Langista Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Pewnie odma do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swIP Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 1. Krzywki pompowtrysków wszystkie 4 sztuki są płaskie na krawędziach... Chyba tak nie powinno być? 2. Krzywki popychaczy wydechowych i ssących są ok. 3. Odma jest nowa oryginalna. 4. Broki 4 sztuki na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swIP Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) U mnie tema rozwiązany. Okazało się, że wykręciła się śruba wieszaka sprężynowego. Dałem mocny klej do gwintów i mam nadzieję, że już się nie odkręci Przestało buczeć. Widocznie pucha DPFa przebosiła drgania z silnika. Edytowane 3 Kwietnia przez swIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exilius Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Pod 1.9tdi AVF podejdzie wałek z passata b6 1.9tdi/ 2.0tdi z dpf ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja W dniu 26.05.2024 o 10:00, Exilius napisał(a): Pod 1.9tdi AVF podejdzie wałek z passata b6 1.9tdi/ 2.0tdi z dpf ? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnu Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Panowie silnik 1.9 TDI AVF podpowie ktoś czy tak ma być, generalnie wydech sprawdzony na szczelność i pleciona niby ok, dalej zamocowana puszka filtra bo nie była przykręcona do błotnika. Po zabiegu puszki jakby ustało wszystko na wolnych obrotach nic nie dudni i nie stuka, problem w tym że jak jadę to buczy z niewiadomo jakich przyczyn i pytanie co dalej sprawdzać ? Czy w przypadku zdjęcia górnej rury od obudowy filtra na buczeć głośniej, to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnu Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Sprawdziłem jeszcze raz wszystko filtr siedzi, dobrze, obudowa również. Objawy to dudnienie w puszce filtra powietrza, poza tym auto pracuje równo, nie wydaje metalicznych dźwięków. Udało mi się ustalić że dudnienie ustępuje po przymknięciu klapki przy Zaworze EGR? Jest to jednoznaczne z uszkodzonym wałkiem i szklankami ?w tym kierunku uderzać? VID_20240630_145057403.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swIP Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 8 godzin temu, Johnu napisał(a): Udało mi się ustalić że dudnienie ustępuje po przymknięciu klapki przy Zaworze EGR? Jest to jednoznaczne z uszkodzonym wałkiem i szklankami ?w tym kierunku uderzać? Nie. Jak Ci się chce to zdejmij pokrywę zaworów i sprawdź wałek. U mnie jest igła i też buczy/dudni trochę. Ale mam to gdzieś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnu Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 6 godzin temu, swIP napisał(a): Nie. Jak Ci się chce to zdejmij pokrywę zaworów i sprawdź wałek. U mnie jest igła i też buczy/dudni trochę. Ale mam to gdzieś. No właśnie pokrywę wymieniałem w tamtym roku ze względu na odmę, i raczej mój mechanik by powiedział jakby było coś nie tak. Muszę jeszcze sprawdzić wydech bo byłem u dwóch mechaników tłumików i mam lekko uszkodzona plecione twierdzą że dymu nie puszcza nigdzie a ja jednak czasami czuję i myślę że przenosi jakiś rezonans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnu Opublikowano 6 Lipca Udostępnij Opublikowano 6 Lipca No przeszukałem wszystkie wężyki wokół filtra, puszkę rezonansowa dolotu nie wiedziałem że istnieje takie coś i jest wszystko ok. Pozostaje sprawdzić mi co jest pod pokrywą ? Czy pod pokrywę idzie specjalna uszczelka ? I czy muszę dokręcać jakaś specjalna siła później ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swIP Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Odkręć kolektor wydechowy. Sprawdź czy flansza jest prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnu Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Żeby sprawdzić układ dolotowy czy jest szczelny w 1.9 TDI zatykam turbo i którędy wpuszczać powietrze żeby sprawdzić obieg ?ktoś podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi