Art_A4 Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 Witam. B5 1.9 TDI AHU. Od pewnego czasu po przekręceniu zapłonu słychać buczenie/cykanie jakiegoś zaworka czy silniczka na pasie przednim koło prawej lampy. Co to za zaworek ??? Niepokoi mnie to trochę, bo wcześniej tego nie słyszałem. Tak ma być ??? Podłączone są do tego czegoś przewody podciśnienia podłączone w okolicach turbiny. *Czy trudno wpisać w temat prefix!? - poprawiłem
MASATO Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 koledze pewnie chodzi o zaworek N75 od sterowania turbo
Jay_Z Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 U mnie też cyka od czasu jak przyszła zima, a wcześniej nie cykał. Wydaje mi się jednak że to nie ma wpływu na prace.
Art_A4 Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Opublikowano 6 Marca 2012 Witam. B5 1.9 TDI AHU. Od pewnego czasu po przekręceniu zapłonu słychać buczenie/cykanie jakiegoś zaworka czy silniczka na pasie przednim koło prawej lampy. Co to za zaworek ??? Niepokoi mnie to trochę, bo wcześniej tego nie słyszałem. Tak ma być ??? Podłączone są do tego czegoś przewody podciśnienia podłączone w okolicach turbiny.*Czy trudno wpisać w temat prefix!? - poprawiłem Właśnie szukałem i nie rzucił mi się w oczy ;P. Ten N75 ma tak cykać po przekręceniu zapłonu ??? Które grupy logować aby sprawdzić czy chodzi dobrze ???
Jay_Z Opublikowano 6 Marca 2012 Opublikowano 6 Marca 2012 Z tego co ja wiem to jednym cyka innym nie.
Sztomel Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 U mnie też cyka od czasu jak przyszła zima, a wcześniej nie cykał. Wydaje mi się jednak że to nie ma wpływu na prace. Grupę 011 dynamicznie czyli 3 bieg i pedał gazu całkowicie wciśnięty w przedziale od 1500 do 4200 obrotów na prostej płaskiej drodze.
Art_A4 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Opublikowano 7 Marca 2012 czyli to jest grupa dla N75, a dla turbo jest osobno ???
Lukasz_N Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 W grupie 11 masz pokazane cisnienie doladowania oraz poziom wysterowania N75
Rekomendowane odpowiedzi