Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mandat z 10.2011 przysłany 25.01.2012r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie i panowie.... przyszedł mi mandat w dniu 25.01.2012 z października 2011r. Nie ma jakiegoś przepisu, który nakazywałby dostarczanie mandatów w ciągu 30dni od popełnienia wykroczenia? Wydaje mi się, że to przesada dostać mandat po 3 miesiącach. Nie wiem co teraz robić...płacić czy nie płacić? :cool1:

Opublikowano

Z tego co wiem "teoretycznie' maja tylko 30 dni na wysłanie mandatu od daty popełnienia wykroczenia. :mysli: Wiec nie wiem czemu mandat przyszedł dopiero teraz do Ciebie :mysli:

Opublikowano

Płacić płacić w końcu kasa na nasze autostrady idzie :decayed: :decayed:

Opublikowano

Pokaż jakiś screen, czy to aby nie ściema. Ja bym nie płacił, jeśli to mandat. :cool1:

Straz miejska/wiejska, czy policja?

Opublikowano
  • Autor

Też tak mi się obiło o uszy że mają 30 dni :mysli: tylko co dalej? Zadzwonić do nich i powiedzieć że nie zapłacę to sprawa do sądu pójdzie

Płacić płacić w końcu kasa na nasze autostrady idzie :decayed: :decayed:

Autostrady....weź mnie nie rozśmieszaj, bo zajadów dostanę :decayed:

Pokaż jakiś screen, czy to aby nie ściema. Ja bym nie płacił, jeśli to mandat. :cool1:

Zeskanuję i postaram się wrzucić jak się uda :)

Ciachnęła mnie straż gminna, z wioski jakieś

Opublikowano

:evil: Nie plac. Licza na to ze dla "swietego spokoju" zaplacisz.

Opublikowano
  • Autor

Taaa... jest jakiś paragraf, który jasno określa że muszą dostarczyć mandat w ciągu 30 dni? a w innym przypadku nie ma konieczności płacenia za wykroczenie?

Opublikowano

Taaa... jest jakiś paragraf, który jasno określa że muszą dostarczyć mandat w ciągu 30 dni? a w innym przypadku nie ma konieczności płacenia za wykroczenie?

było gdzieś o tym że, w ciągu 30 dni muszą ujawnić wykroczenie (obrobić zdjęcie, zdobyć namiary na właściciela auta i rozpocząc ściąganie kasy) , a mandat mogą wysłać później :kwasny:

Opublikowano

Taa, jasne, a za jakiś czas dostanie w najlepszym wypadku powtórne wezwanie :facepalm: Od 31 grudnia 2010 roku Policja, straż miejska/wiejska i inne podejrzane służby mają 180 dni na wystawienie mandatu, a nie 30 jak przed tą nowelizacją.

Opublikowano

Taa, jasne, a za jakiś czas dostanie w najlepszym wypadku powtórne wezwanie :facepalm: Od 31 grudnia 2010 roku Policja, straż miejska/wiejska i inne podejrzane służby mają 180 dni na wystawienie mandatu, a nie 30 jak przed tą nowelizacją.

potwierdzam maja teraz 180 dni..

Opublikowano
  • Autor

No to lipa. Trzeba będzie płacić ;(

Opublikowano

Człuchów albo okolice?

Opublikowano
  • Autor

Człuchów albo okolice?

Ja mam takiego pecha że w 2tyg wyłapałem 3 fotki :embarrassed: : darłowo, sianów i kobylnica

A teraz to 4 sie znalazło :wallbash: po 3 miesiącach :sick3: we wiosce koło Suchorza

I najlepsze w tym wszystkim jest to że w darłowie przekroczyłem o 7km, w sianowie o 10km a w kobylnicy o 11km :kwasny:

Opublikowano

Nie zazdroszczę :( w każdym razie lepiej zapłać, zapomnij i zapamiętaj gdzie zwalniać, te wioskowe samorządy są bardzo łase na pieniądze i takiej okazji nie przepuszczą, będą Ciebie ścigać do skutku. Ewentualnie można zainwestować w antyradar, chociaż to naganne :przebiegly:

Opublikowano

Ja bym zrobił inaczej, niz twierdza koledzy powyżej. No ale to nie ja jechałem i nie na mnie są te mandaty :hi:

Opublikowano

Ja bym zrobił inaczej, niz twierdza koledzy powyżej. No ale to nie ja jechałem i nie na mnie są te mandaty :hi:

To podziel się z nami jakbyś zrobił.

Opublikowano

Jak pokaże skany, to będzie można okreslic jak rozmawiac z SG. Na razie to malo wiadomo. A ma znaczenie, jak samochod zostal sfotografowany, czy jest facjata na zdjęciach, wysokość mandatu, etc.

Opublikowano
  • Autor

Jak pokaże skany, to będzie można okreslic jak rozmawiac z SG. Na razie to malo wiadomo. A ma znaczenie, jak samochod zostal sfotografowany, czy jest facjata na zdjęciach, wysokość mandatu, etc.

W pracy nie mogę wrzucać skanów....zatem zrobię to wieczorem z domu :notworthy:

- zdjęcie wykonane z tyłu także kierowcy nie widać

- 300zł i 6pkt ;(

Na kwicie chcą żeby podać kierującego w ciągu 7dni :hi:

Opublikowano

Jeśli z tyłu to podaj osobę, która najmniej jeździ a ma prawko. Pieniądze to rzecz nabyta a punkty jeśli dużo jeździsz mogą się przydać. Jakbym ja tak dostał podał bym moją panne :naughty: