Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moga byc

oslony zostaja stare

jakie masz fele ?

Opublikowano

Zwykle 15"

Opublikowano

To zapomnij o większych hamulcach. Minimum 16 i to nie wszystkie.

Opublikowano

Wiem kolego że w 15" tego nie wsadze. Chcę kupić felgi 16" biedronki bo tak w tym temacie jest ze pasują lub felgi z ET 42. Kalkuluje ile ten mod wyniesie czy się zamknie w 2-2,5k.

Opublikowano

Ale wy macie problemy.

Proste pytanie, czy na 312/255 do jazdy na mieście "ostrej" styknie? będzie duża róznica w porównaniu do 320/288, jest sens inwestować skoro 90% jeżdze po mieście?

próbujesz porównywac dwa zupełnie inne zestawy

dla laika jest to 312/255 vs. 320/288

czyli 8mm z przodu i aż 33 mm z tyłu

a dla mnie jest jest to 312/25-245/10 i 320/30-288/12

czyli jest ogromna róznica w pojemnoości cieplnej tych dwóch zestawów

wystarczy że wezmiesz do reki 312 i 320mm róznica jest kolosalna

wiec sie nie zastanawiaj tylko pakuj 320/288 bo 312/255 jest "prawie" dobre ale do A3 a nie A4

i o to mi chodziło thx

Opublikowano

Wiem kolego że w 15" tego nie wsadze. Chcę kupić felgi 16" biedronki bo tak w tym temacie jest ze pasują lub felgi z ET 42. Kalkuluje ile ten mod wyniesie czy się zamknie w 2-2,5k.

Spokojnie jeszcze Ci zostanie

moge Ci ogarnac SWAP na przod

komplet p&p

Opublikowano

Tomek z tarcz zostało ładnie bo ok 30.5mm :wink:

Ostatnio podjechałem do jednego tokarza,chciałem mu zostawić piasty do przetoczenia to zjechał mnie jak gówniarza:

'Panie ja panu tego nie zrobie nikt mądry sie tego nie podejmie,piasta będzie krzywa i będą takie bicia ze pan popamięta"

Pytam sie dlaczego to mi powiedział ze tokarka nie weźmie mu równo a tam musi być bez błedu.

Podziękowałem i spierdzielałem stamtąd bo dużo nie brakowało a ukamienowałby mnie za herezje :facepalm::facepalm::facepalm:

Po świętach szukam kogoś kto ma wiecej rozumu :decayed:

Opublikowano

Koledzy potrzebuje kupić klocki w przyzwoitej cenie do zacisku czterotłoczkowego brembo z q5 z tarczą 320. Będzie to pracować z ori tarczą 320 w b7. Nie znalazłem nic poza brembo http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-trw-przod-audi-q5-12-gdb2022-i5815964894.htmli trw. jest sens któreś brać czy lepiej jakieś droższe?

czy blacha która je dociska jest w zestawie? jak nie to gdzie mogę ją znaleść?

Opublikowano

Koledzy potrzebuje kupić klocki w przyzwoitej cenie do zacisku czterotłoczkowego brembo z q5 z tarczą 320. Będzie to pracować z ori tarczą 320 w b7. Nie znalazłem nic poza brembo http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-trw-przod-audi-q5-12-gdb2022-i5815964894.htmli trw. jest sens któreś brać czy lepiej jakieś droższe?

Napisz do kolegi Wandej lub zadzwoń do Dev'a

Opublikowano

Wes

Ostatnio podjechałem do jednego tokarza,chciałem mu zostawić piasty do przetoczenia to zjechał mnie jak gówniarza:

'Panie ja panu tego nie zrobie nikt mądry sie tego nie podejmie,piasta będzie krzywa i będą takie bicia ze pan popamięta"

Pytam sie dlaczego to mi powiedział ze tokarka nie weźmie mu równo a tam musi być bez błedu.

Podziękowałem i spierdzielałem stamtąd bo dużo nie brakowało a ukamienowałby mnie za herezje :facepalm::facepalm::facepalm:

Lepiej kup nowa piaste, za przetoczenie dobry tokarz bierze 60-80zl, szanse ze zostanie to skopane stawiam 50/50. Piasta nowa kosztuje ile 150zl, a masz pewnosc ze bedzie dobrze.
Opublikowano

Lepszym wyborem będą raczej Ferodo FDB1877

Tarcze pasują, można je trochę stoczyc ze średnicy coby nie było wielkiego rantu. Ja zbierałem 1,1mm z promienia (średnica mniejsza o 2,2mm) i nawet ładnie to wygląda.

Opublikowano

Wes

Lepiej kup nowa piaste, za przetoczenie dobry tokarz bierze 60-80zl, szanse ze zostanie to skopane stawiam 50/50. Piasta nowa kosztuje ile 150zl, a masz pewnosc ze bedzie dobrze.

W sumie masz racje ale czy te zamienniki dają rady???

Tokarzy mam sprawdzonych ale zawalonych robota sam juz nie wiem.

Opublikowano

Napisano dziś, 12:59

poloaudi, dnia 20 Gru 2015 - 12:09, napisał:snapback.png

Koledzy potrzebuje kupić klocki w przyzwoitej cenie do zacisku czterotłoczkowego brembo z q5 z tarczą 320. Będzie to pracować z ori tarczą 320 w b7. Nie znalazłem nic poza brembo KLOCKI HAMULCOWE TRW PRZĂD AUDI Q5 12- GDB2022 (5815964894) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.i trw. jest sens któreś brać czy lepiej jakieś droższe?

Lepszym wyborem będą raczej Ferodo FDB1877

Tarcze pasują, można je trochę stoczyc ze średnicy coby nie było wielkiego rantu. Ja zbierałem 1,1mm z promienia (średnica mniejsza o 2,2mm) i nawet ładnie to wygląda.

Ok ja szukałem do q5 może dlatego. Jesteś pewny że będą pasować, bo jak tak to już je biorę :)

Powiedz mi jeszcze jak z tą blaszką nad klockami, bo jej nie mam. Jest w komplecie?

Opublikowano

W sprawie tych klocków odezwij sie np. do Wandej'a, raczej nie będziesz stratny ;)

Klocki będą pasowac, blaszki raczej nie ma, ale nie jestem pewny. Poczekaj, a ktoś pewnie poratuje jej numerem w zamienniku.

Opublikowano

Wez to spakuj i wyslij do mnie to Ci ogarne

Opublikowano

Zadzwonię jutro na spokojnie podadamy.

Jak możesz sprawdź po wiele byś miał klocek do tego zestawy :wink:

Opublikowano

Dostaniesz po kosztach

Opublikowano

Ostatnio zrobielem zestaw pasujacy do a4, seryjny kibelek 345x30 i jednotloczek zostal zastapiony 350x32 i 6 tloczkiem, problem fadingu rozwiazany:) mozna oceniac estetyka bo juz tu mi koledzy powiedzieli ze 6 tloczek nie hamuje wcale:)

2436abf89983.jpg

A tu skonczona ostatnio ciekawostka starsza audiczka, ktos wie jaka?

039b0864a607.jpg

35df4264ed35.jpg

Opublikowano

Moja pierwsza myśl : B4 :decayed:.

Co tam wstawiłeś ciekawego? :)