Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Beyer raczej heble dostosowane sa do 3 rzeczy:

- masy

- mocy

- marketingu i ksiegowosci - w ibizie cupra 6L montowali 4 tloczek Ap racing za doplata na tarczy 312x25, w s4 jednotlok na 345, phaeton mial np jako flagowa wersja 8 tloczkowe brembo w wyzszych wersjach silnikowych i nie dlatego ze tak wychodzilo z wyliczen tylko z uwagi na to ze model wizytowka vw mial byc, cos lepszego i bardziej luksusowego, 6 tloczek jest w ciezszych suv np porsche cayenne, range rover sport, wszystko raczej extra paid niz w serii. Np w touaregu sa tez zaciski dobre 4 tloczkowe 46/46 mm tloczki i te naprawde olbrzymia sila nacisku, wieksza jak w 6 tloczku, ale wyglad juz nie ten i za 6 tloczkowe doplata:)

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dokladnie, 4tlok z touarega to chyba najwiekszy 4tlok montowany w autach osobowych, przynajmniej wiekszego nie widzialem jeszcze

Opublikowano

Tylko akurat ten 4 tlok 46/46 ma wade fabryczna dot. pokrycia tloczkow, ale mozna wymienic na zestaw naprawczy i jest git

Opublikowano

Wywalam ori tloczki i wrzucam z nierdzewki.

Opublikowano

Tominator, ja się skłaniam ku teorii, że wraz z osiągami auta zmienia się styl prowadzenia (częste czerpanie fun-u z jazdy), a przynajmniej fabryka tak zakłada (bo nikt nikomu nie zabroni jeździć jak emeryt nawet w R8 :D ) czemu towarzyszą większe obciążenia mechaniczne i termiczne. Z tego powodu S4 ma chociażby większą chłodnicę płynu wspomagania układu kierowniczego, a RS4 ma ją jeszcze bardziej wyczesaną... a przecież przód auta nie jest jakoś drastycznie cięższy w porównaniu do np. V6 3.0 (bodaj 30-40kg różnicy), a w którym jest tylko rurka przypominająca grzałkę w zmywarce :P

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Koledzy pomóżcie jaki zestaw montażowy będzie pasował do tych zacisków brembo Audi Q5 lift 2015r http://imgur.com/a/jRKlF

Przejżałem już wszystkie grafiki w googlach i nic. Chodzi o tą blachę i bolce (szpilki) do klocków

Edytowane przez poloaudi

Opublikowano

dokladnie, 4tlok z touarega to chyba najwiekszy 4tlok montowany w autach osobowych, przynajmniej wiekszego nie widzialem jeszcze

miałem ten 4 tłok w audi 80 zamotowany i jest mega chociaż do hamulców z RS4 nie ma go co porównywać

Opublikowano

bo srednica tarcz jest rownie wazna, porownujac 330mm i 365 z rsa jest to przepasc, gdybys taki 4tlok zalozyl na ta sama tarcze rsa to az takiej roznicy by nie bylo

Opublikowano

bo srednica tarcz jest rownie wazna, porownujac 330mm i 365 z rsa jest to przepasc, gdybys taki 4tlok zalozyl na ta sama tarcze rsa to az takiej roznicy by nie bylo

u mnie ten 4 tłok chodził na tarczy 345

do tego A80 było lżejsze od RSa o jakieś 300kg i rzadko kiedy hamowało z 200km/h a RS z 200km/h hamuje co chwila. :D

zacisk 8 tłok ten stosowany w audi jest dużo lepszy od 4 tłoka (46mm) co nie zmienia faktu, że to też bardzo mocny hebel

Edytowane przez julekF1

Opublikowano

jest mimo wszystko wiekszy, odprowadza wiecej ciepla no i powierzchnia klockow jest tez wieksza dlatego nei ma sie co dziwic :)

Opublikowano

To teraz ja Was pomęczę moim problemem/pytaniem.

A6 C5, na tylnej osi ( FWD ), komplet stockowych hamulców to 245/10, takie same jak w przypadku A4 B6, sprawdziłem w ETCE ( jak się mylę poprawcie mnie )

Czy na tylną belkę do C5, podejdzie zestaw 288/12 z A4 B7 bez większego rezania ??

Edytowane przez e9matic

Opublikowano

u mnie ten 4 tłok chodził na tarczy 345

do tego A80 było lżejsze od RSa o jakieś 300kg i rzadko kiedy hamowało z 200km/h a RS z 200km/h hamuje co chwila. :D

zacisk 8 tłok ten stosowany w audi jest dużo lepszy od 4 tłoka (46mm) co nie zmienia faktu, że to też bardzo mocny hebel

pamiętaj że skuteczność hamulców nie zalezy tylko od samych hamulców, ale też od konstrukcji zawieszenia, stanu i jakości amortyzatorów, stabilizatorów, ułożenia zacisku.. nie porównywałbym RS4 B7 do audi 80 :P

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

Heble z nowego RS-a (jak wyjdzie) to będzie dopiero kosmos, skoro w najnowszej S4 B9 będzie siedział seryjnie wielotłoczek... chyba, że poszli w fabryce po rozum do głowy i ogarnęli się z tym pchaniem do takiej fury jednotłoka (jak to niektórzy uważają)...a w RS-ie będzie to co było :wink:

Zwykłe wersje (te mocniejsze) z tego co widzę w ETCE i na filmikach na YT też dostaną wielotłoczkowe zaciski :hi:
Gama gratów do swapu na pewno się poszerzy :D

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Koledzy pomóżcie jaki zestaw montażowy będzie pasował do tych zacisków brembo Audi Q5 lift 2015r http://imgur.com/a/jRKlF

Przejżałem już wszystkie grafiki w googlach i nic. Chodzi o tą blachę i bolce (szpilki) do klocków

Ponawiam pytanie chłopaki pomożecie ?

Opublikowano

Wrzuc sobie nr z ETKI w google to znajdzies. Ale moze wystepowac to tylko w oryginale.

Opublikowano

Szybkie pytanie.
Jakie są numer tarcz osłonowych przednich pod swapa na s4 b6(345/300) ?

8E0 615 311C
8E0 615 312C

?

Czy wychodziły jakieś inne? czy te muszą pasować do a4 b6?

Opublikowano

Beda pasowac

Opublikowano

a na tył jakie ?

Opublikowano

np 4F0615611

4F0615612

Opublikowano

np 4F0615611

4F0615612

ale nie podejda P&P

trzeba dac od 288mm, pasuja idealnie

8E0 615 611 Q

8E0 615 612 Q

Ponawiam pytanie chłopaki pomożecie ?

8R0 698 269 (A)