mm_maciek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam! Przyznam,ze nie przegladałem wszystkich wątkow,bo przypuszczam ze juz ktos o to pytal,ale jesli moze mi ktos pomóc.... cos mi sie dzieje z sygnalem dzwiekowym.Podczas obrotu kierownica zaczyna trąbic.Niewątpliwie to jakas blaszke nalezy przygiąc lub odgiac....poraadze sobie z tym,ale nie wiem czy mozna tak sobie po prostu odłączyc poduszke w kierownicy,a nastepnie ja podłaczyc.Czy do tego potrzebny jest jakis sprzet? No i oczywiscie zeby nie wybuchla:) Jesli mozna to poprosze o instrukcje jak tego dokonac.Dziekuje i pozdrawiam!!!!!!! prosze pisac tematy zgodnie z regulaminem.Poprawilem
krzyniek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 odłącz aku na ok 45min przed demontażem poduchy, potrzebny Ci będzie klucz Trox 30
dany1135 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 witam zgadzam sie z kolega odlacz aku i bez problemu mozesz zdiac poduche tym wlasnie kluczykiem.pozdraw.
schiller Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 a ja wam powiem ze żadnego aku nie trzeba odłączać. tez tak myslalem ale jak kiedys kumpel (mechanik w ASO) odkręcał mi kiere to po prostu tak odpiął poduchę i nie bylo żadnego problemu.
Wąski Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 zadzwoń http://www.a4-klub.pl/smf/aibagi_hiuart_sprzedaz_i_regeneracja_airbagow_elektronika_samochodowa_klimatyza-t25881.0.html
Oskaro Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgadzam sie z schiller - mój mechanik też zdejmował poduchę bez odpinania aku. Bezpieczniej jest oczywiście aku odpiąc - ja jak wyjmowałem nie czekałem więcej niż 2 min - i poduszka nie wypaliła
pepus Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 poduszka nie wypali jezeli nie ma wlaczonego zaplonu !!!!!
Oskaro Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikowano 25 Maja 2009 Nawet na włączony zapłnie poducha Ci nie odpali przy odłączaniu - lepiej to oczywiście zrobić na wyłaczonym. I również zgadzam się z tym iż nie trzeba odłączać akumulatora
fayera Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 J.w.Przy dokładaniu tempa zawsze coś mi się nie podobało z ustawieniem kierownicy i w końcu znudziło mi się odłączać aku....wszystko ok....
marcyś77 Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 ja już dwa razy odkręcałem bez odłączania aku.
domjenick Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Podczas obrotu kierownica zaczyna trąbic.Niewątpliwie to jakas blaszke nalezy przygiąc lub odgiac....poraadze sobie z tym,ale nie wiem czy mozna tak sobie po prostu odłączyc poduszke w kierownicy,a nastepnie ja podłaczyc. do naprawy klaksonu nie potrzebujesz jej odpinac,w passacie po prostu koles mi trzymal poduche a ja naprawilem klakson,ale rownie dobrze mozesz ja polozyc na gorze kolumny kiery
Rekomendowane odpowiedzi