malik Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Po prawie rocznej przygodzie z TT postanowiłem zmienić autko na coś "odrobinę" większego Na początku miało być A5 ale po dłuższych rozważaniach uznałem, że przeskoczę jeden stopień mojego długoterminowego planu i zakupię to co planowałem dopiero za rok/dwa. I tak oto dołączyłem do grona starych pierdzieli stając się posiadaczem Audi Q7 Aktualny wygląd auta: Lista wyposażenia - Silnik BTR 4.2TDI 326PS - Skrzynia Tiptronik - Kolor Moro Blue (głeboki granat wpadający w czerń, identyczny miałem w TT) - S-line x2 - zewnętrzny i wewnętrzny - Sportowe fotele elektrycznie regulowane z pamięcią dla fotela kierowcy - Kierownica wielofunkcyjna - Tapicerka skóra + alkantara - Boczki drzwi w alkantarze, uchwyty obszyte skórą - Podsufitka czarna S-line - Lusterka elektrycznie składane i przyciemniane z pamięcią - Czujnik deszczu i światła - Ogrzewanie postojowe - Klimatyzacja 2 strefowa - 4x podgrzewane fotele - Nawigacja MMI - Bluetooth - Zmieniarka CD/MP3 - Tempomat - Reflektory ksenonowe - Zawieszenie pneumatyczne - Elektrycznie otwierana klapa bagaznika - HomeLink - Felgi Audi Exclusive 20" na lato i AES 18" na zimę - Panoramiczny dach szklany OpenSky - Listwy wykończeniowe ze szczotkowanego aluminium - Pakiet Oświetlenie - Przyciemniane tylne szyby - Aluminiowe listwy zewnętrzne i relingi - Czujniki parkowania z kamerą cofania - Regulowane tylne fotele/kanapa (przesuwane siedzisko, regulacja oparcia) Wszystkim, którzy planują zakup Q7 odradzam auta z silnikami 3.0TDI. Po wypróbowaniu paru egzemplarzy stwierdzam, że to jest dobry silnik do A4/A5/A6, natomiast przy wadze Q7 silnik musi mieć przynajmniej 300 koni. Przy 4.2TDI autko nie jedzie tylko ZAPIERDZIELA JAK ODRZUTOWIEC!
jedrekx Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 jeszcze raz napiszę, że piękne! to wersja 5 czy 7 osobowa? bo wtedy nie napisałeś..
turdzi Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 ladna landara , tylko te zimowki wygladaj jak 12 cali
malik Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 Jak się trochę ociepli to dokleję foty na 20"
bezimienny Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Krowa, ale mega fajna, co do tej czarnej podsufitki to trudno ją tak nazwać skoro większość dachu to szkło. Autko zacne, ale na 18" wygląda jak A4 B5 na 15" zobaczymy jak będzie się prezentować na 20" Pozdrawiam.
KmK Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Malik, kawał dynamicznej krowy miejsca w garażu zapewne znacznie ubyło po zmianie z TT ;] Ale za to w bagażniku przybyło! Kiedyś przy okazji, zmierz 100-200, ciekawi mnie jak przy tej masie radzi sobie ten tabun koni. Mój znajomy ma w rodzinie s8 i a8 4.2 z tym że ten nieco młodszy i mocniejszy i twierdzi, że do 200 s8 nie bardzo ma chce odjechać..
turdzi Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 ten 4.2 TDI goni juz konkretnie , nie ma znaczenia czy w Q czy A8 , co do felg to oczywista sprawa , chodz to pewnie 18 ( bo co innego zmiesci taki hamulec ) ale faktycznie na lato min. 20 cali.Piekne auto.
David Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 jest kox co mi sie podoba: -silnik -wnetrze -fotele -regulowana zawiecha
ZuKeRs Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 super wypas, silnik, kolor - wybór idealny oby służył długo i bezawaryjnie wielkie graty
Reggi Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Chyba jedyne auto do którego Piotrek nie zapakuje kiery z płaskim dołem
_Makki_ Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Malik gratuluje. Piekna jest! Uff, ta Norwegia no PS: Rusztowanie trzeba zeby cos takiego obleciec polerka
MARCIN607 Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Malik dobrze że nie jesteś moim sąsiadem (w mocne kompleksy byś mnie wbijał codziennie :smile:) - wyje..bana fura tyklo pozazdrościć panorama dach
hornet Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Bardzo fajne auto. Co do modów to można myśleć: - nowe tylne lampy są kox ale nie wiem czy są p&p Jaka jest waga "wesołego autobysy" ?
akjam Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zaebisty furacz! Bezawaryjności! Rzeczywiście nie ma co modzić! Środek, dach...
Rekomendowane odpowiedzi