Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no pisalem ci, a4,a5,a6 na bank pasuja do siebie, numerow niestety nie znam..

Czyli z a5 bankowo pasuje :naughty: jak kupie i nie bedzie pasowała to wystawie Ci fakture za zlą podpowiedz :whistling::decayed:

Opublikowano

hehe spoko:) wlasnie wystawilem w dziale 'sprzedam kiere z a5 która wycągnolem ze swojego autka a poduche mam na 100% z b7. wiedz badz spokojny

Opublikowano

Siema kupiłem ścięta kierownice do swojej b7 i po założeniu nowej kiery nie działa mi wszyciski do sterowania radia jak i tlakson.

czekam na jakieś informacje ].

Opublikowano

No i czy miales u siebie wczesniej mf?

Opublikowano

Miałem mf a numer wiazki teraz mam 4E 0972 208C

Opublikowano
hehe spoko:) wlasnie wystawilem w dziale 'sprzedam kiere z a5 która wycągnolem ze swojego autka a poduche mam na 100% z b7. wiedz badz spokojny

W dziale sprzedam masz opis B8 a nie A5 :co:

A jak masz z A5 jednak to sprawdzilbys numer przy okazji :decayed:

Opublikowano

Panowie sorki ,ale dziś zauważyłem, bo trasę robiłem.Miałem zwykłą kierę i założyłem s-line mf (oczywiście taśma i okablowanie nowe).Modułu nie zmieniałem, bo miałem tempomat.Kiera po zakodowaniu działa, tylko dziś zrobiłem małą trasę i nagle okazało się ,że mi tempomat nie działa.Podejrzewam, że coś z kumplem nie zakodowaliśmy.Mam już vcds więc mogę to zrobić sam.Podpowiedzcie jak dobrze zakodować.W b7 tempo działa zaje.... .Rozkminiałem kodowanie z pierwszej strony, ale nie chcę czegoś popitolić.Wcześniej temo działał.Jeszcze jedno, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Po naciśnięciu MODE a później rolki powinno mi rnse zmieniać radio,cd,mp3 ......... bo tak nie działa?

Opublikowano

bez mode ma ci zmieniac stacje ,

kodowanie sterownika kiery,

kodowanie rns i tyle

tempomat nie dziala ?? zakoduj w sterowniki kierownicy

badz padl czujnik sprzegła

Opublikowano
Obiecane fotki. :wink4:

Poduszka 8J0 880 201 J 6PS z taśmą 8J0 971 589 B

http://s13.postimage.org/ihoqll64j/P3203547.jpg http://s23.postimage.org/5btqrffif/P3203548.jpg

I druga poduszka 8J0 880 201 N 6PS z taśmą 8J0 971 589 H

http://s21.postimage.org/lsainfi2b/P3203546.jpg http://s9.postimage.org/3slcx6wvf/P3203544.jpg

Obie poduszki będą OK? Skąd ta różnica w kostkach (kolorach)? Czy ma to znaczenie?

Dzięki za odp. :hi:

Wiązki poduszki kierownicy TT 8J0 880 201 B i H różnią się wtyczkami do taśmy (mechanizm zapinania). Moje pytanko czy obie wtyczki podejdą do taśmy B7?

B:

P3203548.jpg

H:

P3203544.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak chce zamontować kierownice z b7 czy to RS4 B7 czy od TT to będzie mi potrzebny taki moduł :

MODUŁ POD KIEROWNICE 8E0953549F AUDI A4 B6 2004r. (4191367013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i taką taśmę:

AUDI A4 B7 TAŚMA ZWIJAK PODUSZKI AIRBAG 4E0953541A (4262540429) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

pomijając łącznik 4pinowy i okablowanie poduszki :wink: dobrze myślę ?

Opublikowano

Ok, dzięki kolego :drinks:

Opublikowano

Panowie, jesli mam multi w A4 B6 i chce zmienić na multi A4 B7 to czy wystarczy sama kiera z poduchą czy potrzebuję dodatkowych gadżetów i co z kodowaniem? Chciałbym również dolozyć RNS-E i mieć sterowanie w kierze, teraz mam symphony 2, sterowanie w kierze radiem i telefonem, dzięki z góry.

Opublikowano

Moduł kierownicy musisz zmienić na Q lub R oraz taśmę na multi B7. Kodowanie oczywiście też do zmiany. Wszystko masz w 1 wątku. Nie zapomnij o łączniku 4pin do taśmy, wtyczka jest troszkę inna więc warto zakupić, w ASO płaciłem ostatnio około 18zł.

Opublikowano

ok, dzięki za pomoc, pozdr.

Opublikowano

Panowie, a jakbym chciał wsadzić kierownicę z A6, to jaki moduł byłby potrzebny do obsługi multifunkcji?

Opublikowano
Panowie, a jakbym chciał wsadzić kierownicę z A6, to jaki moduł byłby potrzebny do obsługi multifunkcji?

Ten sam.

Opublikowano

Ten sam.

Czyli R lub Q?

Opublikowano

Ten sam.

Czyli R lub Q?

Tak.