Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Świece w B6 AWX z 2001 roku - dwa rodzaje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś zamówiłem sobie w sklepie komplet swiec do mojej furki i Pani patrząc w ich katalog (świece BOSHa) powiedziała, ze ma 2 rodzaje do 1.9 AWX - jedne na montaż do listopada 2001, drugie od listopada 2001. Jako, że pierwsza rejestracje w dowodzie mam 02.2001 to wybrałem te DO listopada 2001. Różnią sie długością. Może ktoś to potwierdzić, ew. gdzies mnie nakierować? Chciałbym byc na 100% pewien, że dobrze robie bo potem oddać swiece to nie taka prosta sprawa.

Opublikowano
  • Autor

Yyyyy no dobra, fajnie, widzę że tak jak mi babka mówiła że są dłuższe i krótsze, ale co dalej? Która jest ta do listopada 2001 a która od? Sorry, ale te linki mi niewiele mówią :P

Opublikowano

Kolego masz tam nr VIN od i do

sprawdzasz w dowodzie i wiesz ci i jak

jak masz z tym problem wrzuc VIN to Ci napisze która to świeca

Opublikowano
  • Autor

Numer VIN? :shocked: gdzie? :> Bo albo ze mnie matoł albo slepy jestem. Choc wolałbym to drugie. Heheheh

Opublikowano

:hi:

kolego ja zakładałem ostatnio o takim nr 0250-202-022-4fs oczywiscie Boscha.tez mi mowili ze sa dwa rodzaje ale ja spisałem nr i dopiero wybralem sie po zakup.mam AWX-a z marca 2001.

Opublikowano

Różnią się świece w AWX i to duża różnica jest w cenie.. Ja kupowałem NGK DP20 Y-741U

Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki za odp. kupione, wymienione :)

Opublikowano

czy swiece lubia sie urywac

Opublikowano

Jak nie będzie chciała się okręcić i się zapiecze to istnieje taka możliwość..

Opublikowano

mam teraz w garazu 1.9 awx 131 KM.z 2001 grudnia .padły ostatnio 2 swiece i nie wiem na jakie wymienic ...podejrzewam ze musze wymienic je na te dłuzsze ale chciałbym miec 100% pewnosci.mój nr vin WAUZZZ8E42A125210 - po vinie to napewno sa te długie ????

Opublikowano

mam teraz w garazu 1.9 awx 131 KM.z 2001 grudnia .padły ostatnio 2 swiece i nie wiem na jakie wymienic ...podejrzewam ze musze wymienic je na te dłuzsze ale chciałbym miec 100% pewnosci.mój nr vin WAUZZZ8E42A125210 - po vinie to napewno sa te długie ????

NGK Y-732J

Opublikowano

po vinie to napewno sa te długie ????

Po vinie powinieneś mieć krótkie 91 mm

http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produktow/produktfinder/PKW/GLUEHKERZEN/AUDI/A4/Y-732J/5782/

z czarną gumką , młodsze AWX mają zieloną gumkę i są dłuższe 96 mm

Przyjrzyj się końcówka Vin-u do 148-697 są krótsze , a od 148-698 są dłuższe.

Opublikowano
  • Autor

po vinie to napewno sa te długie ????

Po vinie powinieneś mieć krótkie 91 mm

http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produktow/produktfinder/PKW/GLUEHKERZEN/AUDI/A4/Y-732J/5782/

z czarną gumką , młodsze AWX mają zieloną gumkę i są dłuższe 96 mm

Przyjrzyj się końcówka Vin-u do 148-697 są krótsze , a od 148-698 są dłuższe.

Tu miało byc rozumiem STARSZE, anie MŁODSZE? Bo młodsze niż 2001 rok nie moga być.

Opublikowano

Napisałem właściwie , przynajmniej tak to rozumiem , masz link podany tam są dwa rodzaje krótsze i dłuższe w starszych i młodszych wystarczy porównać nr vin.

Opublikowano

Tu miało byc rozumiem STARSZE, anie MŁODSZE? Bo młodsze niż 2001 rok nie moga być.

Owszem, mogą. artek04 dobrze napisał. Auto z 2004r. jest młodsze (ma mniej lat) od tego z 2001r. prawda? :gwizdanie:

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Dobra źle przeczytałem ;) Cofam co mówiłem. Nie wiem jakim cudem, ale zrozumiałem młodsze = wcześniejszy rocznik niż 2001 ;):wallbash:

Opublikowano

dawac VIN-y, od razu bedzie wiadomo co kto potrzebuje

Opublikowano

dziekuje Panowie za pomoc - czyli kupilem dobre i juz wszystko gra :D