Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

465b38c865c2030bm.jpg

0da3b7a6ced3c7c2m.jpg

2da347f7ce878861m.jpg

Jeszcze nie rozbierałem,ale oprócz tego co widać to prawdopodobnie pompa wspomagania,poduszki silnika(drążek biegów zablokowany,płyn chłodniczy jest wspomagania też),pęknięta szyba, intercooler, wisko(chłodnica wygieła wiatrak i popchnęła silnik).Wstępnie części bez Airbagów to 2500 tyś same części :gwizdanie: ale poduszki chciałbym mieć bo dzięki nim moją żonę w 5 miesiącu ciąży boli tylko nos i ma krwiaka na nodze :no::tongue4:

Teraz pytanie do obeznanych w temacie: Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Za 700 funtów afn w avancie powinienem znaleźć. Czy wszystko z przodu oprócz lamp jest tak samo?

Proszę o konkretne odpowiedzi

Więcej info jak rozbiorę(powycinam-raczej) przód :>

Opublikowano

Ja bym się pokusił o anglika. Zobacz na to z innej strony: bierzesz do siebie co potrzebujesz, a reszta na alledrogo. Jeśli dobrze pójdzie to może być tak, że te części które potrzebujesz, wyjdą Ci za darmo.

Różne od europejczyka są: lampy, deska, boczki drzwi, maglownica, pedały, licznik, dmuchawy (te pod deską), nie wiem czy przypadkiem komputer też nie jest po drugiej stronie na podszybiu, jeśli tak to podszybie inne, obudowa komputera i instalacja może się różnić długościami. Jeśli się mylę lub o czyms zapomniałem to niech mnie ktoś poprawi.

Opublikowano

dokładnie kup Anglika.reszta forum lub aledrogo. :good:

Opublikowano

Dzięki Panowie :> Szukam już na angielskich stronach,ale ciężko znaleźć diesla za 500 600 funtów :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie! Jak ja mam 110 ps i klimatyzację, to czy kupując 90 ps bez klimy to czy wsadzę później chłodnicę klimy?

Opublikowano

mysle ze bezproblemowo.. ale najlepiej szukaj czegos z klima, pozniej dochodza czesci,wentylatory,zaraz jakis przewod klimy..nazbiera sie, jak pozniej masz szukac czesci to poco angol.. szukaj z klima,przekladaj wszystko,reszta na graty albo dobry zapas czesci..

Opublikowano

I co będziesz ściągał sobie anglika? Ja ostatnio chciałem sobie kupić auto na części znalazłem tam za 500f ale trzeba było by zapłacić tax 120f za 6mies, niby później zwracają niewykorzystany ale pewności nie ma i ubezpieczenie ok 10f/dzień, dodatkowo lot w jedną strone z 800zł i powrót w moim przypadku 1500zł na bene. Jak narazie odpuściłem zakup auta z anglii chyba że auto jest w Polsce, zbyt dużo formalności.

Opublikowano

opisze Ci mój przypadek

kupiłem mega zadbanego passata b5 afn 99 rok za smieszne pieniadze, wersja EU z uszkodzonym automatem,

decyzja skrzynia do wymiany na maual

na alledrogo i szrotach koszt części ok 1500zł

zacząłem szukać anglika i tak mi się trafiło, że niedaleko mnie koleś miał angola

passat angol bez zderzaka, błotników i pasa przedniego, oraz na kołach "na sztukę aby były" jest 100% kompletny i sprawny z 98 roku

kupiłem po dużem targowaniu za 2000 zł plus 50zł laweta

także szukaj angola, napewno wyjdziesz na tym do przodu

Opublikowano

wez pod uwage ze pod maska w angolu cale podszybie jest odwrotnie, czyli pucha ECU, serwo i kilka innych rzeczy