Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprzedaj stalowki, doloz 2 stowy i kup najtansze alu wyjdzie cie tyle samo co komplet dystansow

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

szukaj biedronek 16 et42 ,ceny zaczynają się od 500zł i wchodzą na 320

Opublikowano

Pewnie mnie ktoś wyśmieje ale jakoś na zimę lubie stal bo Alu w zimie wieje burzuja a ja jestem skromny chłopak :P na prawdę nikt nie zakładał dystansu w takim przypadku?

Opublikowano

nie te czasy ,że alu w zimę to luksus ,a biedry masz tańsze niż stal + dystans

Opublikowano

Oki no nic jeszcze pomyślę, teraz załoze niedługo letnie kapcie, to zimowkami poczekam do zimy :)

Opublikowano

Śmiało kupuj biedrony....ja mialem u siebie. Komplet 500 zł w dobrym stanie. Na zacisk 320 wchodzą bez obaw.

Opublikowano

Panowie w temacie hamulców jestem zielony więc nie gnojcie mnie od razu :decayed: chciałbym w swojej A4-ce zmienić przednie hamulce i wybór wpadł na 320mm, powiedzcie mi czy ten rozmiar do naszych aut pasuje jedynie od modelu B6/B7? Czy można coś takiego dokupić również od A6?

Czy praktykuje się coś takiego jak zakup używanych zestawów np z allegro i ich instalacja czy jednak zalecana jest wymiana przy takim modzie tarcz i klocków?

Sory za laickie pytania ale już mam kilkanaście stron tego wątku za sobą a daklej nie wiem jak do tego podejść.... :kwasny:

Opublikowano

Generalnie tarcze i klocki kup nowe... używane są już najczęściej w połowie zużyte (optymistyczny wariant) a bywa, że tarcze są dodatkowo zwichrowane. Szlif bywa często nieopłacalny. Nie patrz na to, że ktoś oryginały sprzedaje, na rynku jest sporo dobrych jakościowo zamienników w przyzwoitej cenie.

Chyba, że chcesz jeszcze tylko trochę autem polatać i już jeździsz z karteczką "SPRZEDAM" na bocznych szybach :D:wink:

Mówię to z doświadczenia, wydałem kasę na szlif a dwa tyg. później zamontowałem nowe klocki i tarcze :P

Tylne ori tarcze jedynie zostawiłem, bo są w naprawdę extra stanie.

Opublikowano

Dzięki kolego za szybką i rzeczową odpowiedź w takim razie skompletuje sobie wszystko tak jak powinno być czyli na nowych tarczach i klockach.

Jeżeli chodzi o zaciski i jarzma to pasują one tylko od a4 b6/7?czy jest możliwość zastąpienia ich innymi np z a6?

Opublikowano

Było już o tym. Przewertuj ostatnie 10 stron, może mniej...

Opublikowano

zadzwoń do kolegi Dev pewnie ma cały komplet 320mm

Opublikowano

Witam, założyłem 320mm i dziś po małym palowaniu z zaciskow wydobywa się dziwny dźwięk podczas wciskania pedału hamulca filmik YT poniżej

Dodam że dźwięk pojawia się gdy zrobi się opór i na sile cisne wtedy jest taki dźwięk jakby się coś rozprezalo.... ktoś miał taki przypadek?

Może kolega DEV się wypowie z góry dzięki

Opublikowano

Cos zle poskladane

Opublikowano

Hamulce odpwietrzone hamują ok, te prowadnice wyczyszczone wloknina i nasmarowane... była cisza zero skrzypienia, ale przy palowaniu jakiś dziadziu wymusił i z 140 zrobiło się 50kmh, po tym incydencie pojawił się taki dźwięk jak na filmie..

Chyba ze ten smar wyparowal bo z góry mowie ze nie był to smar przeznaczony do zaciskow

Edytowane przez kubix9417

Opublikowano

Może wyjmij prowadnice i wytrzyj ,ja niczym nigdy nie smarowałem przednich prowadnic,bo nawet ich się nie smaruje i problemów nie było i nie ma

Opublikowano

Rozbiore to w wtorek albo jak się wkurze to dziś... ja dawałem zawsze troszkę ale na te trzpienie wkręcone w jarzmo.. ale może dam jeszcze na prowadnice

Opublikowano

Jak chcesz 2 tyg temu zmieniałem tarcze i klocki ,nic nie smarowałem i jest ok

Opublikowano

Rozbiore to w wtorek albo jak się wkurze to dziś... ja dawałem zawsze troszkę ale na te trzpienie wkręcone w jarzmo.. ale może dam jeszcze na prowadnice

Na prowadnice nie daje sie smaru. Maja byc suche i czyste.

Opublikowano

Dziwna sytuacja bo przychodzę do auta po kilku godz i zero skrzypienia, dojechałem do domu jakieś 10km i juz słychać było. Czyli po nagrzaniu coś tam zaczyna skrzypieć.. rozbiore to w wtorek i wyczyszcze niby przed malowaniem zabezpieczylem te prowadnice klocka ale może coś przeoczyłem..