, która na warunki zimowej jest w pełni wystarczająca..

Opublikowano

W X jest nowa technologia jeśli chodzi o napęd - S-AWC, więc już tak nie do końca jest taki sam :wink4:

Nie musisz mi pisać rzeczy o wydechu i programie :polew: Póki co jednak jeżdżę serią, która na warunki zimowej jest w pełni wystarczająca..

Ale ACD masz tak samo działający. S-AWC w X różni się od IX tym że ma kontrole trakcji ;-) reszta możliwości itp jest taka sama :)

Tobie wiem że akurat tego nie musze pisać co do modów. Bardziej to opisałęm dla nie wtajemniczonych i z racji występowania ciekawego uważam pakietu AutoGT który jest wkońcu czymś normalnym i działającym. Ciekawe jaka cena jest z GT400 do X.

Wiem i wszyscy tez wiedzą że masz już swoje palny na mody tylko jak zwykle nie pokazujesz co planujesz :-)

Opublikowano
  • Autor

na początek chlapacze bo strasznie wali błotem :decayed:

kupiłem też kierę multi i bluetooth, ale chyba nie zakładam - nie widzę sensu korzystania z bluetootha w tym czymś - nawet radia nie odpalam :>

Opublikowano

zapodaj Arkapovic`a wówczas wyjmiesz radio nawet ;):kox::decayed:

Opublikowano
  • Autor

niby co w nim ma być takiego ekscytującego? :thumbdown: nie wiem czemu ostatnio wszyscy się tak jarają tymi wydechami akrapovica.. :mysli:

Opublikowano

nothing special :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

tutaj lepiej :>

Opublikowano

posłuchaj na żywo, zmienisz zdanie :) słyszałem już coś takiego na żywca, Arkiapovic daje radę.

Opublikowano

wydechy Akrapovica są robione z tytanu

a dzwiek jest ścisle związany z materiałem z jakiego jest wykonany

kolejna sprawa to masa, która w tym przypadku jest o ok 16kg niższa od std wydechu

sama zmiana wydechu powoduje również wzrost mocy od ok 10kM i 10Nm w górę

http://www.akrapovic.com/typo3conf/ext/user_products/mod1/uploads/products/evolution_exhaust_system_for_the_mitsubishi_lancer_evolution_x/mitsubishi_lancer_evo_x_evolution_down_pipe.jpg

http://www.akrapovic.com/typo3conf/ext/user_products/mod1/uploads/products/evolution_exhaust_system_for_the_mitsubishi_lancer_evolution_x/mitsubishi_lancer_evo_x_evolution.jpg

czyli w tym przypadku same plusy, jedyny minus to zabójcza cena :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Przeniesienie napędu jest ideowo takie samo jak w IX... czyli ACD... aktywny centralny dyfer który spina bardziej lub mniej koła.

Fajnie działa, do tego można w nie wgrywać inne programy i np. zrobić sobie latające bokiem EVO z praktycznie spiętym na 100% tylnym napędem ;)..

Co do autka ... bajk gratuluje... co z tego że trzeszczy piszczy itp ma zapierniczać, a to robi nieźle. GSR ma już przyzwoite osiągi 5,3 do paczki.

Zmiana wydechu i softu i masz 380-390 KM, a wówczas poczujesz różnice :-) Szczególnie niutkiem. U mnie podniosłem niutka o ponad 100Nm to jest kozak różnica. Jesli chcesz zachować gware to pytaj o pakiet GT400, Maćka z AutoGT, obecnie właśnie zmieniają wydech i soft, robi to inna firma i robią to bardzo fajnie. Nie pamiętam jakiej firmy jest wydech ale stawiam że HKS.

Ale zobacz sobei wydech Arkapovic... :witch::slina: :slina:

Co do pakietów AutoGT, największą wadą tych pakietów była nie cena, a firma strojąca te auta. Robione to jest nie na rolkach a poprostu mieli jedno auto i przygotowywali gotowca i lecieli z daną wersją programu do danej limitowanej edycji. Programy tworzone były przez Mapteka, który nie popisał się, auta są przelewane, turbiny "rozkręcone" na 100% + zwężki itp. oczywiście rozbierzności przez to były w mocach spore.

Sam miałem dobry przykład na swoim EVO IX, które może wkońcu zaprezentuje po 5 miesiącach jazdy ;)... dodam że mega zadowolony jestem.

p.s. jeszcze raz gratuluje zakupu bajk :)

Piękny przyrost mocy :slina: