xXxBlondynekxXx Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Witam Witam dziś chciałem sprawdzić stan oleju w moim audi a4 b5 1.6 1995 lpg rok więc wyciągam bagnet no i patrze jest wszystko wporządku tak jak było tak i jest ale tak patrze sobie na ten silnik i zauważyłem że tak ciutek ubyło płynu chłodniczego ale to dosłownie bardzo mało może ze 2 milimetry ciutek dosłownie a i tak z ciekawości odkręciłem korek od wlewu oleju a tu mi się ukazała jakaś dziwna maź taka jakby żółta co to może być tego przyczyno że ta maź się tam znalazła ???
Mariot Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 a to dlatego ze zima i pewnie krotkie trasy robione...
AndrzejAj3 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 to się nie dzieje tak czasami jak jest uszczelka pod głowicą wydmuchana ?
xXxBlondynekxXx Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 No krótkie trasy właśnie 10 km mam do szkoły i codziennie muszę jeździć to dlatego ??
AndrzejAj3 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 nie masz w sumie czym się przejmować (jak na razie) ja w poprzednim aucie (corsie B 1.4) miałem to samo i nic się nie działo
xXxBlondynekxXx Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Opublikowano 24 Lutego 2012 AA no to ok a myślałem już że to naprawde trzeba się martwić tym
hubtychy Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 Weź przegoń ayto na dłuższej trasie tak żeby silnik zdążył się porządnie nagrzać i nalot na korku oleju powinien zniknąć.Jeżeli tak się nie stanie to możesz zacząć się martwić. W 99% przypadków nalot na korku wlewu oleju to efekt niedogrzania silnika.
variocustoms Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 hubtychy masz pewnie rację, ja nie w Audi ale w Fordzie miałem dosłownie tak samo, cieplej się zrobiło i osadu nie ma
Yoghurt Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 jak bedzie ubywalo plynu chlodniczego no to oznacza walnieta uszczelke pod glowica. w takich przypadkach plyn miesza sie z olejem i wtedy stad taka dziwna maz na korku. ale jesli plynu nie ubywa to w taka pogode jak teraz rowniez taka maz moze sie pojawiac
OTom Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 u mnie to samo było, jak krótkie trasy robiłem. Nie masz się co martwić.
xXxBlondynekxXx Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Opublikowano 6 Marca 2012 Robiłem teraz dłuższe trasy i osad znika więc jest ok
15lolo Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 przyopserwuj czy stan płynu chłodniczego sie nie zmiejsza/:P
majkel20 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 przyopserwuj czy stan płynu chłodniczego sie nie zmiejsza/:P "przyopserwuj" słownik ortograficzny
freezblock Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 W corsie miałem to samo za pierwszym razem poszła uszczelka pod głowicą, po jakims czasie okazało sie ze znowu pojawiło sie "masło" pod okorkiem, ale jak juz sie ciepło zrobiło wszystko zniknelo.
klopsik1234 Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 witam mam to samo sciaglem pokrywe i wszystko ok uszczelki pod pokrywa popekane
Rekomendowane odpowiedzi