Bozet Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Tak jak w temacie mam podświetlane pokrętła kratek nawiewu ale nie świecą się. I moje pytanie: 1-Czy jest jakieś bezpiecznik odpowiedzialny za te kratki?jak tak to który? 2-Jeżeli żarówki spalone gdzie takie mogę zakupic?(podobno tylko w serwisie?) 3-Jak to żarówki, jak się je wyciąga z nawiewu( nie pytam jak kratkę wyciągnąć bo wiem ale te żaróweczki ze środka) Tylko 3 pytanka:) Szukałem tego na forum ale nie znalazłem dla tego założyłem nowy temat. Będę wdzięczny jak ktoś mi odpowie na te 3 pytania dziękuje i pozdrawiam:)
wrclaguna Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=20727.765
studziany Opublikowano 27 Stycznia 2012 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zależy czy masz woóle kratki podświetlane, czy masz instalacje. Ale tak jak WRC napisał, przeczytasz przynajmniej część tego tematu to się dowiesz wszystkiego
Bozet Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zależy czy masz woóle kratki podświetlane, czy masz instalacje. Ale tak jak WRC napisał, przeczytasz przynajmniej część tego tematu to się dowiesz wszystkiego Napisałem przecież ze mam podswietlane ale nie moge dostac sie do żaróweczek bo nie wiem jak je wyjąc (albo żarówki albo jakiś bezbiecznik).Są jakies kabelki podłączone do pokręteł kratki nawiewu to chyba to od podswietlenia? tak??
studziany Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Kratki możesz mieć podświetlane ale instalacji do nich już nie. Jakbys poczytał temat zapodany przez WRC to bys wiedział... Występowały różne konfiguracje z kratkami tzn ktoś nie miał ani kratek podświetlanych ani instalacji, ktoś miał instalacje ale nie miał kratek, znowu inny miał kratki podświetalen ale nie miał instalacj. Ty nie napisałeś nic, czy te kratki Ci dzialały wcześniej czy nie i jak wygląda u Ciebie sytuacja. Pisać sobie możesz, że kratki amsz podświetlane - ale jak Ci przytoczyłem powyżej to nie wyjaśnia innych kwestii które mogły u Cibie w samochodzie wystapić. Podaj dokładniejsze dane, albo przeczytaj wątek podany przez kolege WRC. Tam jest wszystko napisane... Kratki miają diody w środku i te kabelki idą właśnie do nich. Jak miałeś wcześniej podświetlenie i zgasło ci nagle dla wszystkich kratek to zostawiłbym w spokoju kratki a szukał problemu w instalacji do nich.
Bozet Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dobra poradziłęm sobie juz świecą wszytskie kratki srobiłęm tak jak tu w linku http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=20727.765 a mianowicie moje kratki miały wychodzące kable plus i uziemienie ale nie miały podłoaczenia do zasilania LEWĄ kratke podłączyłem do włącznika swiateł a kratkę ŚRODKOWĄ i PRAWĄ podłączyłem do przycisku ESP:) i hula:D:D
Rekomendowane odpowiedzi