Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Info dla tankujących na Orlenie/Bliskiej Południe Polski :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Bo na bank to paliwo jest jeszcze z estrami.

Po drugie coś mi się w to wierzyć nie chce, że to to to jest Verva ...

Verva jest ciemniejsza nawet przy -27 stopniach ( bo taka temperatura była dziś w nocy i trzymałem rękę na pulsie :) )

Opublikowano

Pomyliły mi się butelki i na foto jest butelka z cytrynówką :wink4:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:
Opublikowano
  • Autor

Hugo .. Robie na orlenie i wiem jak wygląda Verva ... I to jest zwykły ON, nie Verva..

Wczoraj w nocy miałem dostawę i po każdej dostawie zlewamy pół-litrowe próbki...

Każdy olej teraz jest bez estrów, ale dzięki dodatkom "ulepszającym" Verva jest ciemniejsza od zwykłego oleju ...

Opublikowano

Skąd tutaj moje produkty? Od lewej spiryt z limonką i miodem, cytrynówka i czysty spiryt. Hugo zamówiłeś po 10l każdego w zeszłym tygodniu i tyle Ci zostało? :blink:

Opublikowano
  • Autor

Skąd tutaj moje produkty? Od lewej spiryt z limonką i miodem, cytrynówka i czysty spiryt. Hugo zamówiłeś po 10l każdego w zeszłym tygodniu i tyle Ci zostało? :blink:

Haha :D

Opublikowano

Verva jest ciemniejsza nawet przy -27 stopniach ( bo taka temperatura była dziś w nocy i trzymałem rękę na pulsie :) )

Proszę bardzo kolor Vervy .

e4f39c5605e0.jpg

Opublikowano

e4f39c5605e0.jpg

Gdzie tak tanio kupić :mysli:
Opublikowano

Ta Verva przypomina "oszczednosci" od ukraincow, taki sam kolor i cena podobna... :blink:

Opublikowano

Ta Verva przypomina "oszczednosci" od ukraincow, taki sam kolor i cena podobna... :blink:

Ukraińskie paliwo jest bardzo dobre oczywiście to nie rozrabiane.

Odbiorcy chwalą je sobie a to, że dalej rozrabiają to już nas nie interesuje :decayed:

Opublikowano

Prezes ma dostęp do tanich paliw :kox:

Opublikowano

Hugo że Ci się chciało :)

Opublikowano

Hugo że Ci się chciało :)

Nooo jak człowiek popije to i mu się chce siknąć :wink4:

P.S

To nie ja robiłem ten eksperyment :)

Opublikowano

e4f39c5605e0.jpg

A jak wyniki? to samo co wcześniej?

Opublikowano
  • Autor

Ale macie problem tankujecie DiesleGold Arktyczny do -40stopni C na Statoil. Zamarza wam to idziesz z paragonem do pajaców i straszysz ... :P Ale a bank nie zamarznie, rok temu przy temperaturze około -25 stopni C przy tygodniowym stanie bez przepalanie nie zmarzło i odpalił od strzała po pierwszym grzaniu świec. Teraz leje ON Verva i jest ok :)

To nie kasjerów wina że mają takie paliwo ;]

Więc nie nazywaj pajacem ok ?

Opublikowano

Ale macie problem tankujecie DiesleGold Arktyczny do -40stopni C na Statoil. Zamarza wam to idziesz z paragonem do pajaców i straszysz ... :P Ale a bank nie zamarznie, rok temu przy temperaturze około -25 stopni C przy tygodniowym stanie bez przepalanie nie zmarzło i odpalił od strzała po pierwszym grzaniu świec. Teraz leje ON Verva i jest ok :)

To nie kasjerów wina że mają takie paliwo ;]

Więc nie nazywaj pajacem ok ?

dokładnie.ale nie ma się co denerwować :decayed:

Opublikowano

A widziałeś co napisałem na 3 stronie tego wątku ? Nawet foto jest :decayed:

Opublikowano

Sądząc po wieku pewnie z pół roku albo góra rok tam pracuje :decayed: Że tak się wyrażę, w PL w każdym oleju napędowym prawo dopuszcza stosowanie dodatków w ilości do kilku (bodajże 5-6?) procent w postaci biokomponentów. Jeśli dzięki temu wychodzi im taniej to niby czemu mieliby tego nie stosować ? :decayed: Na dodatek, aby zbić temp. blokady zimnego filtra CFPP stosuje się depresatory na naftobazach :gwizdanie: A kierowca to Ci każde bzdury będzie chciał wcisnąć widząc że jesteś młody :polew:

Aha ... Wikipedia czasem jednak kłamie i bardzo mija się z prawdą ;] Praktyka jest zupełnie inna ;]

Nie żadna wikipedia, tylko własne doświadczenie, fakt TEORETYCZNE, a nie PRAKTYCZNE jak to u Ciebie ;)

Btw. chemikiem jesteś, że tak dobrze wiesz co siedzi w paliwach orlenowskich? Bo inaczej nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć Twoją "praktyczna wiedzę" odnośnie składu paliw.

Opublikowano

Orlen ON Verwa - filtr paliwa ma ze 100lat, pali :good: ciężko jak to zimą (na 2/3 razy)

Co to są dodatki i FTP :tongue4:

A akumulator to badany był żeby kalumnie na paliwo rzucać?

Skąd wiadomo ze kaszka w zbiorniku? Gastroskopia przez wlew była robiona? :mysli:

Opublikowano

u mnie Vera+kleen flo aku 100Ah,przy -26C rozruch od strzała...aha nowe świeczki Bosch :good: