Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki akumulator kupić do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fabryka to wstawia najtańszy i najmniejszy który da radę 5 lat wyrobić.

Taki dziś biznes.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 345,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

44ah do 1.8 z jakąś tam elektryką to odważna decyzja :grin: Tyle to chyba do cieniasa 700 jest zalecane. Ja miałem przed zmianą na na nowy (72ah) 64ah bodaj i żył jakieś 7 lat u poprzedniego właściciela (altek 90A). Po co zakładać mniejszy?

Opublikowano

koledzy a ja u siebie w ADR mam akumulator 85Ah czy nie jest on za duży ?

alternator mam 90A

masz dwa razy za duzy akku.

w kodach wyposażenia jest ten 44ah ale taki to montują w tico

i w ADRach. wiekszy jest zbędny.

KOLEGO WIDZE ZE SIĘ ZNASZ CIUT NA TYM CO TU SIĘ WYPISUJE NA TEMAT TYCH AKU. TO OŚWIĆ MNIE BO NIE CZAJE TROCHE POCZYTAŁEM I PO PIERWSZE Z DANYCH TECHN.WYNIKA ZE POWINIENEM MIEC ALTERNATOR O MOCY 70A A MAM 90 A SILNIK APT 1.8 125KM W ASO PAN PO VINIE POWIEDZIAŁ MI ZE POWINIWNEM MIEC AKU. 44AH I 220A .I MOJE PYTANIE JAKI POWINIEN BYC FAKTYCZNIE. DZIEKI ZA ODPOWIDZ.

Opublikowano

Panowie co polecacie dla mnie, obecnie mam MOLLa K2 95Ah i już się kończy. Z racji że mam multitronica to chyba mniejszy aku odpada. Może coś takiego > http://www.strefakierowcy.pl/15402,exide-premium-carbon-boost-ea1000-12v-100-ah-900-a-polska-dystrybucja-gwarancja-dostepnosci-ubezpieczona-paczka-od-15-zl.html

Czy zostać przy MOLLu?

Opublikowano

Osobiście już nigdy nie kupię Centry, Exide to też ich produkt

Po gwaracji padają jak muchy a nawet wcześniej

Miałem Futurę 2 razy znajomi inne ich produkty.

teraz kupuję akumulatory co mają odkręcane korki

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Np Banner :wink:

Opublikowano

Np Banner :wink:

No właśnie

Opublikowano

A coś co ma min. 800A ? Wydaje mi się że na żywotność akumulatora ma pływ kto ile jeździ, jak ktoś robi krótkie trasy i często odpala auto to aku bardziej dostaje po tyłku.

Opublikowano

Wiadomo, że tak jest ale nie można zwalać awaryjności Centry na użytkowników którzy robią tylko krótkie odcinki :wink:

Jesteście dziwni. Po ..uj ryzykujecie i pierdzielicie o tej centrze skoro:

-Banner jest cięższy i lepszej jakości

-Banner ma 3 lata gwary która na prawdę istnieje a nie 99% przypadków centry to wina użytkownika

-Banner ma korki które ułatwiają obsługę aku po 2-3 latach.

-Banner nie jest droższy od Centry.

Fiamm też jest ok.

Warto ryzykować z powodu przyzwyczajenia do marki Centra? Według mnie debila trzeba żeby ten ich chłam kupował. Śmieją się Wam w twarz a wy dalej tylko Centra.

Niech ludzie przestaną kupować Centre to po roku czy dwóch podniosą jakość.

Opublikowano

Poprzednia Futura dawała radę, ale to było 6-7 lat temu.

Nową kupiłem jesienią w pośpiechu - bez czytania opinii w necie - i teraz b.żałuję. Trup i padlina.

Opublikowano

Wiadomo, że tak jest ale nie można zwalać awaryjności Centry na użytkowników którzy robią tylko krótkie odcinki :wink:

-Banner ma 3 lata gwary która na prawdę istnieje a nie 99% przypadków centry to wina użytkownika

Fiamm też jest ok.

Warto ryzykować z powodu przyzwyczajenia do marki Centra? Według mnie debila trzeba żeby ten ich chłam kupował. Śmieją się Wam w twarz a wy dalej tylko Centra.

Gdzie kupić takiego z 3l gwar?

Bo nie wiem co wybrać...

http://www.autolider.waw.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=369&virtuemart_category_id=38&Itemid=117

lub

http://autofactor.com.pl/sklep/akumulator-100ah-870a-12v-fiamm-tytanium-plus-p-110.html

Opublikowano

Ja brałem od tego kolegi: http://a4-klub.pl/index.php?/user/87418-hortomagiko/

Aku doszedł ze świeżej partii i trzymał napięcie w granicy 12.65v. Po tygodniu stania w pokoju zszedł do 12.60 więc ok. Jeśli będzie miał na stanie to weź wersje professional. Różnica jest mała do zwykłego ale zawsze jest. Ja wziąłem zwykły i jest super.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Ja brałem od tego kolegi: http://a4-klub.pl/index.php?/user/87418-hortomagiko/

Aku doszedł ze świeżej partii i trzymał napięcie w granicy 12.65v. Po tygodniu stania w pokoju zszedł do 12.60 więc ok. Jeśli będzie miał na stanie to weź wersje professional. Różnica jest mała do zwykłego ale zawsze jest. Ja wziąłem zwykły i jest super.

Tez polecam kolege z forum. Ja akurat wzialem fiamma.

Wysłane z G2

Opublikowano

Fiamm też jest ok.

Banner coś ci płaci za reklame???

:grin:

Bo mi by sie nie chciało ciagle o tym samym pisac.. :grin:

Ja mam varte juz 2 rok i zero spadku napiecia.

VARTA stała w korytarzy miesiac i zero ubytków 12,60 cały czas :banan:

Opublikowano

Mam w garażu jakiś no-name z marketu (pożyczony od znajomego), nie wiem ile ma lat i czy był używany w jakimś aucie, ale ciągle trzyma ponad 12,7V :D

Opublikowano

kiedyś to Panie były akumulatory, nie to co dzisiaj.... :)

Opublikowano

do a4 b5

akumulator Centra 80 AH 700A wchodzi na styk trzeba pod kątem wkładać
Opublikowano

Banner coś ci płaci za reklame???

:grin:

Bo mi by sie nie chciało ciagle o tym samym pisac.. :grin:

Ja mam varte juz 2 rok i zero spadku napiecia.

VARTA stała w korytarzy miesiac i zero ubytków 12,60 cały czas :banan:

A Ty po co głupio komentujesz? Skoro jedni ciągle piszą o aku firmy Centra ja pisze o Banerze. Polecam ludziom coś porządnego. Co w tym złego? Lepiej zamknąć gębę i patrzeć jak inny się nacina na szajs co?

Ile jest pytań tyle jest odpowiedzi i zauważ, że zazwyczaj kupują tego Bannera więc na darmo się nie produkuje.

Tyle samo tłumacze i polecam oleje 5w40 zamiast zje..anych 10w40 którzy leją wszyscy do wszystkiego. Tu też działa propaganda bo jednak ludzie przesiadają sie na 5w40 i później są zadowoleni. Skoro ja wiem, że można lepiej dziele się tym z innymi a nie patrze jak sobie sami w kolano strzelają. Druga sprawa, że nikt nie czyta tego co już jest. Ciągle trzeba wszystko pisać na nowo i w kółko. Gdyby czytali wystarczyłoby napisać raz czy dwa i sprawa byłaby załatwiona.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i mój akumulator zaczyna kończyć żywot, dziś po raz pierwszy był problem z odpaleniem, wszystko przygasło na konsoli za drugim razem poszło dopiero ale też z bólem.

Raz go doładywałem już ostatnio i dzień po nie było problemów. Aku skończył już 8 lat, zdaje się od nowości był w aucie marki Moll.

Czas kupić nowy, tak sobie przeglądam ten wątek i nie mogę się zdecydować :)