Opublikowano 18 Października 201015 l kiedy zmieniales plyn i przewody ? płyn przy ostatniej wymianie klocków czyli z 3-4 miesiace temu bo ostatnio mało jezdze. Przewody... hmmm chyba nie były wymieniane
Opublikowano 18 Października 201015 l sprawdz czy nie puchna, wymiana plynu powinna nastepowac po kazdym mocnym upaleniu hamulcow
Opublikowano 18 Października 201015 l sprawdz czy nie puchna, wymiana plynu powinna nastepowac po kazdym mocnym upaleniu hamulcow hmmm... no przecież nie będe co drugi dzień zmieniał płynu... :mysli:
Opublikowano 18 Października 201015 l siemian, zainwestuj poki co w przewody w oplocie i porzadne tarcze. nie pchalbym sie w heble od RS'a, chyba, ze masz za duzo kasy...
Opublikowano 18 Października 201015 l siemian, zainwestuj poki co w przewody w oplocie i porzadne tarcze. nie pchalbym sie w heble od RS'a, chyba, ze masz za duzo kasy... heh z kasą ostatnio średnio jak u większości chyba... No to chyba tak zrobie. Wymienie przewody na takie w stalowym oplocie, po zimie wymienie na lepsze tarcze (devastation- jakie??) i będe próbował....[br]Dopisany: 18 Październik 2010, 14:18_________________________________________________ dziewczyny kto zainteresowany na przewody hamlcowe w oplocie ? robimy na zamówienie i zbieramy pare osób żeby było taniej..cena na dzień dobry 270zł..im więcej osób tym będzie taniej zamówienia zbieram przez kilka dni potem działamy.. oczywiście cena za przód i tył..b6,b7 Adamooo ja jestem chętny, tyle że pytanie było do dziewczyn to zadaj teraz do mężczyzn to odpowiem
Opublikowano 18 Października 201015 l sprawdz czy nie puchna, wymiana plynu powinna nastepowac po kazdym mocnym upaleniu hamulcow hmmm... no przecież nie będe co drugi dzień zmieniał płynu... :mysli: i tutaj moze byc problem z hamowaniem, płyn dostaje po du...ie i tym samym przewody :mysli: na razie zmieniaj na oplot montuj na przód Otto Zimmermanny 345/30mm + Ferodo DS Performance FDS1629 :good: no i podstawowa sprawa szukaj tyłu 300/20mm :good: a jak i to rozpierd....isz wówczas pozostaje Ci komplet od RS-a :polew: :polew:
Opublikowano 18 Października 201015 l siemian, zainwestuj poki co w przewody w oplocie i porzadne tarcze. nie pchalbym sie w heble od RS'a, chyba, ze masz za duzo kasy... lub cegłówkę pod pedał gazu
Opublikowano 20 Października 201015 l witam kilka dni temu miałem wątpliwa przyjemnośc montazu klocków i tarcz Ate, co prawda nie do audi ale do auta grupy VAG przednie tarcze i zaciski były od S3-ki 345mm, niestety nie udało sie załatwic tylnych zacisków na 310mm tarcze musielismy zadowolic sie tarczami od skody oktavii RS 282mm ale nie o to tutaj chodzi gośc zazyczył sobie montaz takich właśnie komponentów stanowczo odmówiłem, argumentując ze to sie krzywi, piszczy, trzeszczy, wyje, pierdzi.... nie poskutkowało gośc sie uparł bo naczytał sie w fachowej literaturze (tak twierdził) jakie to bardzo dobre sa hamulce nie było wyjścia, wrzucilismy, a wygladało to tak: przód: tył: montaz był w zeszły poniedziałek, Koleś zrobił ok 800 km po tym wszystkim przyjechal do mnie z obrazona mina i stwierdził ze spierdol....em mu montaż wsiadłem do auta i sie kawałek przejechałem.... przy hamowaniu z 80km/h o mało mi rąk nie połamało gośc chciał abym mu zwrócił kase za tarcze i klocki, albo montował nowe do tego stwierdził ze montaz odbyl sie w sposób nieprawidłowy bo tarcze nie sa gładkie ale całe chropowate odmówiłem jakiejkolwiek reklamacyjnej pracy przy hamulcach facet wsciekły powiedział ze spotkamy sie w sądzie wsiadł w auto i odjechał bo tym wszystkim co usłyszałem krew mnie zalała ocene pozostawiam Kolegom
Opublikowano 20 Października 201015 l no czyli era Ate dobiegła definitywnie końca... Dobrze wiedzieć. Czas zmienić producenta...
Opublikowano 20 Października 201015 l szczerze mówiąc to nie wiem dlaczego tak sie dzieje miesiac temu montowałem tarcze i klocki Ate do renault megan gośc zrobił 3000km i zrobiła sie masakra, tak napierda....ło ze nie mozna było zapanowac nad kierownicą po wymianie na Bosch-a cisza i spokój Fota uwzglednił reklamacje i oddał kase, reklamacji musza miec tysiace i nic sobie z tego nie robią ostatnio z ciekawosci poszedłem na szkolenie Ate, gosc od Foty chyba z centrali powiedział wiele ciekawych rzeczy potem zaczeły sie pytania, takie i inne, zwykle techniczne ja tez zadałem jedno pytanie na które gośc przewrócił oczyma, i nie odpowiedział a brzmiało tak: ... dlaczego te Wasze cudowne tarcze gną sie jak papier i jest tyle reklamacji...?
Opublikowano 20 Października 201015 l Moze Pan nie dotarl porzadnie tarcz :gwizdanie: ja dotarłem a mam całe krzywe... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: