Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieki panowie za info... wiec moze bede sie rozgladał za jakims zestawem 345mm +300mm... tylko boje sie kosztów ;p

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

koszty są porównywalne do 320, 288

Opublikowano

jakby ktos cos słyszał o takim kompleciku... to prosze o cynka na PW :)

Opublikowano

koszt kosztem, sproboj znalezc cos takiego, ja nie moge od jakiegos czasu znalezc nic na tyl (255 jarzma, 288 zaciski badz 300) zamiast 245 :confused4: :>

Opublikowano

to inna sprawa. Dorwać to jest dość ciężko

Opublikowano

chwile temu byla dyskusia o doborze tylnych tarcz do przednich i nikt nie potwierdzil sensowanie. jesli przod 320 to tyl 288, jesli przod 345 t tylko 300. ciezko znalaz 288 i 300. Ale czy ABS rzeczywiscie zgupieje jak przod bedzie 320 a tyl 300 ??

szukam tylu i trzeba bedzie brac co wpadnie w rece nie tracac czas. wiadomo im wieksza tarcza tym lepszy spowalniacz ale czy beda oba rozmiary wspolgraly ze soba ?

Opublikowano

Mam pytanie po co wam takie hamulce ? :shocked: Matko boska 340mm na przodie 300 na tyle w aucie ponizej 200ps ? To troche absurdalne :) Ale wasza kasa i widzimisie :) wdg mnie juz 312 na przodzie dobra tarcza i klocek wie wszystko czego potrzeba a 320 mm dwa tloki z dobra tarcza i klockiem to naprawde super.

Co do felg to liczy sie ET i BUDOWA felgi. np : mialem 17 " et 35 i nie weszly hamulce z S4, mam 16" et bodajze 45 i te same hamulce wchodza :)

Opublikowano

mnie się wydaje że może być kłopot z ABSem ale nie wiem.

Jechałem Leonem kumpla ze zmienionymi tylnymi hamulcami na większe .

Przed zmianą hamował tak sobie. Po zmianie może hamowało to lepiej ale dużo szybciej włączał się ABS a co za tym idzie ciężko było hamować na granicy przyczepności.[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2010, 17:03_________________________________________________

Mam pytanie po co wam takie hamulce ? :shocked: Matko boska 340mm na przodie 300 na tyle w aucie ponizej 200ps ? To troche absurdalne :) Ale wasza kasa i widzimisie :) wdg mnie juz 312 na przodzie dobra tarcza i klocek wie wszystko czego potrzeba a 320 mm dwa tloki z dobra tarcza i klockiem to naprawde super.

Co do felg to liczy sie ET i BUDOWA felgi. np : mialem 17 " et 35 i nie weszly hamulce z S4, mam 16" et bodajze 45 i te same hamulce wchodza :)

Choćby dlatego.

Przód 320mm ATE

tył 245mm ori

ham.jpg

Opublikowano

Jak d*pa jest za mocna to abs wlasnie bedzie tak swirowal. Tyl zacznie blokowac a przod ciagle bedzie mial przyczepnosc i mimo to abs zacznie przepuszczac.

siemian to ja nie wiem jak wy jezdzicie :polew:

Opublikowano

Powiem tak. Z mojego doświadczenia i przy mojej jezdzie:

hamulce 288/245 co drugi dzień mi w mieście tarcze świeciły przy troszke szybszej jezdzie.

hamulce 320/245 jak chciałem sobie troszke poszaleć to wtedy świeciły,

hamulce 345/245 nie na ch... żeby przegrzać przód, tył zdarza się że świeci.

Wymieniłem tył na 288 ale jeszcze nie jezdziłem. Zobaczymy co będzie

Opublikowano

chetnie taki tył 288 przytule bo i tak musze swoje ori wymienic,wiec za jednym razem bedzie swap na >>>

Opublikowano

troche absurdalne :) Ale wasza kasa i widzimisie :) wdg mnie juz 312 na przodzie dobra tarcza i klocek wie wszystko czego potrzeba a 320 mm dwa tloki z dobra tarcza i klockiem to naprawde super.

a jak myslisz ile 1700 Kg potrzeba na zatrzymanie sie ze 180 km/h do zera , bo ja mialem takie awaryjne hamowanie na 312 mm na niemieckiej autostradzie i wiecej tego bym nie chcial doswiadczyc.Wymienilem te hamulce dla wlasnego bezpiecznstwa , a nie dla mocy ktora mam pod maska bo uwazam ze moje bezpiecznstwo jest bezcenne.

Opublikowano

Nosb, parafrazując Twoją wypowiedź:

a po co Ci takie wielkie felgi? :shocked: Matko boska 19'' w 15 letnim aucie? Ale Twoja kasa i widzimisie :):decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Nie no żartuje. Ładnie się autko prezentuje :wink4:

Opublikowano

im mocniejsze hamulce tym większe bezpieczeństwo :good: :good:

też jestem zwolennikiem montowania jak najmocniejszych hamulców w aucie :wink4: :wink4:

oczywiście nalezy pamiętać również o dobrych oponach tj. o przyczepności

pamietać też należy jeszcze o jednej ważnej istotnej sprawie:

im większe hamulce tym większa masa nieresorowana i tym szybciej leca łozyska

i to co zawsze podkreslam, same średnice tarcz to nie wszystko

ważne są materiały z jakich zrobione są komponenty hamulcowe (klocki tarcze)

Siemian widze że jestes uparty :> :> :>

długo ciągnąłeś na 245 ale poszedłeś po rozum do głowy

i dopiero teraz poszedłeś w 345/288 :good: :good: :good: :good:

ale szukaj 300mm i wrzuć w końcu FDSP na przód :> :> :> :> :>

bo te klocki Ate które masz na przodzie zalatują trochę tandetą :wink4: :wink4: :wink4:

jak chcesz sprzedam Ci po kosztach te klocki na przód :> :> :>

Opublikowano

W sumie wiadomo ze im sprawniejsze hamulce tym lepiej ale jak tak dalej pojdzie to beda chlopaki do 1,6 montowac 345/300 :polew: Ja mam na przod 345 mm 6 tloczkow z porsche na tyl na razie seria ( na dniach wpadna 256 wentyle a potem 300 mm chyba ze od razu 300 wrzuce). Masy tez troche mam bo przeszlo 1600 kg a i mocy troszke wiec bardziej uzasadnione wydaja mi sie spore hamulce :)

Chodzi mi tylko o to ze wdg mnie w cywilnym aucie 320 na dwoch tloczkach z przodu i 256 na wentylu z tylu to wystarcza az zanadto. A jak sie za***prza ile wlezie to wiadomo ze 1,8 dwie paki poleci i bedzie problem zatrzymac :)

Opublikowano

Nosb-i zapodaj fotke, co?

cos mi tu smierdzi hamulcami od Sid-a :wink4: :wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano

Az tak wali ? Kurde antyperspirant o dupe obic :polew:

Są u mnie w temacie :wink4:

porsch.jpg

Opublikowano

jaki klocek idzie pod ten zacisk??????

podaj oznaczenie

wszystko podchodzi p&p czy trzeba cos zmieniać ????

Opublikowano

Na garazu mam klocki. Powierzchniowo kawal gnoja jakies 30% wiekszy niz klocki z S4 :) Zaraz tam chyba schodze znalesc jedna rzecz to lukne. Niby p&p do S4 i b6 w gore ( szerokosc mocowania) ale male przerobki konieczne. Tuleje centrujace w zacisk ( inna srednica sruby w porsche i S4 ) mocowanie weza elastycznego i dorabianie rurki miedzianej + szlifowanie zwrotnicy.

dsc00015ih.jpg

Opublikowano

podaj firme i oznaczenia bo bardzo jestem ciekawy