Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alternatywa dla katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio miałem w ręku wyrób baq_didila

zrobione super, :good: :good: :good: :good: ale musiałem cos poprawic :> :> :> :> :>

tulejka do wkrecenia sondy była za długa i trzeba było ja skrócić o 8mm

Opublikowano

Zgadza się że od Ciebie kupowałem Tip-a i jestem zadowolony. Podany pierwszy link przez kolegę Glovash dotyczy przedmiotu z allegro od człowieka o nicku tlumiki-gruchot. Jak już pisałem zanim pojawił się pierwszy zamiennik do 1.8T na allegro od tego Pana dostałem fotki z opisem ( zresztą czekałem na fotki ponieważ z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się że do 1.8T jeszcze człowiek nie robił i fotki dostanę za kilka dni bo najpierw musi zrobić stelaż i wyprodukować takowy zamiennik ) Po oględzinach fotek jeszcze raz zadzwoniłem w sprawie średnic i jak się okazało wlot to fi60 a wylot fi55. Kamilu chyba nie czytałeś ze zrozumieniem bo na temat Twoich wyrobów złego słowa nie napisałem a wręcz przeciwnie jestem zadowolony i najprawdopodobniej jeszcze skorzystam z Twoich usług...

Oooo ludzie... Ale gafa. :shocked::wallbash:

Faktycznie - nie doczytałem. :confused4:

To zwracam honor i przepraszam, miałem wczoraj ciężki dzień i już zmęczony mocno byłem o tej porze... :blink::notworthy: :notworthy: :notworthy:[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2010, 18:42_________________________________________________

ostatnio miałem w ręku wyrób baq_didila

zrobione super, :good: :good: :good: :good: ale musiałem cos poprawic :> :> :> :> :>

tulejka do wkrecenia sondy była za długa i trzeba było ja skrócić o 8mm

:hi:

Ale jakim cudem była za długa o 8mm :naughty: jeśli miała 12 bądź 13 mm długości (tyle samo ile fabryczna) ??? :kox::decayed:

(jedynie tulejki z ostatniej partii miały odrobinę przymaławą średnicę zewnętrzną [23mm] i trzeba było ostrożnie i powoli je wspawywać żeby nie zniszczyło wewnątrz gwintu)

Opublikowano

jak robie pipa zawsze wkrecam sonde celem sprawdzenia jak gleboko jest osadzona, gwintuje wstepnie przed spawaniem a po poprawiam gwintownikiem

Opublikowano

jak robie pipa zawsze wkrecam sonde celem sprawdzenia jak gleboko jest osadzona, gwintuje wstepnie przed spawaniem a po poprawiam gwintownikiem

My mamy odrobinę inną technologię, ale to mało istotne. :wink4:

Dlaczego skracałeś gniazdo aż o 8 mm? W takim wypadku zostało jakieś 4-5mm gwintu i lambda weszła głęboko do wewnątrz (gwintem poza tulejkę, a ma wystawać tylko cycek :) ) ?

Opublikowano

Nie chce zaczynać nowego tematu. Czy z silnikiem ABC też opłaca się wycinać katalizator i ile tam jest sond? Ktoś wyżej napisał przy tym silniku że nie warto bo jest gorzej.

Opublikowano

Nie chce zaczynać nowego tematu. Czy z silnikiem ABC też opłaca się wycinać katalizator i ile tam jest sond? Ktoś wyżej napisał przy tym silniku że nie warto bo jest gorzej.

Sonda jest jedna. Ja bym wywalał, ale całego kata, a nie wkład. :good:

Opublikowano

My mamy odrobinę inną technologię, ale to mało istotne. :wink4:

Dlaczego skracałeś gniazdo aż o 8 mm? W takim wypadku zostało jakieś 4-5mm gwintu i lambda weszła głęboko do wewnątrz (gwintem poza tulejkę, a ma wystawać tylko cycek :) ) ?

sonda ma bardzo krotki gwint,

I musi byc osadzona jak najglebiej, aby moc prawidloowoo spelniac swoja funkcje. widzialem juz kilka Tip-ow, ktore musialem przerabiac bo sonda byla za plytko osadzona I zbyt wolno oscylowala, tym samym wskazywala zbyt niskie napiecie

Opublikowano

sonda ma bardzo krotki gwint,

I musi byc osadzona jak najglebiej, aby moc prawidloowoo spelniac swoja funkcje. widzialem juz kilka Tip-ow, ktore musialem przerabiac bo sonda byla za plytko osadzona I zbyt wolno oscylowala, tym samym wskazywala zbyt niskie napiecie

Sprawdź jaką wysokość ma fabryczne gniazdo sondy w katalizatorze i jak jest ono w nim osadzone, a co za tym idzie - ile sondy 'wystaje' w wnętrzu układu. :good: Nie ma potrzeby poprawiać fabryki w tym wypadku. :wink4:

Opublikowano

nie poprawiam fabryki, nie ma po co

sonda musi byc dobrze "widoczna" w kacie aby prawidłowo funkcjonowała

Opublikowano

nie poprawiam fabryki, nie ma po co

sonda musi byc dobrze "widoczna" w kacie aby prawidłowo funkcjonowała

:good:

• 1 rok później...
Opublikowano

witam. koledzy wznowie troche temat, mianowicie czy w 1.8 ADR moge wywalic kato bez nieprzyjemnych konsekwencji?

Opublikowano

witam. koledzy wznowie troche temat, mianowicie czy w 1.8 ADR moge wywalic kato bez nieprzyjemnych konsekwencji?

możesz spokojnie go "wysterylizowac" :wink4: :wink4:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
:hi: Panowie a czy silniki AJM mają jedna sondę czy dwie i czy można tez śmiało kata wywalić ? i czy muszę wspawać obowiązku rurkę kwasówke czy jakas taka , nie moze byc zwykla rura ?
Opublikowano

:hi: Panowie a czy silniki AJM mają jedna sondę czy dwie i czy można tez śmiało kata wywalić ? i czy muszę wspawać obowiązku rurkę kwasówke czy jakas taka , nie moze byc zwykla rura ?

AJM to diesel, sondy zadnej tam nie ma

kata mozna wybic i bedzie ok

Opublikowano

Panowie ponoć w mojej audiolce są 2 sondy... I teraz pytanie: Kto i za ile może mi drugą sonde wyłączyć?? Czy może to zrobić zwykły warsztat z komputerem diagnostycznym czy jacyś specjaliści?? Druga sprawa: która to jest ta sonda którą trzeba wyłączyć i co z nią zrobić?? Można ją gdzieś tam przypiąć pod bokiem czy musi siedzieć w kacie/tłumniku czy gdzie tam siedzi :embarrassed:[br]Dopisany: 16 Lipiec 2011, 21:12_________________________________________________i czy to to sie do mnie nadaje??

http://allegro.pl/katalizator-zamiennik-audi-a4-a6-passat-1-8-20v-i1699357512.html

Opublikowano

Panowie ponoć w mojej audiolce są 2 sondy... I teraz pytanie: Kto i za ile może mi drugą sonde wyłączyć?? Czy może to zrobić zwykły warsztat z komputerem diagnostycznym czy jacyś specjaliści?? Druga sprawa: która to jest ta sonda którą trzeba wyłączyć i co z nią zrobić?? Można ją gdzieś tam przypiąć pod bokiem czy musi siedzieć w kacie/tłumniku czy gdzie tam siedzi :embarrassed:[br]Dopisany: 16 Lipiec 2011, 21:12_________________________________________________i czy to to sie do mnie nadaje??

http://allegro.pl/katalizator-zamiennik-audi-a4-a6-passat-1-8-20v-i1699357512.html

musisz podjechac do jakiegos tunera aby wyłaczył Ci druga sonde w ECU, byle kto tego nie robi

przy okazji zrób program i zamiast kata wrzuc DP

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. sorki ze się wetnę ale widzę, ze wszyscy poruszają sprawę kat. Ja posiadam audiankę 1.8T avj i mam problem z kat. Chciał bym się dowiedzieć czy jak wstawię rurkę zamiast kat. to:

-nie będzie żadnych wariacji z 2 sondą??

- jak to się ma do turbo??

- jakie korzyści lub straty da mi ta modyfikacja??

- i gdzie najlepiej wykonać taki zabieg w Warszawie lub okolicach??

no i jeszcze jedno z jakim kosztem mam się liczyć?

z góry dziękuje pzdr!

Opublikowano

wywalisz kata to check gwarantowany,ja jadę do Wa-wy Mr.Motors ul.Mineralna do p.Witka na program i przy okazji za 150 zeta pozbędę się programowo drugiej sądy i kata wywalę wtedy :naughty: choć sprawny.

Opublikowano

w sumie to check się świeci cały czas bo coś jest z katem

Opublikowano

a sondy pracuja prawidłowo ?