Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Najlepszy silnik pod gaz..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 1.8T troszkę się najeździsz bo mało ich a w Q to już w ogóle. No i cena za jaką chcesz kupić też taka sobie.

Opublikowano

Witam

Kolego scyzor ja tam tez polecam 1.8T to mój już 2 taki silnik :) i jestem zadowolony i to bardzo a tym ze turbina ci padnie to nie patrz na to bo tak najczesciej mówią osoby które nie jeżdz takimi samochodami tak jak ze skrzyniami automat. kto wsiadł w automat to już zostaje no ja jeszcze nie miałem :((

idąc tym tropem kup sobie auto bez kilmy to ci sie klima nie zaepsuje ale czy to warto ???? ok koniec tych wywodów :)) polecam 1.8 T :)))

pozdrawiam.

Opublikowano

Panowie ale zapomnieliscie jeszcze o padajacych cewkach w 1,8T i potrzebie wymiany swiec na irydowe pod lpg. Ja wybralem v6 i tez nie zaluje w tym silniku nie ma co sie zepsuc i dotego dzwiek silnika. Z wad to eksploatacja jest ciut drozsza i rozrzad. A spalanie w trasie mi spada do okolo 11-12.5 l niestety moc kusi. Ja bym patrzyl na stan auta i wyposarzenie

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Na cewki była akcja serwisowa i wymienili mi wszystkie 4 także.... Większość jeździ na wymienionych a jak nie to przy zakupie łatwo i szybko można sprawdzić jakie są. Ze świecami poleciałeś....

Opublikowano

Informacja jest od gazownika znającego się na robocie. W silnikach turbodoladowany powinno stosować jednoelekrodowa przy lpg. Popatrz se na youtobe jak wygląda iskra na dwu elektrodowej. Sam miałem taki dylemat i teraz wiem że popełniłem błąd wkładając oryginalną dwu. elekt.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

JA sprawdzałem świece i mam na nich jeszcze ori znaczek i jest jednoelektrodowa...

Opublikowano

ja u siebie posiadam świece jednoelektrodowe

Opublikowano

Panowie

Powinno się stosować świece, takie jakie przewidział producent samochodu, bez względu na źródło paliwa: PB95 lub LPG.

Opublikowano

Ja polecam 1.8T. Będziesz zadowolony i to bardzo. Co do awaryjności to na pewno jest to lepsza jednostka niż 2.0. A koszty utrzymania może nieco wyższe ale silnik pod względem konstrukcyjnym jest o niebo lepszy. No i turbo :kox:

Opublikowano

szczerze tez polecam ten silnik fajnie sie zbniera

tylko kolego uwazaj na turbinke bo nie jeden szybko ja wykancza . czyli chlodzenie .

ja mam na sekwencji kme i powiem ci szczerze ze jestem zadowolony 10 dni temu jakos tak robilem regulacje gazu i teraz jestem zadowolony wczoraj wrocilem ze szczecina i w 5 osob bez bagazu na trasie tak do 140-150 km/h spalil mi 10.2l gazu

a jak spowrotem jechalem z e szczecina do lodzi w 2 osoby to 9.1 l gazu po miescie jak nie butuje to tak 13 l a jak do konca sie leci to wiecej jak 16 nie wziela mi nigdy .

tylko jeden minus w moim aucie ?? brak 4 łapek :( oraz aluminiowe zawieszenie :P

Opublikowano

Tylko i wyłącznie 1.8t miałem wcześniej 2l benzynę paliła 12l gazu zmieniłem na 1.8t i takie samo spalanie dodam tylko że to bex czyli 190kucyków nie ma problemu ubywania oleju szybciej łapie temperaturę pracy czyli wcześniejsze przełączenie na lpg czyli tańsza jazda :>

I najważniejsze inni kierowcy zastanawiają się czy wyprzedzać czy jednak nie :polew:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

trochę się nie odzywałem a autko zakupione 2 tygodnie temu..

i wybór padł na ..... 1.8t AVJ...

auto jest na rocznej instalacji gazowej BRC..

podczas jazdy banan nie schodzi mi z gęby, mógł bym jeździć non stop..

jak na razie po przejechaniu 1000 km nie żałuję ani trochę wyboru..

pali ok.11 l gazu przy jeździe pół na pół miasto/trasa, ale na trasie też bez oszczędzania..hehe..

dzięki wszystkim aktywnym w temacie, niedługo pewnie będzie galeria nowego cacka..

Opublikowano

Bardzo dobry wybór:kox:

Opublikowano

a jak przejechałem 100tys na silniku 1,6 i jeszcze jeździł :)

Opublikowano

słuchajcie a jak to jest z komputerem pokładowym przy LPG? nie znalazłem nigdzie a mnie to interesuje. Może głupie pytanie (nigdy nie jezdzilem na LPG wiec wybaczcie). Pokazuje aktualne spalanie i reszte? tzn chodzi mi o gaz, czy tylko benzyne?

Opublikowano
  • Autor
słuchajcie a jak to jest z komputerem pokładowym przy LPG? nie znalazłem nigdzie a mnie to interesuje. Może głupie pytanie (nigdy nie jezdzilem na LPG wiec wybaczcie). Pokazuje aktualne spalanie i reszte? tzn chodzi mi o gaz, czy tylko benzyne?

komputer pokazuje spalanie na benzynie, przynajmniej u mnie tak jest..

a od poziomu gazu w butli jest oddzielny wskaźnik..

Opublikowano

Kolego do średniego spalania jakie pokazuje komp.pokładowy dodaj 1,5l i powinno Ci wyjść średnie spalanie gazu mniej więcej tak to wygląda.

Opublikowano

rozumiem, dzieki za wyjaśnienia :)