Pio_p Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Witam.Posiadam auto z silnikiem 1.8t AEB jak jadę spokojnie i nie wciskam gazu do dechy to samochód normalnie się zachowuje i przyśpiesza.Jeśli wcisnę gaz do dechy to zaczyna przerywać w zakresie obrotów 3000-4500.Miałem ostatnio problem z silnikiem jak był zimny i wymieniłem zawór DV i problemy zgineły. Co teraz sprawdzać??
lapsik Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 moze byc ze mieszanka jest nie odpowiednia w danych zakresach trzeba by sprawdzic czy nie z ubogo
stomi Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 świece kiedy wymieniane? cewki też przejrzyj, a jak masz tam lpg to filtry mogą być zabite.
Pio_p Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 Filtry niedawno były wymienione wraz z świecami ,samochód na gazie i benzynie zachowuje się tak samo. Witam ponownie na 99% to nie są cewki ani przepływomierz cewki miałem podmienione i tak samo auto się zachowywało przepływomierz całkiem odłączyłem i również auto przy ok 3000-4500 obr/min nie miał mocy a jak delikatnie wciskałem gaz to wszystko było ok na moje oko jest coś z podciśnieniem do turbo ale nie wiem co przynajmniej tak mi się wydaje ??HELP Na benzynie i na gazie jest to samo.
maciej09 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 witam mialem podobny problem u mnie przerywal w zakresie 1500-2500 obr/min pomogla wymiana modulu zaplonu znajduje sie on na pokrywie filtra powietrza
Pio_p Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 postaram to podmienic z innego samochodu i dam znac chce jeszcze sprawdzic kata bo jest taki objaw na zimnym silniku ze dopuki sie nie nagrzeje to przerywa a puzniej jak sie wciska gaz na maksa to przerywa a jak delikatnie sie wciska to jest wszystko ok??
Dev Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam.Posiadam auto z silnikiem 1.8t AEB jak jadę spokojnie i nie wciskam gazu do dechy to samochód normalnie się zachowuje i przyśpiesza.Jeśli wcisnę gaz do dechy to zaczyna przerywać w zakresie obrotów 3000-4500.Miałem ostatnio problem z silnikiem jak był zimny i wymieniłem zawór DV i problemy zgineły. Co teraz sprawdzać?? sprawdz dolot pomiedzy filtrem a turbo, tam jest gdzies dziura na dwa palce
Rekomendowane odpowiedzi