Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy poduszka kierownicy z B7 zamontowana do B6 wystrzeli prawidłowo w przypadku kolizji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzućcie na serwer zdjęcia i opis tej aukcji. Aukcja z Allegro zniknie i nie będzie wiadomo o czym pisaliście

Opublikowano
ciekawe ile wtyczek miala ta co wybuchla

Na pewno miała dwa naboje jak z RS4 tak i z A8 ma .

Czyli na mój chłopski rozum pozostaje kwestia odpowiedniego kodowania tylko.

Nie - kodowanie nie ma tu nic do gadania. Kwestia sposobu podłączenia zapalników. Pytanie czy wystarczy podłączyć 1 czy robić mostek i podłączyć 2. Kolejna zagadka to jak to mostek wpływa na wywalenie poduszki - normalnie w 2-nabojowej odpala najpierw jeden ładunek a chwilę po nim (czas mierzony w milisekundach) dopiero 2-gi. Poczytaj Patryk początek tego wątku - wyjaśniałem tam jak działa airbag i w jakich warunkach jest odpalany.

Będę chciał przepytać gościa zarówno z okoliczności wypadku jak i sposobu podłączenia sprzętu - on sam tego nie robił ale ma kontakt do osoby, która wykonała tę modyfikację.

Opublikowano
ciekawe ile wtyczek miala ta co wybuchla

Na pewno miała dwa naboje jak z RS4 tak i z A8 ma .

Czyli na mój chłopski rozum pozostaje kwestia odpowiedniego kodowania tylko.

Nie - kodowanie nie ma tu nic do gadania. Kwestia sposobu podłączenia zapalników. Pytanie czy wystarczy 1 czy robić mostek i podłączyć 2. Kolejna zagadka to jak to wpływa na wywalenie poduszki - normalnie w 2-nabojowej odpala najpierw jeden ładunek a chwilę po nim (czas mierzony w milisekundach) dopiero 2-gi. Poczytaj Patryk początek tego wątku - wyjaśniałem tam jak działa airbag i w jakich warunkach jest odpalany.

Dzięki za info Bart

Miejmy nadzieję że facet nam powie w jaki sposób podłączył że u niego wypaliła.

Opublikowano

ImageShack Album - 4 images

To kiera od RSa, tak? RSa z B7? Dwunabojowa czy jednonabojowa?

Opublikowano

Dwu nabojowa

Opublikowano

Wrzućcie na serwer zdjęcia i opis tej aukcji. Aukcja z Allegro zniknie i nie będzie wiadomo o czym pisaliście

Pacjent - B6 Avant 3.0MPI rocznik 2003... Przed kolizją:

C27160175_2.jpg

C27160175_1.jpg

... i po kolizji:

C27160175_7.jpg

C27160175_8.jpg

C27160175_11.jpg

Opublikowano

Myślę że Bartek zalatwi sprawe i dowie sie więcej szczegołow :wink:

Tak czy siak widać ze worki całe sie napełniły .

Opublikowano

Mnie jeszcze cieszy, że worka nie rozjebało (bo tego się boję przy strzale od razu na 2 zapalniki). Pytanie zatem czy w układ był wpięty tylko jeden nabój czy dwa. Jutro wieczorem sprawa się wyjaśni.

Opublikowano

Czy oba naboje wystrzeliły?

Czy ta poduszka zapewniła ochronę kierowcy?

Na marginesie: podobno nie jest łatwo w kierze z RSa po swapie tak ogarnąć temat by móc korzystać z przycisków. Ciekawe czy tamtemu magikowi się udało?

Opublikowano

Czy ta poduszka zapewniła ochronę kierowcy?

Na marginesie: podobno nie jest łatwo w kierze z RSa po swapie tak ogarnąć temat by móc korzystać z przycisków. Ciekawe czy tamtemu magikowi się udało?

Wątpię - raczej działało tylko +/-.

Opublikowano

Czy czasem z poduszki po całkowitym napełnieniu nie zaczyna z niej uciekać samoczynnie gaz? Jeśli tak to zamiast stopniowego napełniania dwoma ładunkami poduszka zostanie napełniona szybciej dwoma ładunkami jednocześnie to w momencie uderzenia o poduszkę zostanie w niej mniej gazu i może nie spełnić w 100% swego zadania. Czy mam rację?

Opublikowano
Czy czasem z poduszki po całkowitym napełnieniu nie zaczyna z niej uciekać samoczynnie gaz? Jeśli tak to zamiast stopniowego napełniania dwoma ładunkami poduszka zostanie napełniona szybciej dwoma ładunkami jednocześnie to w momencie uderzenia o poduszkę zostanie w niej mniej gazu i może nie spełnić w 100% swego zadania. Czy mam rację?

Dokładnie tak jest - bodajże chodzi o to, że przy kolizji masz pierwsze uderzenie do przodu (1-nabój), następnie walisz o fotel i znów lecisz do przodu (i tutaj ma zadziałać 2-gi strzał).

...generalnie poduszka 2-nabojowa to ewolucja w stosunku do 1-nabojowej. 1 nabojowa też spełni swoje zadanie tylko, że tutaj siła wybuchu i ilość ładunku są specjalne dobrane (dopasowane). Chodzi mi o to, że wybuch poduszki 1-nabojowej w porównaniu do detonacji tylko jednego z dwóch ładunków w poduszce 2-nabojowej ma zupełnie inne "parametry" (a przynajmniej tak przypuszczam). I teraz pytanie co lepsze - czy zakładając, że poduszka z B7 zadziała w B6 to teraz jak lepiej ją podłączyć... Podpinając tylko jeden zapalnik, czy mostkując kable i tym samym w przypadku kolizji wyzwolić oba na raz (tutaj się boję, że może dojść do rozerwania poduszki ale to znów moje spekulacje).

Dzwoniłem do gościa - jeszcze nic nie wie (mam zadryndać znów, w tygodniu).

Opublikowano

I jak Bartku, coś się wyjaśniło w tej kwestii?

Opublikowano

Niestety nie - nie mogłem się do gościa dodzwonić. Będę próbował zaraz po świętach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.Czy ta poduszka zapewniła ochronę kierowcy?

2.Na marginesie: podobno nie jest łatwo w kierze z RSa po swapie tak ogarnąć temat by móc korzystać z przycisków. Ciekawe czy tamtemu magikowi się udało?

1. nie, Bartek dzwoni do nieba dlatego tyle czasu to zajmuje

2. a niby jak miałby działać te przyciski skoro one nawet w RS4 mają całkiem inne zadanie niż w a4 (przyciskami z kiery w RS4 obsługujemy FISa, tam prawa manetka jest bez przycisków)

Opublikowano

No ja też czekam z niecierpliwością co z tego wyjdzie:confused:

memory five-wladi i wszystko jasne:)

Opublikowano

Zapisał ktoś z Was numer do gościa? Zapodziałem gdzieś :facepalm:

Opublikowano

Kurde ciężka sprawa raczej nikt nie będzie miał numeru:facepalm:

Opublikowano
Kurde ciężka sprawa raczej nikt nie będzie miał numeru:facepalm:

Odpalcie przeglądarki w trybie offline i spróbujcie otworzyć tą stronę - u mnie jej już nie ma. Pobawię się folderem temporary w wolnej chwili, może coś znajdę (jak nie dam rady to załatwię biling rozmów tel. i tak gościa znajdę).

Opublikowano

Takie cos znalazlem, moze sie przyda Oferta - Audi A4 - Witam mam do sprzedania Audi A4 3,0 v6 ASN ...

allegro.pl/audi-a4-quattro-3-0v6-lpgbrc-s-line-k... - Diese Seite übersetzen

Oferta - Audi A4 - Witam mam do sprzedania Audi A4 3,0 v6 ASN Quattro z pełnym możliwym wyposażeniem jakie było dostępne, dodatkowo kierownica od RS4. ... Audi A4 Quattro+3.0v6+LpgBRC+S-line. Opis oferty. Wszystko o Audi A4 Raport niezawodności. Lubin, dolnośląskie +48 600889228. 10 000 PLN 2 424 EUR ...