Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jutro zobaczymy nie wierze ze sie nie da :D cos pewnie z kodowaniem pomyliłes i dlatego nie działa

dało się VAS'em - żadnym VAG-COM'em, ani VCDS'em nie udało się zalogować do sterownika ABS'u.

[security Access - 16], a nie login

Opublikowano

Miałem 4 ramienna kierownice z multifunkcja bez funkcji zmiany biegów. Kupiłem trzy ramienna odpowiednik tej z B7, mogła tez pochodzić z A6 C6 lub jakiejs A3, sprzedawca Czaki twierdził, że z A4 wersji exclusive o czym ma swiadczyć białanitka. Nowa kiera poza multifunkcją ma łopatki zmiany biegów. Przełożyłem je, ale zapomnialem o kupieniu łącznika 4E0-972-133.

Teraz chwilowo smigam bez wpiętego łącznika i w związku z tym pytania:

- czy to normalne, ze bez wpietego łącznika nie działa mi multifunkcja na kierownicy (głośniej, ciszej, odb telefonu) ? Wydaje mi się, że ten łacznik nie powinien mieć wpływu akurat na takie funkcje.

Moze to wina nowej taśmy - 4E0 953 541 A ? Czy jest to odpowiednia do tego typu operacji tasma ?

- czy moge mimo braku wpiętego łącznika uruchamiac vagiem manetki zmiany biegów? Jak to się robi?

- swieci sie kontrolka air bag - rozumiem, że to normalne przy braku wpiętego łącznika ?

Opublikowano

Potrzebujesz moduł kierownicy z końcówką Q albo R.

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega pisał potrzebujesz również moduł z B7. Łącznikiem 4 pin masz przenoszony sygnał z poduszki więc powinien Ci się palić airbag jednak przyczyną nie działania manetek i oraz pokręteł jest moduł - masz pewnie N lub L a potrzebujesz Q lub R.

Opublikowano

Mam taki mały problem. Dziś założyłem kierownice od b7 i tempomat, wszystko ładnie ale zrodził mi sie problem przy kalibracji skrętu. Po prostu za chiny nie może mi przejść tej kalibracji! Wyskakuje mi błąd kalibracji no i na dodatek abs świecą. Pomóżcie co robię nie tak. Kalibracje robię z instrukcja i nic to nie dział. Jest to możliwe ze tasiemka jest uszkodzona czy co? No i jeszcze jedna sprawa zakodowałem kluczyk dobrze ale ciągle pokazuje mi błąd, a pilot dobrze reaguje.

Moje błedy

00778 - Steering Angle Sensor (G85)

00955 - Key 1

35-00 - -

Opublikowano

Mam nadzieję że robisz to wszystko na odpalonym silniku i wszystko za jednym razem bez wychodzenia z adresu 03 ABS?

A drugi błąd to kodowanie kluczyka.

Opublikowano

Ale w starej kierownicy multifunkcja działała, dodatkowo mam tempomat więc z tego co twierdził sprzedawca (czaki z forum) mój moduł był odpowiedni. Jak vagiem sprawdzić jaki mam moduł?

Opublikowano

Ale w starej kierownicy multifunkcja działała, dodatkowo mam tempomat więc z tego co twierdził sprzedawca (czaki z forum) mój moduł był odpowiedni. Jak vagiem sprawdzić jaki mam moduł?

..adres 16 :cool1: jest tak jak chłopaki pisza potrzebujesz Q lub R a masz zapewne L lub N

Opublikowano

Nawet jak masz najwyzszy modul B6 to i tak nie bedzie dzialal z multifunkcja B7. Sa po prostu inne... Szukaj z koncowka Q albo R

Opublikowano

bardzo bede wdzieczny jak ktoś pomoże mi coś takiego znaleźć np na allegro i w rozsadnej kasie :przebiegly:

Opublikowano

Oczywiste ze na odpalonym i nie wychodząc z abs. Dziś byłem u kumpla i podpiąl sie do auta, no i stwierdził ze mam uszkodzenie czujnika skrętu a kalibracja jest poprawna. I teraz nie wiem czy tasiemka jest uszkodzona czy przez kalibracje. Jest możliwość vagiem sprawdzenie tasiemki? No coś wspominał ze moim vagiem(3) tego nie zrobie bo jest on do 2004r aut, a moduł jest nowszy.Jakiego vaga mam użyć??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kupiłem i wymieniłem moduł i wywaliło kupe błędów

-swieci airbag

-swieci esp(swiece zarowe)

-fis piszczy i mruga napis BREMSE

-i swieci chyba kotrolka od recznego

- nie działają manetki zmiany biegów

działa natomiast multifunkcja (obie rolki), tempomat tez działa

Prosze o podsumowanie kodowania wszystkiego po kolei by wszystko hulało jak trzeba (wertowałem cały wątek i w końcu przydałoby sie wszystko zaebrac do kupy)

[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 13:11_________________________________________________Kolega we wczesniejszym poscie koduje sobie abs/esp, gdzie jest jakis manual do tego ?

Opublikowano

Witam. Panowie podpowiedzcie ten lacznik nr. 4E0-972-133 jest koniecznie potrzebny?? chce zalozyc kiere od b7, posiadam moduł z koncowka Q, tasme 4EO953541 A, tylko ten lacznik czy potrzebny??

Opublikowano

skad mam wiedziec jakie mam hamulce, czy gdy wpisze nie te co sa bedzie zle ? bo reszta jest oczywista.

Robiłem juz zgodnie z powyzszym, ale w kroku basic setings 04 Group 001 był czerwony napis no data lub cos w tym stylu

Opublikowano

Witam. Panowie podpowiedzcie ten lacznik nr. 4E0-972-133 jest koniecznie potrzebny?? chce zalozyc kiere od b7, posiadam moduł z koncowka Q, tasme 4EO953541 A, tylko ten lacznik czy potrzebny??

Przecież jest napisane w wątku że jest potrzebny. Alternatywą jest jazda bez aktywnej poduszki jeżeli nie masz dostępu do łącznika za 15 zł z ASO.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2011, 14:31_________________________________________________

skad mam wiedziec jakie mam hamulce, czy gdy wpisze nie te co sa bedzie zle ? bo reszta jest oczywista.

Robiłem juz zgodnie z powyzszym, ale w kroku basic setings 04 Group 001 był czerwony napis no data lub cos w tym stylu

Z wlepki albo było sprawdzić wcześniej jakie masz kodowanie przed zmianą modułu !!! (najpierw czytaj później róB) Ile razy można powtarzać te same rzeczy ? :gwizdanie:

Opublikowano

łącznik 4E0-972-133 (14,90 w aso) jest potrzebny gdyz ten z b6 nie pasuje do tasmy.

Ja mimo ze mialem łacznik z braku czasu dorezałem stary - docinajac dostosowalem stara wtyczke , jednak gdy juz bede mial czas poprostu poprzekladam piny i wszystko bedzie bez druciarstwa.

Opublikowano
Przecież jest napisane w wątku że jest potrzebny. Alternatywą jest zlutowanie kabelków od poduszki jeżeli nie masz dostępu do łącznika za 15 zł z ASO.

Tam jest tylko 2 piny tak?? i je przelozyc tak jak w starym łączniku?? nie no lutował to nie bede, musze skoczyc do aso tylko ze mam kawalek i tak bylem ciekaw

Opublikowano

kodowanie nie chche mi wyjsc... moze to vina Vaga 3.2.11 ?

Opublikowano
kodowanie nie chche mi wyjsc... moze to vina Vaga 3.2.11 ?

Powinienes nim zakodowac.., no chyba ze nie masz pelnej wersji..

Opublikowano

IMO potrzeba "silniejszego" VAG-a. Wersją 3.x nie mogłem zmienić kodowania np. w module airbag (nie wspominając o adaptacjach poszczególnych sterowników).