malik Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 Malik , rezaj blachy od spodu , za***iście wygląda . To nie sa same blachy. Cale zderzaki trzeba wymienic. Mysle juz raczej nad bodykitem od v12 i ledami w zderzaku. Jakos poliftowe swiatla z ledami w kloszu mi nie leza. Te z V12 daja czadu
Rosemeyer Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Pamietaj tylko ze V12 jest szersze od "standardowego" Q7 i automatycnzie ma szersze zderzaki, a na blotnikach dodatkowo montowane sa poszerzenia ktore "zgrywaja sie" ze zderzakami - zreszta widac je na fotkach ktore wkleiles. Co prawda zderzaki od V12 kosztuja juz w miare normalne pieniadze (w 8tys za komplet powinienes sie zmiescic), to za komplet poszerzen to dodatkow 4tys na allegro i 1,5tys/blotnik w ASO Nie liczac lakierowania itp to na bodykit do V12 musisz zalozyc ok 12tys
malik Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 Udało mi się obniżyć autko za pomocą VCDS-a. Polega to na tym, że obniża się tzw. wysokość zerową do której autko równa w zależności od pózniejszych ustawień zawieszenia na MMI (Dynamic, Comfort, Lift, Offroad). Procedura bezpieczna i w pełni odwracalna. Na początek dałem delikatnie 20mm w dół z przodu i z tyłu. Potestuję tydzień/dwa i może zdecyduję się na -30mm. Efekt widać już nawet teraz. Gotowy poradnik Ross-Tech-a dostępny pod tym adresem: http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/levelcontrol.html Niesamowita sprawa stać sobie na zewnąrz autka z komputerem, bawić się ustawieniami zawieszenia i widzieć od razu efekty Może kiedyś nakręce filmik.
MARCIN607 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Niesamowita sprawa stać sobię na zewnąrz autka z komputerem, bawić się ustawieniami zawieszenia:decayed: technika Panie technika- ja tak mogę przy kopresorze się podawić- pierw 0 atmosfer póżniej kolejo 1 i 2-wie
dziadek Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 nie wiem czy bym się na takie coś zdecydował - po to to jest SUV żeby stał wysoko no ale to takie tam moje zdanie tylko
malik Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 nie wiem czy bym się na takie coś zdecydował - po to to jest SUV żeby stał wysoko no ale to takie tam moje zdanie tylko Niby tak, ale prawda jest taka, że 99% czasu autko jeździ po asfalcie w Wawie Jeśli już na prawdę trzeba podjechać pod ten 30cm krawężnik w centrum handlowym to wrzucasz na MMI opcję "Lift" albo "Off road" i autko się odpowiednio podniesie
dziadek Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 spoko masz oczywiście rację ale mi bardziej chodziło o sam wygląd że dla mnie Q7 musi by wysokie bo inaczej traci w wyglądzie - jednym się podoba niski SUV a mi niebardzo bo robi się zwykłym kombi ...
letallec Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Dzisiaj widziałem to auto na Połczyńskiej. Na żywo nie jest takie fajne jak na zdjęciach przynajmniej z perspektywy neoplanu...
malik Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 przynajmniej z perspektywy neoplanu... No tak, gdzie mi do takiego wypasu jak neoplan BTW: Trzeba było zamachać przez szybkę
NYNA Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Fajny bajer z ustawianiem tego zawieszenia. Ja znalazłem tą stonkę przy okazji szukania informacji jak przywrócić regulację penumatycznego zawieszenia bo po wgraniu spolszczenia zginęło mi trochę funkcji i najgorzej było z tym zawieszeniem pneumatycznym bo trzeba było wszystko ustawiać od nowa, ale przy okazji już wiem jak się tym bawić. Niektórzy to konkretne gleby robią na tym zawiasie ale ponoć zawiszenie cierpi mocno przez nasze drogi ale w Q7 słowo gleba chyba nie ma zastosowania:grin:
malik Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 Nie mój filmik ale mniej więcej pokazuje przysiady na zawieszeniu
Rosemeyer Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 jak wrzuce letnie kola to tez sie tym pobawie. a ustawisz tylko wartosc bazowa do ktorej sie dostosowuje reszta czy mozna kazdy tryb z osobna ustawiac? a tak w ogole, to grill kupiles pod ACC czy bez?
malik Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 jak wrzuce letnie kola to tez sie tym pobawie. a ustawisz tylko wartosc bazowa do ktorej sie dostosowuje reszta czy mozna kazdy tryb z osobna ustawiac?a tak w ogole, to grill kupiles pod ACC czy bez? Ustawiasz tylko wartość bazową do której równa wszsytkie tryby. Grill jest pod ACC z ogrzewaną ramką
dziadek Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 tylko malik ja nie krytykuje tylko po prostu ja to tak widzę pod kątem zawiechy i SUV - po prostu taka moja wizja a fura i tak kox
malik Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 tylko malik ja nie krytykuje tylko po prostu ja to tak widzę pod kątem zawiechy i SUV - po prostu taka moja wizja a fura i tak kox Absulutnie nie odbieram tego jako krytykę. Wyluzuj
dziadek Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 tylko malik ja nie krytykuje tylko po prostu ja to tak widzę pod kątem zawiechy i SUV - po prostu taka moja wizja a fura i tak kox Absulutnie nie odbieram tego jako krytykę. Wyluzuj
Nowak_zg Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 dobry mod kozacko wyszlo tez u siebie napewno tak zrobie ....
Patrykbor Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 O co chodzi z tą ogrzewaną ramką jeśli można wiedzieć malik
czaki22 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Malik potrzebuje numery czesci tego grila
Pawlo 2004 Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Co tu dużo pisać Auto-bus moich marzeń i cena wartości 1/4 mojego domu i dlatego sobie kupie Q7 jak bedą po 50 tys czyli za 100lat Gratki malik!!!
Rekomendowane odpowiedzi