Opublikowano 8 Stycznia 201313 l To nic trzeba dzwonić do siemana A kierownice kupiłeś kompletną (kiera , poducha , wiązka) czy może jakiegoś składaka masz , może tu tkwi problem . Ja kupiłem wszystko osobno i podświetlenie kiery śmigało zaraz po założeniu bez kodowania , może to wina wiązki ?
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Kupiłem wszystko od gościa który wyciągnął ją ze swojej A3 według niego wszystko śmigało u niego. Najprościej jakąś kiere MF pożyczyć i sprawdzić.
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Kupiłem wszystko od gościa który wyciągnął ją ze swojej A3 według niego wszystko śmigało u niego. Najprościej jakąś kiere MF pożyczyć i sprawdzić. Jak nie taśma to to kiera z modułem Q ma to latać.
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Kupiłem wszystko od gościa który wyciągnął ją ze swojej A3 według niego wszystko śmigało u niego. Najprościej jakąś kiere MF pożyczyć i sprawdzić. Jak nie taśma to to kiera z modułem Q ma to latać. ????
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Pisze na komórce stąd łamany polski. Jeśli taśmę masz na 100% dobra to wina raczej leży po stronie kierownicy. Jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem żeby moduł był walnięty. Podmieniałeś już taśmę bo pisałeś że jest nowa?
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Pisze na komórce stąd łamany polski. Jeśli taśmę masz na 100% dobra to wina raczej leży po stronie kierownicy. Jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem żeby moduł był walnięty. Podmieniałeś już taśmę bo pisałeś że jest nowa? Ja sie już spotkałem z sytuacją, że moduł był kaput, ale tutaj daje się zakodować więc raczej jest OK Dziwi mnie tylko to, że nawet podświetlenie MF się nie włącza, z tego co pamiętam to u mnie świeciło nawet na zwykłym module B6
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Podświetlenie jest nawet bez kodowania. Jak Vag łączy się z modułem to moduł jest ok. Ja bym przyczyny szukał w taśmie. Chyba że jest 100% pewny tej taśmy, ale to jest najdelikatniejszy element w całym układzie. W kierownicy może być uszkodzona wiązka bo te kiery nie mają już tego trapezika jak B6.
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Taśma nie ma nic wspólnego z klaksonem chyba? Jak nie ma przecięż przez taśmę przechodzą wszystkie sygnały i plusy i minusy
Opublikowano 8 Stycznia 201313 l Wystarczyło tak jak chłopaki na dywizjonie pisali poprzekładać piny w kostce. Teraz wszystko ładnie śmiga. Dzieki za pomoc:hi:
Opublikowano 1 Marca 201313 l Przymierzam się do wymiany kiery na MF z B8 w swojej B6. Co mam - Moduł 8E0 953 549 Q - Taśma 4E0 953 541 A - Łącznik 4-PIN 4E0 972 133 Kupiłem poduszkę 3-ramienną z B8 z okablowaniem i po lekturze wątku wnioskuje, że okablowanie tej poduchy nie podpasuje P&P do modułu kierownicy i trzeba zakupić 4F0 971 589 A ? Chciałbym kierownicę z przyciskami MF w chromie oraz pikowaną skórą S-line - czy muszę koniecznie szukać kierownicy przeznaczonej do A4 B8 czy też tutaj nie ma ograniczeń? Ma ktoś numer kierownicy B8 S-line 3-ramienna, MF bez łopatek, soul? ---------- Post dopisany 01-03-2013 at 21:07 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2013 at 17:24 ---------- Mam pytanie odnośnie poduszki do kierownicy czy były wersje poduszki z chromem? Czy taka też podejdzie? 8J0880201N AUDI S3 TT S5 S4 PODUSZKA POWIETRZNA 8J0880201N (3004609595) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Opublikowano 5 Marca 201313 l Dzięki Grzesiek, poducha zakupiona, pasi. Teraz proszę niech ktoś potwierdzi czy aby na 100% okablowanie poduchy MF 4F0 971 589 A podpasi do poduszki TT 8J0 bo mam obie instalacje 4F0 i 8J0 w rękach i różnią sie dość znacznie ---------- Post dopisany 05-03-2013 at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany 04-03-2013 at 19:25 ---------- Problemy mam z montażem kiery z TTS, a konkretniej z ogarnięciem okablowania poduchy. Spędziłem dzisiaj pół dnia przy aucie i nie mogę pojąć jak to wszystko ma ze sobą współgrać skoro nic do siebie nie pasuje. Tak wygląda moja instalacja poduchy, zakładam ze jest to 4F0 971 589 A chociaż naklejki na tym nie mam, ale ściągnąłem bezpośrednio z poduchy A4 B8 (8K0) tak wygląda wtyczka główna 12pin tej instalacji tak natomiast złącze 12pin taśmy do którego idzie ww wtyk. Taśmę mam o nr 4E0 953 541 A czyli wg manuala prawidłowy nr Tymczasem ja nie potrafię albo czegoś nie wiem złączyć tych obu rzeczy ...Przeszkadzają boczne wypusty we wtyku, bo złącze jest inaczej wyprofilowane
Opublikowano 5 Marca 201313 l Pamietam że ktos te wypusty lekko podszlifował i wtyka wejdzie w gniazdo tasmy . Co do wiazki z B8 to moze sie roznic długosciąoraz wtykami z masa .
Opublikowano 5 Marca 201313 l Pamietam że ktos te wypusty lekko podszlifował i wtyka wejdzie w gniazdo tasmy .Co do wiazki z B8 to moze sie roznic długosciąoraz wtykami z masa . Już ogarniam. podobny problem ze swapem wiązki poduchy B8 do B6 miał Bart-S Potwierdzam - kiera z 2010 zadziałała w B6.Zarówno MF jak i łopatki śmigają bez problemu. U mnie jest zestaw: kiera z B8 + moduł Q + taśma B + łącznik airbag dla B7. Musiałem też wymienić wiązkę poduszki na model podany przez Malika (kabel z B8 ma inną wtyczkę główną - kończy się literką B, w B7 jest to A). U mnie wtyczka kończy się literką B więc dlatego nie mogę jej wcisnąć do taśmy.. Musze zanabyć okablowanie poduchy TT do multi o nr 8J0 971 589 F (180zł ASO) i lekko przypiłować wtyczkę i przełożyć odpowiednio piny.
Opublikowano 11 Marca 201313 l Do B7 taka kierka z TT S-Line podejdzie bez żadnych przeróbek? I jeszcze pytanie mam dot. samej kierki. Istnieje taka kiera w zwykłej wersji (bez logo S-Line). Czy jakbym dostał kierę z logiem jest opcja żeby to zaślepić, zmienić tą dolną/pionową obudowę na taką bez znaczka?
Opublikowano 11 Marca 201313 l a ja mam inne pytanie czy do kiery bez mf da rade wlozyc przelaczniki multi np z b7 lub a5??
Opublikowano 12 Marca 201313 l A jak jest z obsługą przez kierownice MF z B7 radia concert II? Będzie to działać, czy sobie nie zawracać głowy i szukać innego radia?
Opublikowano 12 Marca 201313 l Panowie tu macie odpowiedzi na pytania http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b7-wymiana-przyciskow-kiery-multi-chromowane-b8-78987/ http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b7-bkn-wymiana-kierownicy-4-ramiennej-multi-r8-tt-multi-fotostory-33090/index4.html