anna1 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam, mam wielki problem byłam juz w wielu miejscach i i nikt nie potrafi powiedzieć co jest. Moje Audi nie może zapalić gdy jest zimny silnik. Kręcę 30-40 sekund i nic, potem zaczyna powoli zaskakiwać wtedy pojawia się duży biały dym i zapala ale słychać nierówną pracę któregoś pompowtryska. Dodam że wymienione są świece żarowe - 4 szt i sprawdzone dopływ prądu do świec też sprawdzony, nowe pompowtryski, czujnik paliwa dobry, czujnik temp. dobry, cisnienie na pompie paliwa dobre. Co to może być jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy to zły kąt ustawienia pompowtrysków. Pomóżcie!!! ;(
grzegorzmen Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 może kont wtrysku , rozrząd , a sprawdzałeś jeszcze kompresię Sprawdź jeszcze czy jak kręcisz te 30s to czy z wydechu idzie dym , bo jak nie to może ropy nie dostaje na pompki
Lukasz_N Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 AVG nie ma pompek tylko zwykłe dwusprezynowce. Na poczatek do sprawdzenia kąt wyprzedzenia wtrysku.
Lukasz_N Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 SWAP A swoja drogą apel do wszystkich: Ludzie nazywajcie tematy poprawnie i uzywajcie PREFIXów, bo pożniej nie wiadomo o co konkretnie chodzi i takie glupoty wychodza
dobis1 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 sprawdzić kąt wtrysku i poszukać może nieszczelność w układzie paliwowym i schodzi ON
danu44 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Co to może być jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy to zły kąt ustawienia pompowtrysków. Hej Aniu... Podstawa to... ps. kto Ci powiedzial ze w aucie masz pompowtryski...? ps. postaraj sie poprawic dane swojego autka... ps. jak bedziesz chciala to dam Ci adres dobrego warsztatu w Krakowie, bo chyba z KR-ak jestes? Jarek... :oklaski:
goldi Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Dajcie się koleżance wypowiedzieć co to za audi i jaki ma silnik
raffael Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 WITAJ SPROBUJ PODGRZAC 3 RAZY ŚWIECE ZOBACZYMY CZY CI TO COS DA, U MNIE DAWALO I ROZWIAZAŁEM PROBLEM MALYM SPOSOBEM BEZ DUZEGO WKLADU , POZDRAWIAM RAFAŁ
danu44 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 WITAJ SPROBUJ PODGRZAC 3 RAZY ŚWIECE ZOBACZYMY CZY CI TO COS DA, U MNIE DAWALO I ROZWIAZAŁEM PROBLEM MALYM SPOSOBEM BEZ DUZEGO WKLADU , POZDRAWIAM RAFAŁ Piszemy malymi literkami...
Lukasz_N Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 WITAJ SPROBUJ PODGRZAC 3 RAZY ŚWIECE ZOBACZYMY CZY CI TO COS DA, U MNIE DAWALO I ROZWIAZAŁEM PROBLEM MALYM SPOSOBEM BEZ DUZEGO WKLADU , POZDRAWIAM RAFAŁ Zdrowy i sprawny TDI po jednym podgrzaniu musi zaskoczyc od razu. Grzejac 3x nie rozwiazales problemu tylko zamiotłeś go pod dywan :gwizdanie:
Normano1973 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 WITAJ SPROBUJ PODGRZAC 3 RAZY ŚWIECE ZOBACZYMY CZY CI TO COS DA, U MNIE DAWALO I ROZWIAZAŁEM PROBLEM MALYM SPOSOBEM BEZ DUZEGO WKLADU , POZDRAWIAM RAFAŁ Spal świece i będziesz miał wówczas na pewno szanse odpalić na zimnym tak jak trzeba .Jeśli jedno normalne grzanie nie daje efektu nic tu świecami nie naprawisz.A do kolegi z problemem...sprawdź czy w filtrze nie ma lodu!!!!...kąt wtrysku również,jak jest z kompresją,ile bierze oleju na 10 tyś?
Musashi Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam, mam wielki problem byłam juz w wielu miejscach i i nikt nie potrafi powiedzieć co jest. Moje Audi nie może zapalić gdy jest zimny silnik. Kręcę 30-40 sekund i nic, potem zaczyna powoli zaskakiwać wtedy pojawia się duży biały dym i zapala ale słychać nierówną pracę któregoś pompowtryska. Dodam że wymienione są świece żarowe - 4 szt i sprawdzone dopływ prądu do świec też sprawdzony, nowe pompowtryski, czujnik paliwa dobry, czujnik temp. dobry, cisnienie na pompie paliwa dobre. Co to może być jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy to zły kąt ustawienia pompowtrysków. Pomóżcie!!! ;( masz B5 czy B6? inna informacja w profilu inna w prefixie watku. sprawdz dokladnie typ silnika. silnik to napewno AVG?
Rekomendowane odpowiedzi