miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Panie i panowie.... przyszedł mi mandat w dniu 25.01.2012 z października 2011r. Nie ma jakiegoś przepisu, który nakazywałby dostarczanie mandatów w ciągu 30dni od popełnienia wykroczenia? Wydaje mi się, że to przesada dostać mandat po 3 miesiącach. Nie wiem co teraz robić...płacić czy nie płacić?
Czaro_22 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Z tego co wiem "teoretycznie' maja tylko 30 dni na wysłanie mandatu od daty popełnienia wykroczenia. Wiec nie wiem czemu mandat przyszedł dopiero teraz do Ciebie
Lu-Gi Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Płacić płacić w końcu kasa na nasze autostrady idzie :decayed:
letallec Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Pokaż jakiś screen, czy to aby nie ściema. Ja bym nie płacił, jeśli to mandat. Straz miejska/wiejska, czy policja?
miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Też tak mi się obiło o uszy że mają 30 dni tylko co dalej? Zadzwonić do nich i powiedzieć że nie zapłacę to sprawa do sądu pójdzie Płacić płacić w końcu kasa na nasze autostrady idzie :decayed: Autostrady....weź mnie nie rozśmieszaj, bo zajadów dostanę Pokaż jakiś screen, czy to aby nie ściema. Ja bym nie płacił, jeśli to mandat. Zeskanuję i postaram się wrzucić jak się uda Ciachnęła mnie straż gminna, z wioski jakieś
letallec Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ciachnęła mnie straż gminna, z wioski jakieś Nie plac. Licza na to ze dla "swietego spokoju" zaplacisz.
miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Taaa... jest jakiś paragraf, który jasno określa że muszą dostarczyć mandat w ciągu 30 dni? a w innym przypadku nie ma konieczności płacenia za wykroczenie?
vdm Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Taaa... jest jakiś paragraf, który jasno określa że muszą dostarczyć mandat w ciągu 30 dni? a w innym przypadku nie ma konieczności płacenia za wykroczenie? było gdzieś o tym że, w ciągu 30 dni muszą ujawnić wykroczenie (obrobić zdjęcie, zdobyć namiary na właściciela auta i rozpocząc ściąganie kasy) , a mandat mogą wysłać później
majkel_majki Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ciachnęła mnie straż gminna, z wioski jakieś Nie plac. Licza na to ze dla "swietego spokoju" zaplacisz. Taa, jasne, a za jakiś czas dostanie w najlepszym wypadku powtórne wezwanie Od 31 grudnia 2010 roku Policja, straż miejska/wiejska i inne podejrzane służby mają 180 dni na wystawienie mandatu, a nie 30 jak przed tą nowelizacją.
pesik87 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ciachnęła mnie straż gminna, z wioski jakieś Nie plac. Licza na to ze dla "swietego spokoju" zaplacisz. Taa, jasne, a za jakiś czas dostanie w najlepszym wypadku powtórne wezwanie Od 31 grudnia 2010 roku Policja, straż miejska/wiejska i inne podejrzane służby mają 180 dni na wystawienie mandatu, a nie 30 jak przed tą nowelizacją. potwierdzam maja teraz 180 dni..
miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ciachnęła mnie straż gminna, z wioski jakieś Nie plac. Licza na to ze dla "swietego spokoju" zaplacisz. Taa, jasne, a za jakiś czas dostanie w najlepszym wypadku powtórne wezwanie Od 31 grudnia 2010 roku Policja, straż miejska/wiejska i inne podejrzane służby mają 180 dni na wystawienie mandatu, a nie 30 jak przed tą nowelizacją. No to lipa. Trzeba będzie płacić ;(
miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Człuchów albo okolice? Ja mam takiego pecha że w 2tyg wyłapałem 3 fotki : darłowo, sianów i kobylnica A teraz to 4 sie znalazło po 3 miesiącach we wiosce koło Suchorza I najlepsze w tym wszystkim jest to że w darłowie przekroczyłem o 7km, w sianowie o 10km a w kobylnicy o 11km
majkel_majki Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie zazdroszczę w każdym razie lepiej zapłać, zapomnij i zapamiętaj gdzie zwalniać, te wioskowe samorządy są bardzo łase na pieniądze i takiej okazji nie przepuszczą, będą Ciebie ścigać do skutku. Ewentualnie można zainwestować w antyradar, chociaż to naganne
letallec Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja bym zrobił inaczej, niz twierdza koledzy powyżej. No ale to nie ja jechałem i nie na mnie są te mandaty
soolek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/koniec;atrap;prezydent;podpisal;ustawe;o;fotoradarach,121,0,714105.html
majkel_majki Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja bym zrobił inaczej, niz twierdza koledzy powyżej. No ale to nie ja jechałem i nie na mnie są te mandaty To podziel się z nami jakbyś zrobił.
letallec Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja bym zrobił inaczej, niz twierdza koledzy powyżej. No ale to nie ja jechałem i nie na mnie są te mandaty To podziel się z nami jakbyś zrobił. Jak pokaże skany, to będzie można okreslic jak rozmawiac z SG. Na razie to malo wiadomo. A ma znaczenie, jak samochod zostal sfotografowany, czy jest facjata na zdjęciach, wysokość mandatu, etc.
miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja bym zrobił inaczej, niz twierdza koledzy powyżej. No ale to nie ja jechałem i nie na mnie są te mandaty To podziel się z nami jakbyś zrobił. Jak pokaże skany, to będzie można okreslic jak rozmawiac z SG. Na razie to malo wiadomo. A ma znaczenie, jak samochod zostal sfotografowany, czy jest facjata na zdjęciach, wysokość mandatu, etc. W pracy nie mogę wrzucać skanów....zatem zrobię to wieczorem z domu - zdjęcie wykonane z tyłu także kierowcy nie widać - 300zł i 6pkt ;( Na kwicie chcą żeby podać kierującego w ciągu 7dni
Onkel Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Jeśli z tyłu to podaj osobę, która najmniej jeździ a ma prawko. Pieniądze to rzecz nabyta a punkty jeśli dużo jeździsz mogą się przydać. Jakbym ja tak dostał podał bym moją panne
Rekomendowane odpowiedzi