pawel72689 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Jeśli podświetlenie drzwi to obsługują wszystkie. Nie ma potrzeby wymieniać tylko zakodowac. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez pawel72689 Literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czachapll Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Nie mam PINu 8, który odpowiada za to. Przedlift, polift pasują zamiennie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Wiecie może które PINY sa wolne w kostce od drzwi Audi a4 , chce pociągnąć zasilanie do listew progowych LED "s" Zdjęcie kostki @wrclaguna może Ty będziesz wiedział ? Edytowane 23 Stycznia 2021 przez matek55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franiu144 Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 a wie ktoś jak podłączyć taśmę ledowa w drzwiach żeby świeciła podczas jazdy i zarazem się zaświecała po otwarciu drzwi z kluczyka razem z oświetleniem zewnętrznym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1185 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Czesc. Mam sterownik z Końcówka D ktora obsluguje oświetlenie. Zakodowalem channel 01 dodając +2 do danej wartości ale: Mam problem bo nie mogę zakodowac w VCDS tego [07 - Head Control]--> [Adaptacja - 10] --> Channel 111 RESTART zmiana z 0 na 1 Po wpisaniu 1 , i kliknięciu test - robi restartu MMI i w tym czasie przerywa mi VCDS lacznosc ze sterownikiem i w teście wychodzi BŁĄD . Da się to jakoś obejść ? np w zielonym menu ? . Bez tego kodowania, wchodzac w setup wyświetla mi wybór ADS zawieszenie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacobsen Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Witajcie! Posiadam audi Q5. Dołożyłem pakiet oświetlenia nóg oraz podświetlenie klamek. Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, podłączenia kabli i kodowanie. Zakodowane w green menu, w vcds także. Jeśli chodzi o podświetlenie klamek żadnego problemu. Ale podświetlenie przestrzeni nóg zero reakcji. Sterowanie podświetleniem w mmi jest. Ktoś ma jakis pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yuiop28 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 spróbuj przełączyć piny gdyż wszystko zależy jakie masz lampki czy led czy zwykłe gdyż przy ledach trzeba przełączyć kabelki odwrotni niż przy zwykłych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revil4x Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) Witam, widzę że temat mało oblegany ostatnio ale napiszę coś może komuś się przyda. Kombinowałem jak tu najlepiej zmienić białe oświetlenie pod nogami na czerwone i oto co mi wyszło: kupiłem kilka czerwonych diod smd na allegro "Dioda LED SMD OSRAM LS E67B-T2V1 RED PLCC-4" (nie wiem czy to najlepsza jaką można kupić, ale pasuje) Wylutowałem starą diodę i zamieniłem na nową czerwoną, pasuje idealnie z tym że tę diodę musiałem obrócić o 180 stopni bo polaryzacja jest inna. Wszystko działa, nawet sterowanie ambient z poziomu MMI. Pozdrawiam. Edytowane 25 Listopada 2021 przez revil4x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4xx Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Witam. Odświeżę trochę temat, bo urodziło mi się pytanie. Przygotowując instalację do oświetlenia przestrzeni nóg oraz schowka zacząłem zastanawiać się skąd wziąć zasilanie do oświetlenia schowka. Widzę, że popularną praktyką jest dołożenie bezpiecznika do skrzynki przy schowku. Jak to wygląda w oryginale? I tak ciągnę 2 przewody zasilające lampki oświetlające przestrzeń nóg po prawej stronie auta, więc pociągnięcie ewentualnego, dodatkowego, jednego przewodu zasilającego oświetlenie schowka nie stanowi problemu. Czy zasilanie oświetlenia schowka powinienem ciągnąć z czarnej wtyczki 17-pin Modułu Centralnej Elektryki wlutowując się do przewodu wychodzącego z pinu 17 (żółto-czerwony)? Czy może z brązowej wtyczki zlokalizowanej przy słupku kierowcy pin 14? Czy nie kombinować i ciągnąć zasilanie ze skrzynki z bezpiecznikami. Zależy mi na bezpieczeństwie instalacji i w miarę trzymaniu się oryginału. Nawet wtyczkę dołożyłem: Dzięki za podpowiedzi Edytowane 2 Stycznia 2022 przez R4xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugiacm Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 czy można podpiąć przewody od lampek oswietlenia nóg tył we wtyki pod fotelami przednimi ? znalazłem info ze pod czerwone wtyki T10, ale pod ktore piny ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 25 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 T10 PIN 3 masa T10 PIN 2 zasilanie z BCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugiacm Opublikowano 25 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Dzięki, widziałem ten schemat, zmylil mnie MCE, teraz już jasne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yuiop28 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 W dniu 1.02.2021 o 22:25, franiu144 napisał: a wie ktoś jak podłączyć taśmę ledowa w drzwiach żeby świeciła podczas jazdy i zarazem się zaświecała po otwarciu drzwi z kluczyka razem z oświetleniem zewnętrznym ?? Ja u siebie podpiełem pod dolne oświetlenie drzwi i jak otwieram drzwi to zapala mi się listwa LED i jest wszystko git. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugiacm Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Yuiop28 napisał: Ja u siebie podpiełem pod dolne oświetlenie drzwi i jak otwieram drzwi to zapala mi się listwa LED i jest wszystko git. Pozdrawiam A jak pod światła mijania to spróbuj pod oświetlenie przełącznika opuszczania szyb Edytowane 20 Marca 2022 przez dlugiacm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czachapll Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) Witam, podłączyłem wszystko i jedynie ci nie działa to podświetlanie klamek z tył. Zakodowane, wpięte w pin1 (kostka 16pinowa). Lampki ostrzegawcze świecą a ta klamka niestety nie. Tylne sterowniki mogą nie obsługiwać tek funkcji? juz wszystko gra ? Edytowane 26 Marca 2022 przez czachapll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeLis30 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 W dniu 25.02.2022 o 18:49, wrclaguna napisał: T10 PIN 3 masa T10 PIN 2 zasilanie z BCM Panie Grzegorzu z tej strony prawie stały klient? mam taki temat Witam posiadam tylko podstawowe białe oświetlenie wnetrza. Dołożyłem na drzwi listwy led obok klamek tyle ze wpielem je w piny od podswietlania klamek wewnetrznych Zakodowalem w kazdym stwrowniku drzwi funkcje podswietlania klamki I teraz wsumie swieca te paski tyle że obojetnie w jakiej pozycji sa zalaczone swiatla ale caly czas a chcialem aby zaswiecaly sie i gasły razem z pozostalymi elementami wnętrza poprzez czujnik zmierzchu badz zmiane pokretlem od swiatel Podpowie ktos jak to zmienic albo ewentualnie w jakie prawidlowe piny sie wpiac tak zeby to zadziallo prawidlowo. Te listy wystepuja tylko przy pakiecie ambiente? Ewentualnie czy da sie te liste podpiac pod podswietlenie np przycisku od opuszczania szyb Teraz mam wpiete to tak Drzwi przod: PIN 1: T32/3 PIN 2: MASA,T32a/5 Drzwi tyl: PIN 1: Tl6h/1 PIN 2: MASA,T16h/13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekp1986 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) Witam serdecznie czy ktoś może podać kodowania i wartość jaką wprowadzić w zielonym menu tak żeby aktywować ambient w mmi 3g plus z SIM. Sterownik obsługuje,kodowania w 09 zrobione,w car service list zaznaczone,opcja pokazała się w menu car ale funkcja jest niedostępna. Ostatnio miałem dwa przedlifty na sprzedaż i bez problemu robiłem a we własnym polifcie nie moge Edytowane 24 Lipca 2022 przez jarekp1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Ustaw w zielonym menu wszystkie podpunkty z interior light tak jak na zdjęciach. Następnie reboot jednostki mmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekp1986 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Dzięki kolego ale tak też próbowałem . Próbowałem zresztą interior light od 1 do 9. Na niektórych opcjach znika w menu car ,na niektórych jest ,ale nigdy nie mogę wejść w nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 W sterowniku 09 w Byte 16 aktywowałeś Bit 6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi