Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawosc to pierwszy stopien wiesz gdzie :tongue4:

TRW GDB1547 do cayenne 3,2 V6 i touaregow niby pod arcze 330mm a u mnie 345 ale pasuje ok.

http://www.motoneo.pl/t/z1/LUCGDB1547

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Opublikowano

No coz mi po nich jak mam nowe :) I nawet nei zalozone jeszcze :)

Opublikowano

kurcze nie wklejajcie takich zdjęć bo zaraz tutaj nie wytrzymam przed tym monitorem :decayed:

Przydałyby się takie hample ale za drogie dla mnie są.

Siemian widze że jestes uparty :> :> :>

długo ciągnąłeś na 245 ale poszedłeś po rozum do głowy

i dopiero teraz poszedłeś w 345/288 :good: :good: :good: :good:

ale szukaj 300mm i wrzuć w końcu FDSP na przód :> :> :> :> :>

bo te klocki Ate które masz na przodzie zalatują trochę tandetą :wink4: :wink4: :wink4:

jak chcesz sprzedam Ci po kosztach te klocki na przód :> :> :>

Z wymianą tyłu czekałem aż skończą mi się tarcze bo niecałe półtora roku temu kupowałem nowe i szkoda było wyrzucić.

Narazie dorwałem 288, jak znajde 300 w dobrej cenie to pewnie zmienie, choć ostatnio kruchutko z kasą.

A powiedz mi te klocki FDSP podejdą do tarcz ATE (chodzi o to czy nie będa za twarde/za miękkie)

Bo tarcze mam jeszcze całkiem całkiem (z pół roku pewnie jeszcze przejeżdzą), ale klocki, jak znam życie, za jakiś miesiąc powinny się skończyć...

Rzeczywiście uważasz że będzie taka róznica w hamowaniu?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nosb powiem Ci, że ten hamulec już robi wrażenie... :slina: :slina: :slina:

Opublikowano

teraz dało Ci do myslenia co? :polew: :polew: :polew:

tylko że koszta ponad dwa razy większe :confused4: :confused4:[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 10:17_________________________________________________Siemian jak bedziesz jeszcze tylko pół roku jezdził na tych tarczach

to nie warto wrzucać nowych klocków FDSP

klocki to pierwsza klasa, nie ma mozliwości aby "zaorały" Ci tarcze :good: :good: :good: :good:

ja jeżdze na nich juz kilka dobrych lat, tylko pozytywne odczucia :good: :good: :good: :good:

jedyny raz dałem sie skusić diabłu i kupiłem EBC RedStuff na perforowane Zimmermanny

do dzisiaj pluje sobie w twarz że to zrobiłem, tarcze nie wytrzymały 24tkm, :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3:

po tym przebiegu były zajezdzone jak pięty Jezusa :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

będzie bardzo dobrze jak zapodasz Otto Zimmermanny i klocek Ferodo DS Performance :good: :good:

podczas "normalnej" jazdy nie odczujesz żadnej róznicy

prawdziwa zabawa zaczyna sie jak bedziesz miał ostre awaryjne hamowanie :shocked: :shocked:

z tego co czytam to lubisz mocno "stopować" auto więc taki komplecik w pełni Cię zadowoli :good:

Nosb zapodał bardzo ciekawy zestaw z purchawki, ale tam klocek idzie na normalnej mieszance, co prawda róznica jest w powierzchni trącej klocka, jest wieksza i nie ma co tutaj dyskutowac odnośnie skuteczności tych hamulców :good:

Ty przy montażu FDSP nie bedziesz miał sie czego wstydzić :>

Opublikowano

teraz dało Ci do myslenia co? :polew: :polew: :polew:

tylko że koszta ponad dwa razy większe :confused4: :confused4:[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 10:17_________________________________________________Siemian jak bedziesz jeszcze tylko pół roku jezdził na tych tarczach

to nie warto wrzucać nowych klocków FDSP

klocki to pierwsza klasa, nie ma mozliwości aby "zaorały" Ci tarcze :good: :good: :good: :good:

ja jeżdze na nich juz kilka dobrych lat, tylko pozytywne odczucia :good: :good: :good: :good:

jedyny raz dałem sie skusić diabłu i kupiłem EBC RedStuff na perforowane Zimmermanny

do dzisiaj pluje sobie w twarz że to zrobiłem, tarcze nie wytrzymały 24tkm, :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3:

po tym przebiegu były zajezdzone jak pięty Jezusa :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

będzie bardzo dobrze jak zapodasz Otto Zimmermanny i klocek Ferodo DS Performance :good: :good:

podczas "normalnej" jazdy nie odczujesz żadnej róznicy podczas jazdy

prawdziwa zabawa zaczyna sie jak bedziesz miał ostre awaryjne hamowanie :shocked: :shocked:

z tego co czytam to lubisz mocno "stopować" auto więc taki komplecik w pełni Cię zadowoli :good:

Nosb zapodał bardzo ciekawy zestaw z purchawki, ale tam klocek idzie na normalnej mieszance, co prawda róznica jest w powierzchni trącej klocka, jest wieksza i nie ma co tutaj dyskutowac odnośnie skuteczności tych hamulców :good:

Ty przy montażu FDSP nie bedziesz miał sie czego wstydzić :>

tylko wiesz ja tarcze wymieniam co rok-półtora więc one są dopiero w jakiś 50% zurzyte.

Trzecie klocki mi się powoli kończą. W końcu zakładałem nowe tarcze jakoś pół roku temu...

Opublikowano

więc co zamierzasz Siemian ???

pomóc Ci w jakiś sposób ???

Opublikowano

no nie wiem. Wróce do tematu jak skończą mi się klocki z przodu... Może się skusze i spróbuje... :wink4:

Opublikowano

ok, czekam na inffo

klocki kurza sie na polce

Opublikowano

Ja zaraz ide przymierzac swoje lochy :decayed:

Opublikowano

powiem tak. Odebralem autko. Przejechałem się na obwodnice Bielska i musze powiedzieć że jest DUŻA róznica w hamowaniu.

Nie chciałem męczyć nowych tarcz i klocków, ale pare razy sobie "nacisnąłem". Czuć że auto hamuje 4 kołami. Efekt "płynięcia" występuje dużo później. Wcześniej było tak że w pewnym momencie koła traciły przyczepność i auto zaczynało płynąć (za duży nacisk na przód).

Aż boje się co będzie jak założe letnie kulasy... :decayed::naughty:

Opublikowano

a Ty chciałes do końca zycia jezdzic na 245mm tarczach :polew: :polew: :polew:

szukaj 300mm, poczujesz wówczas podczas hamowania jak auto sie "rozciąga" :polew: :polew:

Opublikowano

hehe, od początku byłem zdania że na tarczach 245 będe jezdził do koća życia... ale ich życia :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

cieszę sie ze zrozumiałes jak trudną prace wykonuja tylne hamulce

i z jaką zwiększona sktecznościa wiąze sie całośc

Opublikowano

ale ja nigdy w to niewątpiłem. :)

Poprostu zawsze pojawiały się jakieś ważniejsze wydatki.

Jak zakładałem 345 to potem przez 2 miesiące szukałem 300 na tył. Nie znalazłem wieć sprawe odpuściłem.

Opublikowano

cięzko jest znaleźć 288 czy 300, szukam szukam i nic. jakby ktos cos slyszal , chetnie sie nimi zainteresuje.

321mm juz na przodzie siedza i juz czuc roznice przy ostrym heblu, musze zrobic test z seria kolegi

Opublikowano

Ja na tyl pcham 300 :) Front sobie przymierzylem i malo roboty w sumie je zalozyc :) A 300 zdobyc moze i problem jak sie chce na latwizne isc :) Ja kupuje nowe tarcze + zaciski z pasiaka 4motion z tylu pod wentyl , adapter do mocowania i heja :hi:

Ile takie sensowne tarcze na tyl kosztuja ?

Opublikowano

bedziesz mial problem ze znalezieniem vent256mm na tyl

szukaj w katalogu TRW, numer moge podac Ci wieczorem, no chyba ze poszukasz na tym forum, wiem bo bylo juz