Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Chwilowe przymulenie przy ostrym ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj mialem dziwna sytuacje z moim audi. Ruszam ze swiatel, jedyneczka sprzeglo puscilem do konca i but w podloge i w pewnym momecie zamulilo go tak jak by esp zadzialalo co jest nie mozliwe bo droga nie byla sliska, dalem mu dwojeczke i wszystko bylo ok. Moze ktos zna powod. Podejrzewam ze moze paliwko zle ale wole was zapytac bo wolalbym uniknac jakies awarji na drodze

Opublikowano

Jest któryś dzień z kolei mróż a paliwo mamy jakie mamy, wymień filtr paliwa.

Opublikowano

A może kolega nie zauważył jak szybko doszedł do 4.5 tyś :wink4: W jakim przedziale obrotów tak się stało? jedynka jest bardzo krótka...

Opublikowano
  • Autor

filtr wymienialem rok temu, wiec w porządku bedzie :) pytam czysto z ciekawosci, bo autko jak narazie jeździ dobrze[br]Dopisany: 29 Styczeń 2012, 21:30_________________________________________________

A może kolega nie zauważył jak szybko doszedł do 4.5 tyś :wink4: W jakim przedziale obrotów tak się stało? jedynka jest bardzo krótka...

ok 3 tys, dalem dwojeczke i w podloge i wtedy poszedl ladnie. Wiesz kolego passat byl na prawym pasie to sam rozumiesz :)

Opublikowano

filtr wymienialem rok temu, wiec w porządku bedzie :) pytam czysto z ciekawosci, bo autko jak narazie jeździ dobrze

Rok to długo, możesz pomyśleć już o wymianie.

Opublikowano
  • Autor

hmm, nalatalem na nim dopiero 12 tys !

Opublikowano

hmm, nalatalem na nim dopiero 12 tys !

Chyba, że tak, myślałem że jak większość diesli robisz +/- 30k km :wink4:

Opublikowano
  • Autor

narazie dzieki za pomoc, jak cos bedzie sie jeszcze dzialo to zloguje autko. pozdrawiam

Opublikowano

miałem to samo pomogła wymiana filtra paliwa (IC bosch 30 zł) :)

Opublikowano
  • Autor

w sumnie to moze byc filtr bo powiem, szczeze niepamietam kiedy ostatnio na stacji tankowalem

Opublikowano

w sumnie to moze byc filtr bo powiem, szczeze niepamietam kiedy ostatnio na stacji tankowalem

Najważniejsze to sobie radzić przy tych cenach paliw, pozdro :>

Opublikowano

Ja bym obstawił na zapieczone kierownice turbiny. Po prostu w pewnym miejscu sie lekko zacinają i stąd wrażenie zamulenia. Miałem podobnie i pomogło czyszczenie. Na początek sprawdź czy Ci nie przeładowywuje turbina bo jeśli tak to na 99% to będzie to...

Opublikowano

Strzał ze sprzęgła to może to ESP jednak było, 115 km powinno zrywać przyczepnosc spokojnie na jedynce

Opublikowano
  • Autor

Ja bym obstawił na zapieczone kierownice turbiny. Po prostu w pewnym miejscu sie lekko zacinają i stąd wrażenie zamulenia. Miałem podobnie i pomogło czyszczenie. Na początek sprawdź czy Ci nie przeładowywuje turbina bo jeśli tak to na 99% to będzie to...

a to cie kolego zaskocze teraz :) miesiac temu czyscilem sobie turbinke :) co do mojego turbo to wyczyszczone zostalo ladnie, oleju nie puszcza. Luzy ma juz troche, ale jak dziala to narazie zostawie je w spokoju. pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

od kilku dni mam to samo czasami na I a zazwyczaj na II biegu jak z niskich obrotów ok 1500 wcisnę pedał gazu do podłogi to jest zmulenie muszę odpuścić i wcisnąć jeszcze raz i wtedy już idzie dodam ze turbo było czyszczone miesiąc temu, filtr paliwa wymieniony olej też i wszystkie filtry, ktoś ma jakieś pomysły co to może być??

Opublikowano
  • Autor

umnie to jednak esp bylo ![br]Dopisany: 16 Luty 2012, 20:03_________________________________________________

od kilku dni mam to samo czasami na I a zazwyczaj na II biegu jak z niskich obrotów ok 1500 wcisnę pedał gazu do podłogi to jest zmulenie muszę odpuścić i wcisnąć jeszcze raz i wtedy już idzie dodam ze turbo było czyszczone miesiąc temu, filtr paliwa wymieniony olej też i wszystkie filtry, ktoś ma jakieś pomysły co to może być??

a co lejesz za ropke ?

Opublikowano

ja tez myślałem że to ESP ale jak wyłączam ESP to jest tak samo a ropę tankuje na Shell'u diesel extra

Opublikowano

W warunkach jakie dzisiaj mamy to i quattro czasami się tak zachowuje :gwizdanie:

Oczywiście z włączonym ESP :decayed:

Jazda zaczyna się dopiero jak ESP jest ustawione na OFF :tongue4:[br]Dopisany: 16 Luty 2012, 20:46_________________________________________________

ja tez myślałem że to ESP ale jak wyłączam ESP to jest tak samo a ropę tankuje na Shell'u diesel extra

To jednak zacznij od wymiany filtra paliwa :mysli:

Opublikowano

a N75 i gruszka nie szwankują ? przy szybkiej i ostrej zmianie z 2 na 3 też takie coś może jest ?